Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Vaši strahovi

1.761 pregled · 57 odgovora · otvorena 11.03.2012. u 17:19

Et nisam digao diskusiju odavno a radim pa mi smor, nemam šta čitati, pa reko da dignem jednu diskusiju 

Vaši strahovi, koji su i radi čega se bojite ?

Znaći pisete prvi red Strah - Visina (npr)

Drugi red počinje priča, tj vaš događaj koji se desio, i zašto je tim događajem izazvan taj strah u vama 

Ko najbolje bude dočarao priču biće nagrada 

Pozdrav 
Evo i ja da bacim koju riječ.

Naime, i ne znam baš najbolje da objasnim svoj strah, ali pokušati ću nekako. Ovako, te stvari mi se najprije dešavaju u snu, i desi mi se kao paraliza sna, gdje mi dolazi do aritmije, ubrzanog disanja i slično. U snovima obično vidim damu u bijelom, i nakon njenog pogleda stvori mi se jako velik pritisak u ušima i nad očima tj. počne da mi glava otiče (taj osjećaj). I onda u stvarnosti kada dođem do nekog događaja kada mi se podigne adrenalin dođe do tog efekta, kada zablokiram i stanem jer mi pritisak ne da drugačije. Zatim pored ovog straha/paralize na nekoliko sekundi, najveći mi je strah mrak. Iz jednostavnog razloga, kada sam bio mališan skako sam po kući i bio mrak. Starija sestra nešto tumarala po kući i padne ja onako u onom mraku mislim da joj ne neko iskočio i da hoće da je ubijem. Legnem na pod i počnem plakati dok nisu upalili svijetlo. I dan danas nekad se znam zamisliti šta ima u tom mraku. 

Post dobio aplauz od BLAZZE

Bojim se insekata,pogotovo pauka

Prosle godine,to je bilo oko ponoci,otisao sam u wc radi "velike" nuzde,i obavio sam to,medzutim,kada sam htio ruke oprati ugledao sam na podu nesto hoda,ja pogledam i nema nista,operem ja ruke,kad ono opet mi nesto iz ugla oka zaskoci po podu.

~ Pogledam ja malo bolje,sagnem se i ugledam pauka koji je nest slican ovom:

Oj majko moja ja sam skocio u zrak ko feder xD.Znaci nije onaj obicni kucni pauk sto se ljeti nalazi svima nama u kucama vec je neki malo veci,onako malo dlakav i bogami podebel.Zacudio sam se kako moze on da se nalazi u mom gradu a kamol jos u mom klozetu...auuu :/

Nekako sam sabrao muda i preoganjao ga kroz onaj mali WC u uletio je u kadu,i ja brze bolje zalijem ga vrelom vodom iz tus baterije i on zapeo onda na onoj rupi za odvod,a ta rupa ima onu zastitu da nemoze sapun ili nesto slicno zacepit odvod,i kupam ti ja njeg al on jos ziv,gori od onih bubasvaba koji bi atomski rat prezivjeli xD.
I na kraju ja ti uzmem onih deterdzenata sto sam nasao,Domestos,vim,sampon za ovo za ono i sve ja na njega,cak sam ga i sa soli i biberom posipao i ostavio ga preko noci da se "nakiseli" xD.

Ujutro ja se probudim i odmah do WC-a i vidim nema ga,kad ide moj stari i psuje mi sve po spisku i govori sto sam pauka bacio u kadu,poslije mi on prica da se hoce tusirat i uglleda na odvodu neku hrpu(a to one hemikalije i sol i biber i sve sto sam posipao po pauku da ga ubijem )i on kreno da to rukama pocisti i uhvati onaj "les" golim rukama i prestravio se covjek .

To mi se jednom desilo i to je najgore sto pamtim o paucima,a ima jos onih malih pricica o paucima,jednostavno ih nevolim vidjeti,i ovu sliku sam jedva pronasao,kad ih ugledam vibriram ko mobitel .

Eto nadam se da ti se svidjelo,hvala na citanju i do sljedeceg citanja xD.

Evo ovako prije sam se bojao mračnih mjesta, mraka ali sam shvatio sad da je to bilo bezveze.
Kad sam bio manji bojao sam se zvuka vodokotlića. uvijek pritisnem i izletim k'o budala neka.

Sad se tako reći ničega ne bojim osim Boga, jednostavno mi je svejedno da li ću umrijet' sad ili kasnije.

Post dobio šamar od BLAZZE

Imam strah od zmija

Taj "strah" potice od prije nekih 6 7 godina, kada sam bio u gorazdu i vracajuci se kuci, u basti pored vidim zmiju koja je bila pa sigurno 1m duga, onako odvratna crna sa nekim tackicama po sebi. Bukvalno sam se zaledio kada sam je vidio. Imao sam srecu da me nije ugrizla, jer ljudi su govorili da je otrovna...

Ali od tada kad je i na slici vidim zaledim se, jednostavno obuzme te neka vrsta straha.

Allah je jedan !

Strah koji imam je: Kada hodam sam po mraku, ali naprimjer kraj groblja šume. Sve će vam objasnit ova naredna priča.

Prica je istinita !

Taj strah imam odkad je u mom naselju prije 2-3 godine žena išla sa posla i taj put ide kraj sume. Svaki put djeca izadju pred nju. Djeca su izasla i cula su nekakvu buku u sumi, a majke im nije bilo. Otidju do oca zovnu ga da vide sta je, zvali su je na telefon ne javlja se. Sutradan su je nasli isjecenu u komadima u sumi. To je uradio jedan momak koji psihicki nije bio dobar. Potjera za njim je bila 2 dana dok ga nisu uhapsili. Evo sad dok pisem ovu priču sav se ježim i ne rado prisjećam.

Hmm pa trenutno nemam nikakvih strahova. Tj ne bojim se ničega sem Allaha.

Kao mali sam se bojao visine.Nisam smio pogledati dole sa balkona na 2. spratu.

Taj strah mi je potekao na sljedeći način:
Jedan topao dan u ljeto, sa porodicom se odmaram kući.Moja stara izlazi na balkon da "otrese" neke staze iz hodnika šta ja znm kada odjednom komšija pada sa 3. sprata o.0!!!. Jedva je ostao živ, ostao je biljka do kraja života a umro je prije 2 godine. Polomio je sve kosti do ključne ona mu je samo bila poštećena koliko se sjećam .Tako su prošle 3 godine straha sve dok se nisam i ja sreo sa tim strahom na sličan način. Stojim na balkonu sam onako upeko Zvjezdan. Odjednom skoči mačka pored mene i ja se od straha bacim sa balkona(hgahahhaha) i srećom nije bila velika visina i nisam se puno ugruhao. Ali što je još gore da bih totalno prevazišao taj strah totalno morao sam još jednom pasti sa istog balkona. Sjedim na stolici na istom balkonu kao i prvi put, stara stere veš i ja se onako uzvrtio ne da mi se mira . Sve se tako brzo desilo da sam se ja pomjerio 5,6cm sa stolicom i pao sa balkona skupa sa tom stolicom koja mi je pala na glavu(HAHAHHA). Srećom sada je sve uredu ne padam više i ne bojim se visine.

GUDBAJ.

Strah me starenja tj odrastanja, iako sam vec zagazio u 20te bojim se gubitka prijatelja, avantura te uzbudenja u zivotu. Vise si ne mogu dozvoliti pretjeranu spontanost kao prije par godina.
Takodjer bojim se tisine, cini me tjeskobnim.

Zanimljiva mi je cinjenica da se dosta vas izjasnjava kao "neustrasljivima" itd. Mozes se ti bojat samo boga, al vidio bi te i u situaciji gdje ti zivot visi o niti, gdje ti mislima prodje xy stvari te samo razmisljas kako prezivjeti, normalan ljudski nagon, bojazljivost od smrti.

Dobra tema 

Iskreno,trenutno nemam nikavih strahova,verovatno bih se još u nekim iznenadnim situacijama prepao.

Imao sam jedno vrijeme,dobro se sjećam strah od nekakvih šejtana  .To je jedini strah koji je bio duže vremena "u meni" za razliku od ostalih strahova.

-Bio sam kod druga na noćenju, i sada oni meni nešto pričaju kako su gledali kako neke efendije istjeruju te šejtane iz ljudi xd i kako poslije toga videa nisu mogli spavati 1 mjesec.Ja rekoh "Eh,haj' baš to da vidim,šta je to toliko strašno da ne možeš spavati mjesec dana".Pusti on meni video na YouTube-u,gledam ja a oni se sakrili i pokrili jastucima da ne čuju razne strašne zvukove.Gledam ja video i ono foliram se ja,ma nije ovo ništa,nije strašno,a ustvari sam se malo prepao.Nakon noćenja kod druga,došao sam kući,pred spavanje počnem razmišljati o tome i tako svaku noć.Zbog toga nisam mogao spavati 1 mjesec.Video je bio toliko strašan da je obrisan sa yt-a.Pravo sam se bio prepao.Problem se sam od sebe,vremenom riješio.

Možda je malo glupo,al et'  :D:D

Mene je samo Boga strah , al' me znaju udarat paranoje pa poslije 2-3 se bojim i sam sebe 

Ajd da i ja kao pokretac teme napisem post 

Strah me Deja Vu.

TO JE STVARNO !

Pocelo je prije 10 godina kolko i znam za sebe... Sanjam i taj san mi se desi ubrzo za koji dan, sve iste situacije i ljudi ista prica i sve, zato i slabo zaspem mozda 3 dana u sedmici i to je to. Sta nedo bog vidim neciju smrt i mislim da je to samo san? A to mi se desio Deja Vu, to mene brine e to sto ne mogu da znam kad sanjam sta je Deja Vu a sta nije, to jedino saznam kad mi se desi taj dogadjaj... Bojim se smrti, iskreno nebi volio da me ubije neki kreten nozem radi mobitela ili nesto drugo, zelio bi da umrem pored djece i zene, pored ljudi koje volim bojim se KU**I ! Ku**e su ZLO ! Kad se na ku**u navuces to je ZLO !
Vaši strahovi, koji su i radi čega se bojite ?

Malo se bojim onih bijelih sala za operacije i onog mirisa dezinfekcije i joda!

Dogadjaj : Moje 2 operacije srca. Prva kada sam se oprostio od porodice ispred vrata te sale i kada sam ušao u taj prostor i vidio onu svu bjelinu i onaj miris dezinfekcije koji mi je stvarao mučninu, tu sam se tek poceo bojati operacije jer je bila lokalna anestezija, i bio sam budan svo vrijeme i jako me bolilo.
2 sam se operacije bojao više nego prve jer sam znao sta me ceka,nisam se baš bojao do trenutka kada udjem u salu, ali u sali onoj se pocnem bojati,hocu li ostati živ,itd,itd! + je ova trajala 3h.
Eto bojim se tih operacionih sala pomalo. Ali niceg ostalog, samo Dragog Boga!

Mozda je malo cudno ali je istinito mene je strah skripe automobila !

Moja prica pocinje ovako :Prije 4 godine krenuo sam sa mamom u supermarket po kupovinu nekih namirnica kako sam ja bio mali a mama je bila u zurbi po polasku iz prodavnice nikada mi nije dala da joj pomognem sa kesama zato sto sam bio slab i jedva sam ih vukao za sobom ja sam to dobro koristio i dok se ona mucila sa kesama ja sam trcao po travi ,skakutao i zabavljao se .Usvoj toj zurbi ja sam zaboravio da se preda mnom nalazi cesta i krenuo sam da pretrcim ,udarilo me je auto jedino sto se sjecam prije toga je velika skripa auta i mamin vrisak dok je gledala taj uzasni prizor .

Kad sam bio mali bojao sam se jedne zene koju su zvali "Rukija".

Neznam jel joj to bilo pravo ime ili samo nadimak. Zivila je u jednoj staroj, orusenoj kucici na kraj mjesta, odma do sume. Njena kuca je bila zadnja na toj strani naselja. Nije imala muza, imala je djecu al ja jos nisam nikad vidio da joj je neko od te djece dosao. Nisam se samo ja bojao, nego i sva ostala djeca koja su je poznavala... Valjda jednom neko nesto provalio i od tad je se sva djeca boje. Znaci prije kad igramo fudbala il bilo cega vani, i vidimo da ona ide, odma kupi igracke i bjezi u kucu. I da, izgledala je (i isad izgleda posto je ziva) ko one vjestice iz crtanog...

Danas kad je vidim ne bojim se jer znam da su to sve gluposti bile xD.
Ja se bojim straha,i mracnog prostora
pogotovo se bojim grmljavine i munje.

Jednog dana kada je jako grmilo a bio sam sAm u kući jako sam se uplasio,zamotao u deku i ucio sve sto znam :P
nisam smio proviriti ispod deke.A najgore od svega sto je struje nestalo. :P

A inače se bojim Allaha dž.š!

gott je napisao/la:
Ajd da i ja kao pokretac teme napisem post 

Strah me Deja Vu.

TO JE STVARNO !

Pocelo je prije 10 godina kolko i znam za sebe... Sanjam i taj san mi se desi ubrzo za koji dan, sve iste situacije i ljudi ista prica i sve, zato i slabo zaspem mozda 3 dana u sedmici i to je to. Sta nedo bog vidim neciju smrt i mislim da je to samo san? A to mi se desio Deja Vu, to mene brine e to sto ne mogu da znam kad sanjam sta je Deja Vu a sta nije, to jedino saznam kad mi se desi taj dogadjaj... Bojim se smrti, iskreno nebi volio da me ubije neki kreten nozem radi mobitela ili nesto drugo, zelio bi da umrem pored djece i zene, pored ljudi koje volim bojim se KU**I ! Ku**e su ZLO ! Kad se na ku**u navuces to je ZLO !
To za Deja Vu se i meni uvjek desava, nisi jedini.

Mene licno je strah visljine i insekata.

To za visljinu je pocelo prije 2 godine kad sam se zakacio sa jednim likom preko neta, pa me htio bacit sa jedne gradine.  Sreca pa su tu bili moji prijatelji koji su odma uskocili da ih nije bilo ko zna sta bi se desilo.

Insekata me strah jos od ranog djetinjstva. Nekako kad spavam ljeti i ostavim otvoren prozor strah me da nece uletit neki skakavac ili neka druga bajka pa da hoda mi po tijelu dok spavam, grrrrrrrrrrr evo i sad se najezi od toga. 

Naravno i pored toga strah me je i Boga.

SAMO JE ALLAH TAJ KOGA SE PLAŠIM !

Zhak je napisao/la:
Kako je spica kad imas moda i onda na lijep post mozes dati aplauz , a mi obicni memberi kad otvaramo temu odma spam pukne. Vjeruj mi da ovdje nece jer ima ta "nagrada" .

Ja se jedino bojim Boga i nicega vise,ali eto kad moram.

Kad sam bio mali tj kada sam imao 12 godina prepao sam se i dan-danas imam "ajmo reci traume".
Naime jedne veceri(jutra kako oces) sam se probudio oko 3 sata i pogledao kroz vrata koja su se nalazila tik do mog kreveta ugledao sam jedno cudoviste na zidu od terpezarije.Izgledalo je kao neki dzavo sa stapom u ruci i kao kruna ili rogovi neki na glavi.Sjecam se ko da je sinoc bilo.Posto sam bio klinac prepao sam se i poceo plakati,mislio sam da je do store koja se micala jer je prozor bio otvoren,no medjutim nije bilo do store.Brat koji je bio nekoliko koraka od mene je spavao kao zaklan.Nisam imao mud a da ga probudim jer sam mislio da ce cudoviste da me napadne tako da sam odustao od toga.U skoli su me ucili da kada se neceg bojis ili zelis da to bude bolje : Samo prouci bismilu okreni se na drugi kraj kreveta i misno zaspi,meleci te cuvaju.Na kraju se ispostavilo da je tako i bilo.Sjetio sam se toga u bas je*******j situaciji,jer sa 12 godina nisam znao guzice oprati a kamoli se sjetiti toga.Okrenuo sam se jednostavno prestao plakati i molio Boga da jutro sto prije dodje.
Dan sutra kada sam ispricao svojim roditeljima nisu mogli da vjeruju,sto je najgore ismijavali su me jer su mislili da sam samo sanjao a vjerujte mi da nije bio san ,bila je java.Tako da sam ih prestao ubjedjivati.Sada sa 18 godina jos imam strah od toga i uvijek spavam sa zatvorenim vratima i upaljenim svjetlom(kada sam sam u kuci).Kada me god roditelji pitaju : Zasto nisi ugasio tv ili svijetlo samo kazem : Zaboravio sam .Vjerujte da i dan danas ja dozivljam te traume sa haman 18 godina. Eto to je onako nesto ukratko , ne znam sta da napisem vise .

Tema je dobra .

p.s : Malo sam se podcijenio blazze aa ?
p.s.s : Prica je istinita .
svaka ti cast momak.
Neko spomenu skakavce, pa evo moje price.

Prije jedno 3-4 godine sjedili smo u nekom kaficu na moru. Kafic je imao slamnati krov, a ono, skakavci na to idu k'o ludi (sto ja nisam znao), i ok sjednemo mi..Tad pocinje sranje, samo vidis kako ljudi skacu sa stolica, i skidaju nesto sa ramena/kose. Prvo smo svi bili wtf, kad ja skontam da su skakavci. Jedno pola sata mi je bilo jako jako neprijatno, nikad se u zivotu nisam tako osjecao. Samo cekam kad ce mi skociti u kosu. Nagovorim ja roditelje da idemo odatle, i ja sav srecan jer odosmo iz tog pakla, kad uskoci jedan...sok, panika, ritam se k'o lud da ga skinem, i uspijem na kraju. I dan danas se bojim tih govana.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.