Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Graffiti Art

419 pregleda · 31 odgovor · otvorena 10.02.2012. u 16:49

Otvorio sma ovu temu da procitam vasa misljenja o Graffiti crtanju,o toj vrsti umjetnosti :) pa izvolite,nek svako napise svoje misljenje.Peace out :)
Veoma dobra stvar ko zna raditi ;).Za odmoriti zivce evo imate ovog lika http://www.facebook.com/GFKStudio pogledajte neke njegove radove na youtube.Lik je iz srbije predobro radi graffite ja nekad u slobodno vrijeme uzmem pa crtam nesto neke grafite ali nista profesionalno a sto se tice grafita po zidu to je veoma skupo odnosno oprema je skupa tako da ko ima novac ima se moze se ;).
evo me 
Prestao sam sa crtanjem "na vrijeme",iz pocetka sve je bilo ok ali u zadnje vrijeme kerovi se uzjebali,tako da nakon ganjanja i bjezanja sam se spametovao i prestao prije nego sto bi mi "cestitka" dosla na vrata.
Kazne su povelike,ali i to je skupa umjetnost jer je obicna RenCo doza preko 6KM,uglavnom jako je lijepa zanimacija i umjetnost(naravno ako te ne uhvate).

tag,piece,throw up,wild,grafitti,sve je to razlicito ali vrijedno bjezanja 
EDIT: hahahaha anese znas ono kad su nas ganjali kad smo po crkvicama bombali hhahaha ♥
Gift 

Respekt dajem; Oka, Done, Kaza.
-Poceo sam crtati graffite u 5 razredu. Samo sto sam ja bio debil ili ti ga vandal odmah sam poceo krosati,crtati po vozovima itd. Samo ti to belaj donese najbolje cratati kuci skice na miru i ljepo 

To je fakat umjetnost prava!
Adzila je napisao/la:
-Poceo sam crtati graffite u 5 razredu. Samo sto sam ja bio debil ili ti ga vandal odmah sam poceo krosati,crtati po vozovima itd. Samo ti to belaj donese najbolje cratati kuci skice na miru i ljepo :)

To je fakat umjetnost prava!
zar i kod nas sarate vozove imas li nekih slika bas bi volio da vidim kako to kod nas izgleda
papriaa je napisao/la:
zar i kod nas sarate vozove imas li nekih slika bas bi volio da vidim kako to kod nas izgleda
Dodji fino u velesice,peroni i cekaj vozove i gledaj 

Tradnje uradjene 
Meni je licno graffiti veca umjetnost od slikanja pravog. Sta sve danas prolazi pod pojmom "umjetnost" to je da se place 
Kada sam tek poceo da crtam ono daj odma idemo na bombamo i to.Ovo crtanje je prava umjetnost ali i kosta.Kada sam tek poceo upoznao sam momke iz Canade(culi ste za njih)Stompdown Killaz crew.Poceo sam prvo crtati sa neta neke skice i to.Mozete pogledati njihove skice za malo stila posto su veoma dobri u tome http://www.youtube.com/watch?v=zlFhvHioNRM
takodjer svoj rad i trud su unaprijedili su u
http://www.facebook.com/ephinapparel

btw.ako ces poceti crtati nadji svoj sopstveni stil i unaprijedi ga.

http://www.stompdown.ca/

ne nije sick eto :D
Neki svoju umjetnost izražavaju slikanjem, a neki grafitima. Za mene je to posebna vrsta umjetnosti, ne znam što ovi ministri ili šta su već nazivaju vrajtere štetocinama i vandalima . Ima veoma mnogo grafita koji uljepšavaju okolinu. Žalosno je šta neki ljudi nazivaju umjetnošću, većina grafita je ljepša od te "umjetnosti" .
Skidam kapu svima koji znaju ovo raditi,ja ne znam , msm radim ono u svesci sa olovkom crtam i to.I tako se zabavljam na casu kad mi je dosadno. 
Adzila je napisao/la:
Dodji fino u velesice,peroni i cekaj vozove i gledaj 

Tradnje uradjene 
adzila bezveze lazes raju da si crtao na tramvaju =) unisa i smoka znam licno,kao i amoza.pricas gluposti. 
ista stvar kao i kod ome samo sto je meni "cestitka" dosla na vrata :D:D
Art is Not A crime ! Dok postujes pravila u igri si Cim prestanes postovat pravila dobijes batine! ;)
Poceo sam crtati grafite u 6 razredu, vidio kako rođak, svidjelo mi se pa reko da i ja probam.
Prvu godinu (mozda i vise) sam samo vjezbao na papiru i svesci.Kasnije sam poceo i po zidovuma, u gradu, ispod mostova i tako posto u mom gradu nema vozova xaxaxa.
Na vozu sam par puta sarao sa rodjakom u tuzli jer kao sto sam rekao, kod mene u Gradačcu voza ni za lijeka xd
Vjezba vjezba vjezba i nesto malo talenta i uspije se lijepo naučiti i usavršiti tehnika.

Malo mi je glupo sto ministarstvo policija i ta govna brisu to i krece odma, jer to je umjetnost i to ne zna svako.Uostalom, stvarno lijepo izgleda dobar grafit i na vozu i na zidu ako ga uradi neko ko zna a ne neki noob koji uzme sprej i sara.
Corax32 objasnio :D

Evo par skica sa papira :

Pise "DESTROYER TIOK" xd

I na kraju jedan moj jaran kojeg sam nacrto (ima greska na obrvi al nema veze xd)

Kad pogledam neke grafite ljudi koji to rade profesionalno, pa pogledam svoje skice, pomislim wtf.
Nisu nesto ali radim to jer volim :D

Post dobio aplauz od aer0

MAkK1EgUUUd_ je napisao/la:
adzila bezveze lazes raju da si crtao na tramvaju =) unisa i smoka znam licno,kao i amoza.pricas gluposti. :)
ma radio je on sa druge strane
tiok je napisao/la:
Poceo sam crtati grafite u 6 razredu, vidio kako rođak, svidjelo mi se pa reko da i ja probam.
Prvu godinu (mozda i vise) sam samo vjezbao na papiru i svesci.Kasnije sam poceo i po zidovuma, u gradu, ispod mostova i tako posto u mom gradu nema vozova xaxaxa.
Na vozu sam par puta sarao sa rodjakom u tuzli jer kao sto sam rekao, kod mene u Gradačcu voza ni za lijeka xd
Vjezba vjezba vjezba i nesto malo talenta i uspije se lijepo naučiti i usavršiti tehnika.

Malo mi je glupo sto ministarstvo policija i ta govna brisu to i krece odma, jer to je umjetnost i to ne zna svako.Uostalom, stvarno lijepo izgleda dobar grafit i na vozu i na zidu ako ga uradi neko ko zna a ne neki noob koji uzme sprej i sara.
Corax32 objasnio 

Evo par skica sa papira :

Pise "DESTROYER TIOK" xd

I na kraju jedan moj jaran kojeg sam nacrto (ima greska na obrvi al nema veze xd)

Kad pogledam neke grafite ljudi koji to rade profesionalno, pa pogledam svoje skice, pomislim wtf.
Nisu nesto ali radim to jer volim 
Imas talenta druze samo nastavi,ali ako neko nema bas ni trunke talenta dzaba silno vjezbanje ako nemas stila sve je dzaba,prestao sam ne samo sto mi je to previse postalo "vruce" sto kerovi writere najvise vole hvatat i kaznjavat vec i zbog tog sto se to kod nas i ne cijeni bas kao u zapadnim zemljama,krosa se dosta,ima dosta wannabe vrajtera,a i ne isplati se to bas,jest da se doza kadkad i ukrade,ali sve to na stranu,kod nas nemoze cak ni dobar graffit i rad ostat jer se odma il pokrosa il okreci....
MAkK1EgUUUd_ je napisao/la:
adzila bezveze lazes raju da si crtao na tramvaju =) unisa i smoka znam licno,kao i amoza.pricas gluposti. 
HAHAHAHA! Pa jesam ja rekao da je ovo moje djelo???
Momak je pitao da mu dam sliku gdje se kod nas bomba i ja mu dao sliku .)
Kreno crtat u 5. razredu i ko Adzi odma sam 'naveliko' kreno što bi se reklo, jer sam možda 1/2 mjeseca crto skice i odma prešo na zid. Tu su odma došli problemi, crto po domu kulture i došla policija kući, ocami kume lijepo je crtat grafite i znat, al kad dođe murija kući i kad otac popizdi sjebeš se sav. Ja sam tako crto možda godinu dana i onda kad je murija ponovo zapretila skonto sam sebi u glavi da me to nikud ne vodi i samo sam to izbriso iz svog života, više nit bi kad sprej u ruku uzeo nit išta, jednostavno to mi se zgadilo.
_oma_ je napisao/la:
evo me :D
Prestao sam sa crtanjem "na vrijeme",iz pocetka sve je bilo ok ali u zadnje vrijeme kerovi se uzjebali,tako da nakon ganjanja i bjezanja sam se spametovao i prestao prije nego sto bi mi "cestitka" dosla na vrata.
Kazne su povelike,ali i to je skupa umjetnost jer je obicna RenCo doza preko 6KM,uglavnom jako je lijepa zanimacija i umjetnost(naravno ako te ne uhvate).

tag,piece,throw up,wild,grafitti,sve je to razlicito ali vrijedno bjezanja :D
EDIT: hahahaha anese znas ono kad su nas ganjali kad smo po crkvicama bombali hhahaha ♥
Realno,za 6KM ne valja uzeti renco jer je bolje temperama crtati :D
ja sam radio u pocetku sa renco-om,em se nema para em se ne zna za bolje,pogotovo u manjem gradu.
Onda je dosao happy color koji je bolji dosta od renco-a i slican je s cijenom.
Sada sam prestao crtati,ni sam ne znam sto,prije mi je to bilo nesto najvaznije u zivotu :S
_oma_ je napisao/la:
Imas talenta druze samo nastavi,ali ako neko nema bas ni trunke talenta dzaba silno vjezbanje ako nemas stila sve je dzaba,prestao sam ne samo sto mi je to previse postalo "vruce" sto kerovi writere najvise vole hvatat i kaznjavat vec i zbog tog sto se to kod nas i ne cijeni bas kao u zapadnim zemljama,krosa se dosta,ima dosta wannabe vrajtera,a i ne isplati se to bas,jest da se doza kadkad i ukrade,ali sve to na stranu,kod nas nemoze cak ni dobar graffit i rad ostat jer se odma il pokrosa il okreci....
To je to, u normalnim zemljama to je umjetnost u pravom smislu te riječi, a kod nas je to vandalizam, kod nas to rade klošari a ne umjetnici kao sto to treba bit.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.