Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PS2] # 1

223 pregleda · 11 odgovora · otvorena 12.02.2012. u 15:58

Eh ovako : Prije svega da vas pozdravim.

Ovo je još jedan podforum koji je malo "zapušten" pa reko da ubacim nešto u njega da malo živne  .

U ovoj temi ću vam predstaviti i preporučiti nekoliko isključivo za playstation 2.
Počet ću sa nekim igrama koje sam ja igrao na ps-u i koje su na mene ostavile jako lijep utisak.

Mislim da nemam šta puno ja pričati jer dok ne odigrate igru nećete ništa shvatiti.Kroz slike i video pokušat ću tu igru da
predstavim u što boljem svjetlu :

Pa da počnem :

1) Prva igra je : Dragon ball z Budokai tenkaichi 3 .(malo informacija sa googla)

-Ova igra prvi put je nastala na osnovu crtanog filma.
Objavljena je od strane Atari-a za plastation 2.Objavljenja je 16.decembra 2004 godine u Sjevernoj Americi u standardnoj
Limite edition verziji.U Evropi je objavljenja 19 decembra 2004.
Još samo da kažem da je igra pravljena na fazon kao crtani,znači sve ono što se dešava u crtiću dešava se i u igri.Potpuno identično.

[/b]
Dragon ball z Budokai tenkaichi 3
[/b]

--------------------------------------------------------

Evo i par videa :

[youtube]KGZv8P_ZmOE[/youtube]

[youtube]uGdvM00uPa8[/youtube]

[youtube]0S80oZt9efM[/youtube]

--------------------------------------------------------------------------------------

2) Druga igra je : Kids next door

- Svi već znate da postoji istoimeni i crtani koji se objavljuje redovno na cartoon networku(nadam se da još postoji)
Postoji i crtani film : http://www.imdb.com/title/tt0312109/
Codno ime : KIDS NEXT DOOR ili ga skračeno KDS je Američka animirana serija koju je napravio Tom Warburton
Serija je debitirala 6 decembra 2002 godine na CN-u i smatra se jednom on najgledanijih anima na istoimenom kanalu.
Glavni likovi su 10-godinsnja djeca koja zive na na vrhu drveta,koji je opremljen svime i svačim i bore se protiv tiranije i odraslim zlikovaca.
Igra je jako zahjtevna i nije lahka.Treba uključiti mozak i skontati kako šta.upravo zbog toga mi se svidjela.

[/b]
Kid next door
[/b]

----------------------------------------------------------

Par videa :

[youtube]e6ZERvZUza0[/youtube]

[youtube]j9UJKjzjVIk[/youtube]

[youtube]d3evAAAuAdg[/youtube]

----------------------------------------------------------------------------------------------

3) Treća igra je : Top spin 2

-Riječ je o tenisu.Mislim da je jedan jedini kako treba napravljen za ps2.Ima jako dobru grafiku,igrači nisu nešto.
Jedino ko ima poznat je : Roger Federer i Leyton Hewit. Ovi ostali su one legende.Ali kada igrate igru to je najmanje bitno.
Ako nemate ovu igru nabavite je , nečete se sigurno pokajati ,IMa odličan : Career mod.

------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------

[youtube]DbB2AnS9dMI[/youtube]

[youtube]M0YEeTzEbZU[/youtube]

[youtube]ks1CwWn4z8Y[/youtube]

Ovo je samo početak sa 3 igre.Biće još ovakvih tema sa moje strane.Nadam se da ne zamjerate ako ima nekih grešaka
u kodovima i slično.Potrudio sam se da napišem ovo , molio bih bez spam komentara.Svake pohvale i kritike su dobrodošle.
Ako imate neki prijedlog šta bi ste voljeli vidjeti u idučoj temi napišiti u postu ili meni na pm/gb.

Hvala na razumijevanju.
Drug,drago mi je što ima ovakvih tema,pošto imam i ja ps2. 
Sviđa mi se,a sad izbor igara sve zavisi od osobe do osobe.npr :Neko voli više ove " Dragon bole",dok neko voli PES.Top Spin 2 je veoma dobra igra,planiram je downloadat 
Un4giveN je napisao/la:
Drug,drago mi je što ima ovakvih tema,pošto imam i ja ps2. 
Sviđa mi se,a sad izbor igara sve zavisi od osobe do osobe.npr :Neko voli više ove " Dragon bole",dok neko voli PES.Top Spin 2 je veoma dobra igra,planiram je downloadat 
Hvala druže.Imam i ja ps2 .Tamo ne moram da brinem oko konfiguracije.Sve može xD . Ma ovo je samo početak da vidim kako će biti . AKo imaš neki prijedlog pošalji u pm pa ću tu igru više obraditi na sljedećoj temi.

Post dobio aplauz od Zelpus

Zhak je napisao/la:
Hvala druže.Imam i ja ps2 .Tamo ne moram da brinem oko konfiguracije.Sve može xD . Ma ovo je samo početak da vidim kako će biti . AKo imaš neki prijedlog pošalji u pm pa ću tu igru više obraditi na sljedećoj temi.
Odlično ovo što pokušavaš da uneseš malo vedrine u podforum. Dragonball ftw 

gj
ObsCure 2

Evo da i ja dodam sta igram 

Igirca je horror i namijenjena je za 2 igraca. Ako igrate sami, CPU kotrolise 2gog igraca, radnja se odvija u studentskom kampusu, gdje cudna biljka pravi probleme svima. Da vam puno ne otkrivam, obavezno probajte.

Resident Evil 4

Nema se tu puno pricat, svako ko ima PS2 ima i ovu igru. Po meni najbolja ugra za PS2, uz.....

Final Fantasy X

Masterpiece, if I may say 

Ima tu jos puno igara (DMC, Silent Hill, God of War) ali dacu i drugima priliku da kazu nesto.

Dragon Ballz
50 Cent BulletProof
Fifa Street
Fifa Street 2
Tekken 5
Destroj all humans

Ovo su neke koje sam vječito igrao na PS2 
Evo da i ja malo dodam :

1#
Harry Potter and the Half Blood Prince

Odlicna igra ,za fanove Harriya ,a i za ostale .

Igra prati pricu filma znaci i ide tim redoslijedom .Redovno pravite carobne napitke , idete na časove quidditcha ,igrate meceve ,trazite korkrukse i sve ono sto se u filmu desavaljo (skoro sve ) ...Presao sam igru za 4 dana ,meni je super 

Harry Potter and the Goblet of fire

Kao i ova iznad prati pricu filma ,odnosno knjige . Igrate u tromagijskom turniru i rjesavate pored 3 glavna zadatka (egg,crno jezero,labirint) niz manjih questova . Meni je mocna igrica i preporucio bih je ostalim.

God of War 2

U igri ste Kratos ,bog koji se bori protiv Zeusa (vrhovnog boga) ,ali na pocetku vas Zeus vraca u polu boga i vi morate raditi određene zadatke ,ako ih uspjesno uradite ostala grcka bozansva vam daju posebne moci .Igrom ubijate svoje neprijatelje i skupljate krv s kojom mozete pojacati svoje maceve ,strijele ...Na kraju dolazite pred Atinu gdje morate ubiti ,,sisters of fate'' ,kada to uradite Zeus vas dize u nebo kos sebe i vi ga morate ubiti sto necete uciniti jer ce on pobjeci . Igra se ''zavrsava'' tako sto se penjete uz planinu ''Olimp'' . Napisao sam ''zavrsava'' jer ima i 3. dio ,no on je za ps3.
Igra ima i 1. dio u kojem se borite protiv Aresa ...

Eto ,a btw. Presao sam DBZ Budokai 3 ,to mi je bila 1. igrica na ps2 

Evo nekoliko igara koje sam najviše igrao na ps2:

Crash Twinsanity

Po meni jedna od zanimljivijih igara za ps2. Ukratko, ovdje ste u ulozi Crasha koji se udružuje sa svojim neprijateljem Dr.Cortexom da zaustave vanzemaljce. Tokom igre u mogućnosti ste da igrate s mnogo likova te je sama igra veoma interesantna. Ja sam je igrao dok nisam skupio sve dijamante .

http://www.youtube.com/watch?v=fvbWQjkRPFc

[youtube]fvbWQjkRPFc[/youtube]

God Of War 1

Ova igra se "vrti" oko grčke mitologije te je samim time zanimljiva. Ovdje ste u ulozi Kratosa, on je na početku bio vođa spartanske armije te je bio neustrašiv. Počinje služiti bogu rata te zauzvrat traži da poštedi spartansku armiju te da mu da moć kojom će poraziti svoje protivnike.

http://www.youtube.com/watch?v=qMk3LPwFAPY

[youtube]qMk3LPwFAPY[/youtube]

Bully

Za mene najbolja igra za ps2. Ovdje ste u ulozi problematičnog Jimmy Hopkinsa koji završi u Bullworthu. U početku morate pridobiti poštovanje cijele škole, grupa po grupa. Ima puno zadataka kao i stvari koje možete skupljati.

http://www.youtube.com/watch?v=M350JCT7uOM

[youtube]M350JCT7uOM[/youtube]

Svaka cast na temi,mozda za koji dan dobijem plejku pa sam vec gledao sta bi mogo skinuti da igram,ali jedva sam se snaso,tako da mi ova tema bas dobro dodje(ne samo meni vec i vecini ko ima PS2)
ty 
Kako bi sad dobro dosla opcija prati temu

Ja bih preporucio Gran Turismo 4. Opaka simulacija. Ovo je must igra za one koji makar malo vole automobile. Jako dugo mi je trebalo da se 'ustelim' jer je igra potpuno razlicita od NFS-ova koje sam do tada igrao. Jednostavno osjecate tezinu auta. Ne mozete zakociti tek tako na 20tak metara sa 200km/h na 50. Skretanje je posebna prica.
Sto se tice modova, Imate jaaako opsiran carrer mode kojeg se meni nije dalo igrati, jer je stvarno preopsirno. Oni uobicajeni time trial, arcade, MP.
Nemojte zaboraviti da je igra console seller (valjda se tako zove), dakle, ljudi su kupovali konozlu samo radi ove igre.

NFS Most Wanted
Po meni najbolji NFS. Igrao sam ga na PC-u, medjutim nisam mogao na najvisim detaljima. Na PS2 je default na high pa je to bilo jedno malo drugacije iskustvo. Igra u svom punom sjaju. Dosta duga kampanja (za razliku od danasnjih igara koji imaju max 6h), traje cak 15-16h (iako nisam prelazio sve trke, samo one koje se moraju).
aer0 je napisao/la:
Kako bi sad dobro dosla opcija prati temu

Ja bih preporucio Gran Turismo 4. Opaka simulacija. Ovo je must igra za one koji makar malo vole automobile. Jako dugo mi je trebalo da se 'ustelim' jer je igra potpuno razlicita od NFS-ova koje sam do tada igrao. Jednostavno osjecate tezinu auta. Ne mozete zakociti tek tako na 20tak metara sa 200km/h na 50. Skretanje je posebna prica.
Sto se tice modova, Imate jaaako opsiran carrer mode kojeg se meni nije dalo igrati, jer je stvarno preopsirno. Oni uobicajeni time trial, arcade, MP.
Nemojte zaboraviti da je igra console seller (valjda se tako zove), dakle, ljudi su kupovali konozlu samo radi ove igre.

NFS Most Wanted
Po meni najbolji NFS. Igrao sam ga na PC-u, medjutim nisam mogao na najvisim detaljima. Na PS2 je default na high pa je to bilo jedno malo drugacije iskustvo. Igra u svom punom sjaju. Dosta duga kampanja (za razliku od danasnjih igara koji imaju max 6h), traje cak 15-16h (iako nisam prelazio sve trke, samo one koje se moraju).
Ja ti obečavam ako se uvede ta opcija da ću ovu temu nadopunjavati što ej više moguče 

Evo još jednu temu sam napisao , imam je u notepadu , ali da ne otvaram 2 teme na dan.U ovom drugom paketu ima oko 7-8 igrica , sa dosta ss-ova i gameplay-ova  .

Ma ps2 vrh , nema konfiguracije nema nista .Ide svaka igra , nema laga hahah . Imam mostwanted .Prejaka je igra.Vjerovatno bar po meni najbolji nfs koji je ikad napravljen.Ima najljepšu priču.
Evo da se dopunim s prethodne teme 

Silent Hill

Ma šta ti je. Igra znaci najstrasnija sto ce ikad izaci za PS2. Ima mali milion nastavaka a svaki je bolji od prethodnog. Najzanimljivije je da svi misle da je Silent Hill 1 (psx) najstrasniji i najbolji ikada.

Battlefield 2: Modern Combat

PS2 ekskluziva. Ja na nju gledam kao na downgradeovan Battlefield 3. Preko 50 oruzja i vozila bruka misija, cak ima i online mod. Sigurno probajte 

Eto to su neke koje trenutno igram, btw ako ko hoce da proda FFX placam koliko treba samo pm/gb.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.