Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] Web Design & Logo

358 pregleda · 6 odgovora · otvorena 25.02.2012. u 00:25

Pozdrav. 

Evo jedna tema od mene, nisam dugo, a na ovaj način nisam nikako. 

Logo je jednostavan, nešto sam ja to pravio, ali eto. 

Sviđa mi se sve , možda će neki reć' da nisam normalan , možda i ne , ali ne razumijem se toliko u ovaj WebDesign , pa mi je za 4 :P

Post dobio šamar od aer0

Potpuno pogodjen moj ukus. Jednostavnost i funkcionalnost, uredno, pregledno, lijepo za oko. Svaka cast za web design. Mozda malo da poradis na nekim malim finim efektima, ali nista puno, samo malo, da uvedes neku boju. Previse monotono, ali ekstra, nema sta.

Logo neznam u vezi cega si pravio, fin je oblik. Lijepo napravito, lici mi kao da logo spada negdje u prehrambenu industriju (pahuljice i slicno).

Da mogu, dao bih pet. Nema sta da izostavim 
Odlično odrađeno, boje i raspored boja, sadržaja su odlično raspoređene, baš po mom ukusu.
Sva tri web dizajna si odradio predobro. Posebno mi se sviđaju prva dva rada dok mi je treći malo monoton ali i on izgleda fino.
Što se logoa tiče, hmm, pa izgleda dosta lijepo simple the best.Lijepo si povezao r i s . Sve u svemu sve izgleda prelijepo. Stoga ocjena :
Hvala svima, ne na baš konstruktivnim pohvalama/kritikama, ali eto. 
biće ubrzo još 
Trud se stvarno vidi, ali dizajn tvoj mi je nekako old skul, tj ne vidi se nista novo, tj nekako je previse simple isto kao HTML design sto mi se i ne svidja toliko, mogao si ubaciti nekih 1px efekata, malo tamniji BG bilo bi mnogo bolje i profesionalnije, ali iovako jako lijepo izgleda 

ZOORA

- Logo fin koliko toliko, sviđa mi se (je li ovo tvoje?)
- Ovaj sing in malo iskače iz sajta i piše se SIGN IN..
- Menu i nije tako loš, ono je jednostavno, ali na lošem je mjestu skroz.
- Slider mi se sviđa, samo ne znam koji će ti vrag ove sive linije par pixela iznad/ispod ovo ti je isto i na onom AVG.
- Druga stvar, pokušaj naći HQ/HD slike za slider i ostalo, stock slike dosta uljepšavaju dizajn.
- Ne znam je li ovo zbog boja/kontrasta, ili zbog kvalitete slike, ali kompletni sajtovi mi se čine nekako blurani?
- Ovo ZOORA zelenkasto, dress Your own identity, je također zblurano, boje se moraju slagat da "valja", ovako ne valja.
- Ova login forma mi se ne sviđa može to bolje, a i nekako mi se čine zblurani kao i sve ostalo, znam da mi naočale trebaju, ali još uvijek to mogu raspoznat 
- Ovi buttoni gdje ti ide više texta, trebaju biti malo veći i deblji.
- Sing IN? Pjevaj unutra? Valjda SIGN IN, hah, moraš pazit na to.
- footer loš tačnije loš je "spaceing", na tome sam i ja dosta griješio, ali nemam baš vremena to objašnjavat, jer je to jedan od ključnih elemenata dizajna, za to se snalazite sami.
- i dno ovo je prejednostavno.
- Nisam baš sve mogao kritikovati, pošto su 3 rada valja i ova dva, ugl. ima još sitnica, i pokušavaj/te, raditi dizajne u što većim rezolucijama za bolji kvalitet.
-To što se ove zore tiče.

AVG

- Logo se uklapa fakat na pozadinu, ali malo felša prema gore, treba to centrirati, ovaj search nije tvoj, iz aviona se vidi, a + navigacija se ne slaže, prvo nekako ružna izgleda, a i ne valja mu pozicija.
- Boje su katastrofa, pogledaj malo bolje kakvi su ovi "minimal" radovi, pošto vidim da naginješ na taj stil.
- Kako si ovo pokušao ove slider slike izkombinovat ? Pa izgledalo bi 200x ljepše da je samo ova jedna slika ovdje.
- Već sam rekao gore negdje za ove slider linije ne znam što će ti? :/
- Ovi boxovi trebaju da su malo veći, tačnije ova područja za naslove, slike nekako male i ne uklapa se ovaj cijeli sadržaj previše "praznog područja"
- Moreabout AVG, ne slaže se brate. Gore Centrirani headinzi, ovdje ide u lijevo ovaj stil + crvena boja fonta.
- I ovaj shape ide skroz, a ne samo do pola ružno izgleda.
- Text, čudna boja nekako "zblurano" (opet), ovaj slider je sranje, skini neki UI pa koristi ako ne znaš sam napravit ovo =D
- Ovo connect isto kao i gore, a i ove ikone ne idu ovdje nikako i ne slažu se.
- Ova dva "klipa" su loši nekako, i previše prostora ima ovdje.
- Footer loš isto kao i na predhodnom radu iste greške.
- Dno prejednostavno, i premalo..

URE.DK

- Logo loš i ne uklapa se za razliku od AVG.
- Ova siva se ne noisa, izgleda pre ružno.
- Imaš 2 menija, a oba si failo, onaj gornji bolje da si stavio u zeleni bar (koji bi bio nekih 20ak pixela).
- Ova tamnosiva i crna za meni ne ide, katastrofa.
- Boje pretamne i ružne, siva i ova zelena ne idu nikako.
- Slider ok, ali ovaj textbox ne valja, text premal i bluran, boe loše.
- Ovo na satovima cijena, možda i nije tako loša ideja, ali isto tako nije odrađeno kako treba, pogledaj bolje.
- Dalje ovi dole textovi i slike, font, textsize, boja i blur, su katastrofa, text mora biti lijep i čitljiv, a ne ovako.
- Readmore ikona loša.
- Ure on facebook, ovo se može puno bolje uraditi, ali to se ne radi neće ovo niko kodirat pored facebookovog APIa, osim ako baš baš odudara od sajta, onda ok.
- Shoping card ovi inputi mogu ljepše, bg-boja ne valja, checkout button loš (poradi na dugmadima i ostalim UI elementima).
- CECKOUT?
- Poradi na engleskom xD
- footer text boja, font, veličina loše.

I to je to uglavnom. Šta reći? Treba još pure jesti 

Sve u svemu:

Ne mogu više stvarno dati, sve je to uredu trud i ostalo, ali uvijek ima ono "ali.."...

Post dobio aplauz od aer0

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.