Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 50 bodova

3Gs respring problem

204 pregleda · 9 odgovora · otvorena 19.02.2012. u 17:23

Zdravo gejmeri 

Znaci ovako, maloprije krenuo nesto da vidim u cidya i izbaci mi neki novi update na SBSetings, pravo da vam kazem nisam detaljno ni gledao, vidim 5MB i reko hajd zacas, i krene sve dobro, sve fino skida, te upola se prekine, i onda mi izbaci da je sim kartica iskljucena te nakon 5 sec ponovo trazi njen unlock.
Nakon toga poce respringovat, medjutim stade. Tako je stojako jedno pola h i hajd ja probam hard resset (sleep & home) tipka na 10 sec sve dok se ne pojavi logo. I hajd restartova se on, pojavi se logo, medjutim opet samo crni ekran i tako stoji onaj reload kruzic koji se ni ne okrece.
Et, mene prpa uhvatila kako to da rjesim, a po mogucnosti da ne budem morao radit restore sistema :/
Evo kako ces rijesit problem.
1.Downloadaj Fixrecovery
2.Install
3.Prikljuci iPhone na racunalo
4.Udji u Fixrecovery
5.Exit recovery

Mislim da bi ovako trebalo radit.
JailBreak
Ako ti je 5.0.1 uđi u redsn0w i idi just boot teathed jailbreak

Ili da uradis restore, samo preko ifun box-a udi i preuzmi podatke.
Rješenje
meni je to isto bilo imas teamwiever i 1 sat vjeremena?

@dodon to ti je exitrecovery mode.ali nije u recovery modu vec mu trazi unlock sim karticu.

Trebas skinuti novi softwer i inst ga.pa uradit jailbreak.
torQ7u je napisao/la:
JailBreak
jailbreakovan je.

Nije instaliran 5.0.1 nego 5.0.0 i ne mogu niusta uci jer nece ni da se upali telefon, tj stoji na respringu zaglavio.
zigagfx je napisao/la:
jailbreakovan je.

Nije instaliran 5.0.1 nego 5.0.0 i ne mogu niusta uci jer nece ni da se upali telefon, tj stoji na respringu zaglavio.
uradi restore, samo preko ifun box-a udi i preuzmi podatke.

Evo kako se radi:

Prvo skini ios 5.0.1. Onda skini snowbrezze. Pokreni snowbrezze i ides na simple mode. Ubacis ios 5.0.1 i snowbreeze ti pravi snowbrezze custom restore. Ako te pita da li zelis da ti aktivira iphone klikni na DA. Na kraju trazice ti da udjes u dfu mode ( pogledaj na youtube kako se ulazi u dfu mode).
E pa kada ti je telefon u dfu modu i imas na desktopu snowbrezze custom restore za 3gs 5.0.1...onda pokrenes itunes i drzis shift i kliknes na restore. Nadjes na desktopu snowbrezze custom 3gs 5.0.1 restore.. I tada krece restore....

Bitno je da ubacis snowbrezze custom restore.. Ako ubacis obicni restore..podici ces bb i onda ces morati ici na 6.15bb i neces imati navigaciju. Znaci, veoma je bitno da ubacis snowbreze custom restore.

Kada odradis restore posle samo u cydii instaliras ultrasn0w i imas otkljucan tel.

Evo jos jedno uputstvo::

iOS5 firmware za 3Gs možeš skinuti ovdje:

http://appldnld.apple.com/iPhone4/041-3307.20111109.5tGhu/iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw

Uradi restore sa Custom FW napravljenim u Redsn0wu ovako:

http://www.omizio.com/jailbreak/kako-podici-iphone-na-ios-5-0-1-bez-podizanja-basebanda-da-bi-napravili-jailbreak-i-unlock/

A potom uradi jailbreak ovako:

http://www.omizio.com/jailbreak/ios-5-0-1-untethered-jailbreak-pomocu-redsnow-0-9-10b1-alata-upute/
zigagfx je napisao/la:
Kemo pomogao, sve mi na tw uradio, zahvaljujem 
Da te napomenem.fajlove sto sam ti skinuo prebaci ba USB ili negdje dr jer će ti sigurno trebat o5 
ništa 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.