Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gdje su moderatori?

1.739 pregleda · 60 odgovora · otvorena 26.03.2012. u 18:30

Heii;

Evo prije par dana primjetim forum prazan što se moderatora tiče, većina podforuma nema moderatora a i ima likova koji su sa admina spali na globale. Htio sam već ranije dići temu al sam htio sačekat da neko ranije digne, al eto izgleda da se raja boji dići temu.

Volio bih da neko iz više administracije koje upoznat sa ovim da nam bar objasni o čemu se ovdje radi i zašto su mnogi izgubili pozicije.

Ako tema smeta feel free to delete.
Vidim vLexinho je dobro uočio ko radi svoj posao a ko ne. Jesu vala bili zapustili njihove podforume.. Nadam se da će biti nove prijave za modove..
Savage je napisao/la:
A bas retardirno.
Eto sta tebe briga sto oni ne obavljaju svoj posao, ima ko je za to zasluzan i taj radi svoj posao kako treba

Kolko ja pratim zadnjih mjeseci g.ba je bolje uredjen nego godinu dana ranije i ide na bolje...
Na postovima su ucestaliji samari i aplauzi. Teme se redovno brisu, slike se non stop mijenjaju.
Ljudi se banuju, moderatori mjenjaju.
A sto se tice tema svakih 30 minuta onaj cijeli red se ipuni novima, tako da ja mislim da na dan ima i vise nego je potrebno tema.

Tako da predlazem ti da se relaksiras i brines kako ces manje glupih tema postavljati , a i postova. Odma ces tako ljudima smanjiti posao bit ce i njima a i tebi lakse

GL & HF
To radilo pet ljudi što ti kažeš vjeruj mi, barem koliko sam ja zapazio

@tema

Napravljena čišča, uostalom Skile brat je i dalje gazda, to što je vlex ljubomoran ne možemo tu ništa...

iTrako je napisao/la:
To radilo pet ljudi što ti kažeš vjeruj mi, barem koliko sam ja zapazio ;)

@tema

Napravljena čišča, uostalom Skile brat je i dalje gazda, to što je vlex ljubomoran ne možemo tu ništa...

:D
A evo realno jarane.
Meni ko clanu ovog sajta je u interesu da bude sto manje razmazenih , retardiranih, maloljetnih moderatora koji ne rade nista, a kad nesto napises nekom od njihovih havera samara te.
I zbog toga ako je doslo da svu administraciju obavljalju vlex, lima, skile i jos par njih onda mi je to draze 100 puta nego 15 moderatora koji ce raditi nista, a vodit se da rade.

Realno vecina novih na ovom sajtu hoce i radi nesto samo radi bodova. A zapravo bodovi su ovdje haman i nevazni.
Vecina postavlja iste teme svaki dan. Pola ih pise postove sa jednom recenicom tipa ( ponovi sve sto je neko gore vec rekao i on sad glavni)

Dok je dobro ne treba mjenjati. Kad bude suprotno hvala bogu momci koji su sad na mjestima dje jesu znaju i uradit ce vjerovatno dobar posao.

isprike radi par napasnih rijeci :)
Sve vise i vise razmisljam... Ovaj sajt ni ne treba moderatore. Zasto ce im?

Prvo, ne postoji dovoljno kvalifikovanih ljudi za takve pozicije. Ovo ce neki shvatit kao uvredu, ali bas i ti koji se uvrijede nece nikad postati moderatori. Err... druga stvar, nit ima toliko sadrzaja, nit icega. Ja i skile smo, kao globali, stizali i rjesavali sve teme danonocno, bez ikakvih problema. True story.

Zato, ako/kada budete citali ovo, vis maior, predlazem da razmislite o tome... Da uopste ne dodajete moderatore, vec da napravite 3-4 globala. Da samo dva, recimo, imaju opciju da banuju (prevention zloupotrebe =3)
Savage je napisao/la:
A evo realno jarane.
Meni ko clanu ovog sajta je u interesu da bude sto manje razmazenih , retardiranih, maloljetnih moderatora koji ne rade nista, a kad nesto napises nekom od njihovih havera samara te.
I zbog toga ako je doslo da svu administraciju obavljalju vlex, lima, skile i jos par njih onda mi je to draze 100 puta nego 15 moderatora koji ce raditi nista, a vodit se da rade.

Realno vecina novih na ovom sajtu hoce i radi nesto samo radi bodova. A zapravo bodovi su ovdje haman i nevazni.
Vecina postavlja iste teme svaki dan. Pola ih pise postove sa jednom recenicom tipa ( ponovi sve sto je neko gore vec rekao i on sad glavni)

Dok je dobro ne treba mjenjati. Kad bude suprotno hvala bogu momci koji su sad na mjestima dje jesu znaju i uradit ce vjerovatno dobar posao.

isprike radi par napasnih rijeci
Ovom forumu fali jedno pravilo, koje se najviše koristi, ne mješati se u posao MOD-a to jest:

Neko pogrešnu temu postavi, ovaj ga prepravlja i slično, to bi trebali kažnjavat, odnosno ostavljati taj posao modu.

A ako je već neko toliko dobročudan onda ima gb/pm pa nek uputi čovjeka
You win some, you lose some That's how life is about.

♥
iTrako je napisao/la:
Ovom forumu fali jedno pravilo, koje se najviše koristi, ne mješati se u posao MOD-a to jest:

Neko pogrešnu temu postavi, ovaj ga prepravlja i slično, to bi trebali kažnjavat, odnosno ostavljati taj posao modu.

A ako je već neko toliko dobročudan onda ima gb/pm pa nek uputi čovjeka :)
Da ne spamamo vise.
Ja postove tipa " Sas ti ban popiti" itd prokomentujem BOSNJO je to brate :P Bar vecina hahah

Uvijek ces toga imati al posto su im bodovi svetinja kad ih osamare odose bodovi pa nece vise ;)
Vjeruj mi kako je bilo sada je odlicno, a licno bih volio da bude i bolje jer znam da moze.

Bilo bi dobro da npr svaki od modova bar jednom sedmicno napravi temu za svoj forum. Evo uzet cu wow za primjer jer ga igram.
Tema, cista diskusija da damo svoja misljenja itd jer iz toga moze svasta pametnog da se izvuce :)

3 pravila kad bi se svi pridrzavali bilo bi dobro : 1. Otvorim temu - vidim glupa, al je procitam i procitam postove.
2. Ismijem se glupoj temi a i postovima hahahha
3. Produzim dalje ne komentirajuci tu istu :)

simple as that :P ?
Normalno kad se ne pruza sansa "novima", nego samo "ispucalim", tacnije onima koji su vec bili mod-ovi ili nesto slicno. Vjerujte mi ima dosta raje, koja je mlada ali koja ima "potencijala" i ideja. Pozdrav.
koji ku**c,jedini admini vlex i bu to je neka mućka k'o da vidim xd
Bilo bih dobro kada bih stavljali da noviji clanovi budu modovi i slicno...
Naprimejr ja sam ovdje vec 3 godina i jace, i svaki dan sam na gamersu minimalno 2-3 puta i sudjelujem koliko mogu i koliko znam... I nisam nikada dobio nikakvog global-a ili moderatora, a neki su ovdje 1-2 godine i imaju globala i sl.

E tu je jedina razlika koja se meni ne svidja, a vjerujem i drugim clanovima...! :)
deklok je napisao/la:
Bilo bih dobro kada bih stavljali da noviji clanovi budu modovi i slicno...
Naprimejr ja sam ovdje vec 3 godina i jace, i svaki dan sam na gamersu minimalno 2-3 puta i sudjelujem koliko mogu i koliko znam... I nisam nikada dobio nikakvog global-a ili moderatora, a neki su ovdje 1-2 godine i imaju globala i sl.

E tu je jedina razlika koja se meni ne svidja, a vjerujem i drugim clanovima...!
Vjerujem u odabir moderatora i gmoderatora. A glavni uslov da bi neko bio moderator je da je preko 2godine na forumu, tako je bilo na zadnjim izborima. Tako da ne može niko sa godinu dana biti jedan od moderatora. Drugo moderatori nisu birani svaki drugi član, već su izabrani morali prethodno pokazati svoje znanje, poštovanje,poštenje i sl. osobine da bi bilo odabrani za tu poziciju.
Propada propadaaaaa
iTrako je napisao/la:

A ako je već neko toliko dobročudan onda ima gb/pm pa nek uputi čovjeka
To sto si ti napisao se zove Backseat moderating

To sam ja predlago (link) al niko nije obraco paznju na to
Sir_Whinesalot je napisao/la:
Sve vise i vise razmisljam... Ovaj sajt ni ne treba moderatore. Zasto ce im?

Prvo, ne postoji dovoljno kvalifikovanih ljudi za takve pozicije. Ovo ce neki shvatit kao uvredu, ali bas i ti koji se uvrijede nece nikad postati moderatori. Err... druga stvar, nit ima toliko sadrzaja, nit icega. Ja i skile smo, kao globali, stizali i rjesavali sve teme danonocno, bez ikakvih problema. True story.

Zato, ako/kada budete citali ovo, vis maior, predlazem da razmislite o tome... Da uopste ne dodajete moderatore, vec da napravite 3-4 globala. Da samo dva, recimo, imaju opciju da banuju (prevention zloupotrebe =3)
Onda bi pola gamersa otislo ako bi tako bilo, realno ovdje je vecina zbog toga da postane moderator pa global pa da zaradjuje milione kao administrator

Daj ba sta vam je vise, ovo je internet nije ril lajf pa da se koljete za moderatora.....

@
Unblock?
Gamers polako tonee
ovo je dobro što je urađeno, svaka čast vlex

a što se tiče moderatora, treba podijeliti moderatore u najaktivnije podforume, a za ove koji nisu baš toliko aktivni da se o njima brinu global modovi.

jedan global mod za vijesti, jedan za slike dana i to je to
Prijevod:

Heii ja sam geiiij;

ja bih moderatora
Dzavidenko je napisao/la:
To sto si ti napisao se zove Backseat moderating

To sam ja predlago (link) al niko nije obraco paznju na to
Ja sam primjetio, samo mi bilo mrsko tražiti naokolo kako se tačno zove taj termin
Treba neko da banuje pola foruma na mjesec , posle bi sve bilo ok.

Svake godine ista prica se ponavlja od kako sam ja ovde.

Ne vidim smisao svega ovoga , ako se ne varam .. mozda bi neko od doticnih neku poziciju?

Em da ti sredim , al moras platit.

kthxbye 33]

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.