Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 45 bodova

Blue Screen kako fixati

326 pregleda · 11 odgovora · otvorena 10.03.2012. u 19:06

Ovako, juce kupio novi HDD WD3200AAJB, i ajd sve uredi ide pići ko lud  , ali skoro nakon svako 4-5h opali mi blue screen, evo neki razlog tog BSOD.

Kako da se rjesim vrazijeg BSOD 
HVALA.
Probaj sa OS CD-om "Repair-ati", ili oboriti sistem, ali idi full format ..

Btw. znaš da sam ti govorio da sam i ja imao problema sa BSOD dok sam imao i Win 7 i XP instaliran ? Rješio sam tako što sam full format uradio, i ostavio samo XP ..
Možeš probati i Win Update uraditi, nekad stvarno pomogne jer update-a mnogo fixova i crashova ..
FritzzYYYY je napisao/la:
Probaj sa OS CD-om "Repair-ati", ili oboriti sistem, ali idi full format ..

Btw. znaš da sam ti govorio da sam i ja imao problema sa BSOD dok sam imao i Win 7 i XP instaliran ? Rješio sam tako što sam full format uradio, i ostavio samo XP ..
Možeš probati i Win Update uraditi, nekad stvarno pomogne jer update-a mnogo fixova i crashova ..
Update za XP , ima samo jedan NetFrameWork 3.5 SP1 da se skine.

Juce full format radio (logicno jer sam HDD bocno novi)

@FREEK pokusam  .

edit: gledo sam to po YT nije do toga 
brick je napisao/la:
Update za XP , ima samo jedan NetFrameWork 3.5 SP1 da se skine.

Juce full format radio (logicno jer sam HDD bocno novi)

@FREEK pokusam  .

edit: gledo sam to po YT nije do toga 
Ako si već probao ovo, možeš li kad ti se pojavi BSOD zapisati negdje ime problema/drivera .. to ti piše dole pri dnu velikim ili malim slovima i obično ima ekstenziju ".sys" ...

Primjer:

Ovdje je ime problema/drivera: gv3.sys
FritzzYYYY je napisao/la:
Ako si već probao ovo, možeš li kad ti se pojavi BSOD zapisati negdje ime problema/drivera .. to ti piše dole pri dnu velikim ili malim slovima i obično ima ekstenziju ".sys" ...

Primjer:

Ovdje je ime problema/drivera: gv3.sys
tcpip.sys mu je problem, pogledaj sliku.
Imao isti problem ntoskrnl.exe :s!

Instaliram vistu, međutim nakon nekog vremena prilikom restarta pojavi se blue screen, trazio po cijeli dan rijesenje problema ali nisam uspio nista naci, ili sta god' da sam nasao nije pomoglo !

Instaliram XP sp2, za sada radi bez problema !

Vidim imas TCPIP problem, reinstaliraj mrezni driver. A te ostale probleme mislim da neces moci fixati nego ti samo preostaje FULL FORMAT i novi sistem !
hajde probaj uninstairati antivirus skroz i pokrenuti reg cleaner 

Ako ne uspijes nista, probaj uraditi fresh install, bez ikakvih updatea, koristi ga neko vrijeme i vidi kako ce raditi
Ako bude sve stabilno instaliraj redom aplikacije, ali ne sve odjednom nego onako povremeno po koju 

Meni je nedavno antivirus pravio probleme, uninstaliram ga, dobijam bsod i dalje, tek nakon nekog reg cleanera je bilo ok

A prije toga, crko hard, nije htio ni da se zavrti (star je oko 4 godine) Pokusao sve sto sam mogao na netu, nista nije pomagalo.. I kontam haj je*at mu mater, ima jos jedan na kojem su bitne stvari. Nakon par sati (izvadim ga i stavim na stol, da ga seciram ), onako iz dosade pocnem lupati njime od stol.. Nesto pocelo skljocati u njemu, kontam haj bas da vidim sta ce biti sada kad ga stavim unutra.
Vratim ga u pc kad ono PUF, radi normala :D

edit idi ovako:
start - run - devmgmt.msc

view - show hidden devices
pojavit ce se non plug and play drivers
Sada pregledaj listu sto se otvori, ima li neki driver koji se spominje u reportu za bluescreen?
Ako ima zaustavi ga pa vidi sta ce biti 
dam1r je napisao/la:
hajde probaj uninstairati antivirus skroz i pokrenuti reg cleaner 

Ako ne uspijes nista, probaj uraditi fresh install, bez ikakvih updatea, koristi ga neko vrijeme i vidi kako ce raditi
Ako bude sve stabilno instaliraj redom aplikacije, ali ne sve odjednom nego onako povremeno po koju 

Meni je nedavno antivirus pravio probleme, uninstaliram ga, dobijam bsod i dalje, tek nakon nekog reg cleanera je bilo ok

A prije toga, crko hard, nije htio ni da se zavrti (star je oko 4 godine) Pokusao sve sto sam mogao na netu, nista nije pomagalo.. I kontam haj je*at mu mater, ima jos jedan na kojem su bitne stvari. Nakon par sati (izvadim ga i stavim na stol, da ga seciram ), onako iz dosade pocnem lupati njime od stol.. Nesto pocelo skljocati u njemu, kontam haj bas da vidim sta ce biti sada kad ga stavim unutra.
Vratim ga u pc kad ono PUF, radi normala :D

edit idi ovako:
start - run - devmgmt.msc

view - show hidden devices
pojavit ce se non plug and play drivers
Sada pregledaj listu sto se otvori, ima li neki driver koji se spominje u reportu za bluescreen?
Ako ima zaustavi ga pa vidi sta ce biti 
Mora da mu je Bog dao nadahnuce xd !
Rješenje
Hajd' ovako, idi u Start -> Run -> Services.msc ! Nađi service imena : TCP/IP NetBIOS Helper i disable ga.
ako ti se poceo desavati poslije diska novog, onda je do diska vjerovatno... meni se desavalo pa sam u biosu malo postavke promjenio...

obicno je neka glupost, windows je to.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.