Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Sistem: "Reboot and selected..."

116 pregleda · 2 odgovora · otvorena 24.02.2012. u 22:20

Dolazim kuci i kao i obicno sjedam, palim racunar kad boom. Crna slika, pise: Reboot and selected proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key. Nedavno sam kupio racunar prije nekih 3-4 mjeseca. Dobio sam operativni sistem Win7. Prije nisam imao nikakvog dodira sa Win7. Iz nekog mog laickog misljenja mislim da je sistem pao, ali tu je g.ba da mi neko pomogne. 
Da je WinXP ja bi ubacio CD formatiorao racunar i sve bi radilo kao prije. Eh sad da li je isto sa sedmicom, da li je uopste pao sistem? Ako moze mala pomoc, savjet? 

Iskljucen nije, al et iskljucio sam pa cu kasnije probat. Kako ide format na 7ici, slicno kao sa XP? Ima li jos kakvih rijesenja, hvala.
Otidji u BIOS i tamo stavi Hard Disk kao 1st boot device . Ako je vec podeseno onda provjeri kablove od hdd jer se moze iskljucit.
Ako nito iskljuci hdd na sat pa ga ponovo ukljuci meni je jednom tako proradilo. Ako nista ne uspije format.
Vjerovatno ti je crk'o amburator. Otiđi u obližnji šop i traži ga. Mislim da je 5 ili 6 KM. Nisam siguran.

Post dobio šamar od KRYSTAL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.