Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Zujenje Kompjutera

136 pregleda · 8 odgovora · otvorena 16.03.2012. u 15:48

Komp kad mi radi jako se cuje kako zuji.
Sta da uradim da manje zuji, cistio sam Hardware, sve lijepo opuho i opet isto, samo malo bolje je.

I jos jedno pitanje: Kad se komp iskljuci dok radi na kablo od napojne, sta se moze desit.

Pozz i hvala :D
Zaustavi sve ventilatore rukom osim ventilatora od napojne, i tako nadalje dok ne identificiras problem.

Za ovo drugo, sve zavisi od napojne kakva je. (Doslovno).

Post dobio aplauz od KRYSTAL

Pretrazio sam cijeli net oko toga i uradio vecinu stvari sto sam procitao ne pomaže
- Ma napojna zuji 100%, jer znam iz licnog iskustva.
- Imao sam napojnu sranje ( Codagen 400w ) i nakon godinu dana rada pocela je zujat i to drama zujat xD, sve dok ne prode 5-6 minuta i tada prestane.
- Jedino rjesenje sam nasao u zamjeni stare i kupovini nove. Novu koju sam kupio bila je Fortron HEXA 400w. Napojna je za sada drama dobra, ne cuje se haman.
Moze biti i do graficke
Kod mene radeonka ima onaj ventilator koji zuji kada se pali komp pa prestane kada se pokrene Windows

Otvori centralnu upali racunar i vidi odakle dolazi zvuk

@edit

"I jos jedno pitanje: Kad se komp iskljuci dok radi na kablo od napojne, sta se moze desit. " Ne moze ti se nista desiti jer ako nema kabla ne mozes upaliti komp slobodno je rastavi msm izvadi ali prvo ugasi komp pa onda Ili ako imas onaj okidac na napojnoj ako si je tu gasio ili restartovo to ti je 100% do toga
Znaci nikada nemoj da gasis na prekidacu ili da izvadis iz uticnice utikac Mozes da sjebes i napojnu a i maticnu
Mozda ti se pokvario ventilator kod graficke, ma odnesi u servis ili reci nekom jaranu sto se razumije u to nek ti pogleda u cemu je problem =D
Pozdrav
Hvala na odgovorima. Znaci u mene zuji non stop, il ga uspavo il radio il bilo sta, normalno samo dok je uskljucen ne zuji.

Pokusat cu ovo sto ste mi rekli.

A sto se tice iskljucivanja kompa direktno na kablo, to samo pito sam jer mi je jedna osoba iz nervoze iskljuila nekolko puta.
Vjeruj mi pokusaj pritegnuti sarafe napjene, i ostale unutar centralne zna i to da se desi... Vidi da ne lize koji kabal neki od ventilatora.

I u najgorem slucaju unutar napojne nesto se olabavilo ili je i ona profurala svoje najbolje godine ^^
Pogledaj da ti koja prepelica nije pukla od kojeg ventilatora, tako dolazi do vibriranja maticne ploce i pravi nenormalan zvuk. Tako je meni bilo.

Provjeri pa javi.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.