Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 100 bodova

Konfiguracija modema zte zxv10 w300

444 pregleda · 13 odgovora · otvorena 15.02.2012. u 12:50

Ovako,

Imam BHTelecom MojaTV Full paket. Jučer sam nešto dirao po konfiguraciji modema(192.168.1.1) ne bil konačno namjestio Wireless. Međutim, sve sam poremetio te sada nemam pristup internetu(telefon i tv kanali mi normalno rade). Zna li neko kako da konfigurišem modem da mi radi internet, telefon i tv kanali ?

Imam ovaj modem :

ZTE zxv10 w300

90% sam ubjeđen da sam poremetio onaj PPoA username i password.

Username mi je bio : iptvsanin
Password ne znam...

Vjerovatno kada bih znao taj password konekcija bi se ponovno uspostavila, jer sam pokušavao sa svojim usernameom i password, ali neće.

Nadam se da će mi neko pomoći. Mogu pomoći i slike nečijih postavki.

NAPOMENA : Već sam pokušao preko BHTelecom uputstva i nije pomoglo.

Dajem ove bodove ko pomogne 

:r
mukyyy je napisao/la:
Nista bez pasworda 
I ja tako mislim  Ja mislim da je kod svih nas postavljen isti password(naravno, kome je radio ovaj čovjek). Ako neko zna taj password, nek mi pošalje na PM, da ne zovem bezveze BHTelecom. Ne znam hoće li doći za 5 ili 10 dana.
amsi je napisao/la:
I ja tako mislim ;D Ja mislim da je kod svih nas postavljen isti password(naravno, kome je radio ovaj čovjek). Ako neko zna taj password, nek mi pošalje na PM, da ne zovem bezveze BHTelecom. Ne znam hoće li doći za 5 ili 10 dana.
Rado bi ti poslao druze al kod mene je HS, ali me cudi da na toj kofiguraciji treba username i pw za wireless. Kod moje konfiguracije za router samo mi je username i pw trebao za internet setup, a vamo wireles setup samo oznaciti enable i napisati pasword za wireles i gotovo. :P
- Najbolje ti je nazvati BHTelecom pa neka oni dodju pa neka se oni muce sa tim 
mukyyy je napisao/la:
Rado bi ti poslao druze al kod mene je HS, ali me cudi da na toj kofiguraciji treba username i pw za wireless. Kod moje konfiguracije za router samo mi je username i pw trebao za internet setup, a vamo wireles setup samo oznaciti enable i napisati pasword za wireles i gotovo. 
Ma ja sam otišao u "Interface" -> Internet i dole sam imao

ISP : Dynamic IP adress
Static IP adress
PPoA/PPoE
Bridge Mode

I kad odaberem PPoA imam ponuđeno da ukucam username i password. Prije je tu stajao neki username, a password ne piše(tj. crne tačke imam ). I ja sam to promjenio, stavio sam svoj username i password te sada ne radi internet 
amsi je napisao/la:
Ma ja sam otišao u "Interface" -> Internet i dole sam imao

ISP : Dynamic IP adress
Static IP adress
PPoA/PPoE
Bridge Mode

I kad odaberem PPoA imam ponuđeno da ukucam username i password. Prije je tu stajao neki username, a password ne piše(tj. crne tačke imam ;D). I ja sam to promjenio, stavio sam svoj username i password te sada ne radi internet :D
E pa nisi trebao u interfejsu mjenjat .Samo ti trebao u Wlan postavke mjenjati jer to ti je za wireles
defaultni password tog modema je :
vr10vr10tajn1pa55

a ako ti ne bude moglo resetuj modem, pa ce ti onda moci ovaj password
MozzY je napisao/la:
Njemu je problem zaboravio je pw za internet konekciju.
MozzY je napisao/la:
Hvala ti na ovim SS-ovima, probati ću u toku dana 

Logujem se ja na Interface preko admin ; admin. Ali u Inteface -> Internet, odaberem PPoA ISP i onda mi se otvore ova polja :

Username:
Password:

Prije je tu bio neki username i password, najvjerovatnije, od čovjeka koji mi je postavljao konekciju. I ja sam to obrisao i pokušao sa svojim usernameom i passwordom, međutim neće 

Da li ti stavljaš svoj username i password u onom polju ili neki drugi ?

@ PRORADIO 

Evo Wirelles je proradio, dok onaj PPoA neće tj. preko usernamea i passworda. Svejedno, ako znaš kako ovo rješiti biti će još bolje, ako ne nema veze 

Tebi idu bodovi.
Na prvoj slici gdje pise PPPoE/PPPoA ( username i password ) stavljas svoj username i pw koji si dobio kad su ti prikljucivali ADSL.

Ako si kojim slucajem zaboravio nazovi ih 1444 ( ja mislim da je ovaj ) , kazes im username i oni ce ti promjenit.

Na drugoj slici stavljas drugi pw za wifi .
pozdrav
imam zte zxv10 w300 i nesta me zezala konekcija. resetovao sam modem i nakon toga nisam više mogao da se konektujem. Pomoziteeeee :(
Ovako ja sam skinuo web developer na mozzilu usao u konfiguraciju routera i vidio sam onaj password u PPPOA/PPPOE....eh sad ne znam da li je u svakog taj password ili su razliciti pa nek jos neko vidi taj password pa neka mi se javi i inbox....

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.