Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Gamerski racunari

366 pregleda · 24 odgovora · otvorena 17.03.2012. u 14:03

Treba mi jedna konfiguracija za gamerski komp.
Ne treba nesto posebno do jedno 600-700 KM.
Da moze dobro da przi ove nove igre BaTT, COD, PES (bar narednih 5 godina :D), NBA ..
Drug teško za narednih 5 godina :D Hah kad svake godine izadje nešto novo i za to izlazi nova igra tako itjeraju narod da kupuje :D Inače uzmi nešto solidno 2-4 gb rama 1gb graf do 2 dual core netreba ti ništa bolje :D
To ti nas zajebavas ?!

Gejmerski komp,za 600KM da gura nove igrice narednih 5 godina ?!
Za 600KM budi zadovoljan ako kupis nesto sto ce moci surfati po netu narednih 5 godina.
Mislio sam samo PES narednih 5 god. ovo ostalo mogu bez njih :D
Tesko ces ista kupiti za te pare da ti prati 5 godine nove naslove. Prije par godina se moglo, npr moja konfiguracija sve do danas je pratila, moglo se sve igrati ne na high detaljima al sam igrao. Ali druze sad hem sto je skuplje hem sto igre traze puno...
Ugl eto pogledaj moju konfiguraciju, ona trenutno moze da pokrene PES 12 ali Fifu 12 vec ne moze ( stopa radi procesora).

Moja neka preporuka ti je da se ne zaljeces, mozda da kupis sad neke dijelove pa onda skupis i opet tako jer 700 KM je malo :)

Obrati se brick -u ( http://www.gamers.ba/profil/brick/ ) pa ce ti on najbolje pomoci oko toga :)

sretno
Kakva ti je to confg. brate?

Kod mene sad moze i PES 12 I FIFA 12 I NBA2K12:

RAM: 1GB
Grafika: NVDIA 8500GT
HDD:232 GB
Intel(R) Pentium (R) Dual CPU 2,4 gHz :D
3GB RAM
160GB HDD
GT220 1GB
AMTH AHTLON 7750 dual core 2,71ghz
os to kupit :D samo centralna a moze i sa monitorom i drugim cudima :D
Sad sam nasao momak mi nudi :
RAM:3 GB
Grafika: NVDIA 8800
HDD: 500GB
Procesor: i3 2,8 GHz.

======= 700 KM! :)))
Mislim logicno je nov ali ako je usteda dobra i bolja konf. za pare (kao sto je ovaj) isplati se i polovan :D
evo sto sam ja na piku uzeo za 700 km

CPUAMD X4 640 3.0GHz
MemorijaDDR3 4GB
Grafička kartaAtiRadeon HD5670 GDDR5 1GB
Operativni sistemW7 64-bit
HDD 300 GB

guram batt 3 na high detaljima
Maticna ploca: Asrock N68-GS3 UCC sock. AM3 ............. 90,90KM
Procesor: CPU AMD Athlon II X2 260 3,3Ghz. ............. 145,00KM
RAM Memorija: RAM Kingston 4GB DDR3 HyperX 1600MHz ............. 55,00KM
Graficka karta: VGA ASUS ENGT440 1GB DDR3 ............. 149,00KM
Napajanje: Blueberry 560W ............. 65,00KM
Hard disk: HDD WD 320GB SATA 3200AAJS ............. 139KM

Total: 643,90 KM

Dodas jos 50 km i miran si sto se tice PES-a do jedno 2015 

edit:

Preuzeto sa infocom.ba
Kakva ti je ovo grafa. mozel ovo na high ici ostale igrice ??? :D
AleNoO je napisao/la:
Mislim logicno je nov ali ako je usteda dobra i bolja konf. za pare (kao sto je ovaj) isplati se i polovan 
Ako bas uzivas u novijim igricama i velikim rezolucijama i detaljima ja bi ti preporucio ovaj komp sa PIKa sto sam ti dao,jako je dobar,ako hoces nov onda il' skupi jos para za malo nolju konfu,ali ako mozes dati samo nekih 700KM onda bolje ti je idi na polovno...
AleNoO je napisao/la:
Kakva ti je ovo grafa. mozel ovo na high ici ostale igrice  
Ma naravno da moze. Veoma jaka graficka karta.

Ne brini se moze PES 12 i 13 i na HIGH 100% rezolucija isto moze velika.
AleNoO je napisao/la:
Uzimaj ovaj ako hoces da dobijes mnogo dobar kompjuter za tih para. Mozda u buducnosti samo dodas bolju graficku i vise RAM-a, a posto ima veoma dobro napajanje i veliko kuciste mozes kupiti stvarno dobru graficku.
http://www.pik.ba/artikal/2673095/amd-phenom-ii-quad-core-sapphire-hd-5770-4-gb-ram-thermaltake

Znaci kao sto sam ti preporucio polovan je i za dobre pare ga prodaje covjek,4GB,vise ti ne treba za naredne 2 godine,dobra ploca,jos bolji procesor,grafika je jako dobra,napajanje je odlicno tako da ces za neke 2 godine moci prodati ovu 5770 i umjesto nje staviti naprimjer GTX 550Ti koje ce za to vrijeme biti ajko jeftina graficka karta,ali zasad ovo je stroj za te pare!
Demonijak je napisao/la:
To ti nas zajebavas ?!

Gejmerski komp,za 600KM da gura nove igrice narednih 5 godina ?!
Za 600KM budi zadovoljan ako kupis nesto sto ce moci surfati po netu narednih 5 godina.
Pa ja sa svojom confom od 719km guram sve na high?
Lima je napisao/la:
Pa ja sa svojom confom od 719km guram sve na high?
Koja ti je tacno konfa,na kojoj rezoluciji igras i koliki bude frame rate???

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.