Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Inspekcija za nelegalni software

259 pregleda · 13 odgovora · otvorena 12.03.2012. u 12:13

Ovi iz vlade pokrali jedno 400.000 hiljada nelegalnih sranja i niko nista
ah sto ce ovaj inspektor dobit Dzeparca
Jel ovo u firmama koje prodaju kompjutersku (imtec plus etc) opremu ili obuhvata i ostale oblasti?
bUwashere je napisao/la:
Jel ovo u firmama koje prodaju kompjutersku (imtec plus etc) opremu ili obuhvata i ostale oblasti?
Ma ne..

Znas bogati sta su firme

Obuhvata sve oblasti.

Toj inspekciji je dovoljno 20-ak kazna dati, Mogu onda sta hoce al ne vjerujem da ce sada sve firme uzimat orignale.
Al cim jednu firmu oderu i dadnu to u javnost svaki gazda ce se uhvatiti posla
Ako cemo realno nasa vlada je najveci lopov, ali ne njima nije to dovoljno oni hoce jos para za sebe tako sto ce ukinuti par firmi pod folom nisu imali licenciran software, ponestaje im ideja za kradju para pa se snalaze ljudi...
To u ovoj drzavi ne vrijedi, uvijek ce firme imati piratluk i ovako je recesija.
Kada dodje cika inspektor, direktor firme ce lagano inekciju u dzepic da gurne
Sve profitabilnije firme, kojima ide posao, imaju licencirani software, dok oni koji krpaju kraj s krajem naravno stede i na tome. Njih ta kazna bas i nece pogoditi jer je ne bi imali kako isplatiti, to bi im bio samo razlog vise za stecaj.
Moram upozoriti staroga. Danas sam mu pričao, ali on kaže da još nije izašao taj zakon..
Tacno bas danas cu nazvat sve svoje nek to obave
Ma ovo i da krene nikad se piratluku neće stat u kraj i ako stane treba barem 10 godina , a svakom inspektoru će odgovarat da primi malo đeparca i "legalizuje softwear" , tako da je ovo po meni glupost
Cuo sam da mogu i fizicka lica kazniti a ne samo firme
Bio na dnevniku onaj prdonja 70 mu godina i sere nesto o softwerima

Pa bolje ti je platit kaznu manje te izadje nego da kupujes orginale

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.