Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Win7] Pitanje

177 pregleda · 16 odgovora · otvorena 06.02.2012. u 18:28

Pozdrav,

Imao sam Win XP, ali radi nekih problema morao sam obarati sistem, pa sam izgubio sve drajvere ukljucujuci i drajver od mrezne kojeg ne mogu naci pa nemam kuci konekcije, a cuo sam da Win7 sam instalira drajvere i te fazone. E sad pitanje. Citao sam da Win7 zahtjeva 1gb rama za rad, a ja imam nesto vise, mozda 1.1 gb. Hoce li mi usporeno raditi Win7?

Hvala unaprijed. :*
Tako je imat ces odma sve drajvere .
Naravno install samo 32bit win7.
Windows 7 ima neke [default] drivere,tako da ces odma morati skinuti najnovije sa neta,a sto se tice tvog RAMa,za sta zelsi koristit komp?
Ako hoces igrati igrice i raditi u PS-u onda zaboravi na W7 sa 1GB rama.
Nadji ime od LAN-a i skini sa nekog drugog racunara drivere na USB ili na CD pa samo na taj komp instaliraj.
Ma radice normalno,ja sam krenuo sa 1 Gb rama i radi kao lud.Trenutno imam 3 Gb pa radi jos bolje .
Meni je bitno da li cu se ja moci na net konektovati kad instaliram Win7, pa cu ja onda skidati nove drajvere i to...
invisible3 je napisao/la:
Meni je bitno da li cu se ja moci na net konektovati kad instaliram Win7, pa cu ja onda skidati nove drajvere i to...
pa sad ti kazem,W7 ima nekakve stare default drivere,tako da u vecini slucaja ces moci konektovat na net,jedino ako nisi te srece pa bas nemogne,ali u 70%slucaja ce raditi.
GL! :)
Hvala.

:D

A ima li neko slucajno CD KEY da mi posalje na PM, ako nije problem. Proguglao sam, ali sam nasao za BETA verziju.
_oma_ je napisao/la:
pa sad ti kazem,W7 ima nekakve stare default drivere,tako da u vecini slucaja ces moci konektovat na net,jedino ako nisi te srece pa bas nemogne,ali u 70%slucaja ce raditi.
GL!
Ja se nisam mogao konektovati preko wirelessa, i otiso ukljucio normala. Automatic update, sve rijeseno
Dobro meni nije wireless, meni je HS, nadam se da bi trebalo raditi sve kako treba.
invisible3 je napisao/la:
Dobro meni nije wireless, meni je HS, nadam se da bi trebalo raditi sve kako treba.
Trebalo bi raditi, ja kad sebi instaliram windows 7, automatski imam konekciju. Sad ne znam kako je kod tebe :p
zqavisi koji ti je procesor nema veze sto ti je 1.1 gb rama

za vindovs 7 potrebno ti je 2.5 procesor i 2 gb rama da bi normalno radio bez stopanja
moze proci sto se tice procesora samo ram ti je mal
k0ka je napisao/la:
zqavisi koji ti je procesor nema veze sto ti je 1.1 gb rama

za vindovs 7 potrebno ti je 2.5 procesor i 2 gb rama da bi normalno radio bez stopanja
Ma sta ti druze lupas?
Proc treba neki da je min 1.0GHz a danas ti i mobiteli imaju procesor sa tim taktom,da ne kazem i mikrovalna a kamol racunar,RAM je presudan u instaliranju OS-a,ostalo je zanemarivo.

@topic
Ja bi ti preporucio da skines sa nekog drogog racunara samo driver za LAN pa preko USB-a ili CD instaliras na ovaj komp,jer ako na 1GB rama instaliras neces moci ama bas nikakve igre ni aplikacije pokrenut,samo ces moc na net,g.ba,fb itd,zato instaliraj XP SP3 i mirna bosna...
_oma_ je napisao/la:
Ma sta ti druze lupas?
Proc treba neki da je min 1.0GHz a danas ti i mobiteli imaju procesor sa tim taktom,da ne kazem i mikrovalna a kamol racunar,RAM je presudan u instaliranju OS-a,ostalo je zanemarivo.

@topic
Ja bi ti preporucio da skines sa nekog drogog racunara samo driver za LAN pa preko USB-a ili CD instaliras na ovaj komp,jer ako na 1GB rama instaliras neces moci ama bas nikakve igre ni aplikacije pokrenut,samo ces moc na net,g.ba,fb itd,zato instaliraj XP SP3 i mirna bosna...
I ti i ovaj k0ka bubate ko' maxim po diviziji. Prvo on pametuje da ne može Windows 7 na tu konfiguraciju, tj. da će štekat, samo širi dezinformacije (pogledaj na čemu sam ja vrtio Win 7 na profilu imaš konfu), a ti opet govoriš RAM presudan? LoL da je samo do rama valjalo bi ima tu još mali milion stvari, RAM uopšte ne bi bio bitan da nije Aero interfejsa, i kad njeg isključiš, pa skoro da i imaš sam XP.

@tema

Ako misliš raditi bilo šta od čega će ti ram bit presudna uloga npr. imaš naviku po 10ak tabova otvarat stalno, igrat neke zahtjevije igre ili raditi sa zahtjevnijim programima, onda bi ti nova instalacija XP-a sa update-ima (sp3 naravno), bila odlično riješenje. A ako češ računar koristiti onako više formalno slobodno instaliraj 7icu. Mislim nije to velika razlika nekih 100-150 MB Rama, zato ti kažem ako su ti ti megabajti presudni onda odluči
Hvala svima. Evo instalirao sam Win7, radi bez ikakvih problema, cak igram PES 12 & FIFU na high detaljima, bez ikakvog stopanja ili nesto slicno.

Hvala. ♥

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.