Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[Anketa] Vas omiljeni alat u photoshopu

357 pregleda · 11 odgovora · otvorena 03.01.2012. u 22:54

~ Pozdrav gameri.
~ Uz saglasnost TRL-a , moderatora podforuma, digao sam ovu temu, jednostavno da vidim šta najviše koristite od alata.

- Koji alat/e najviše koristite?
- Zašto baš taj alat?
- Šta najčešće pravite sa njima?
- Neki najbolji radovi sa tim alatom [wallpaper, logo, etc.]

~ Naravno biće neki i aplauz, naravno uz dobro objašnjenje!
~ Bez spama.

---------------------

- Uvid da znate o čemu mislim - klik
- Po mogučnosti da postavite svoje radove.
Kad nako radim 4fun, najvise laso tool koristim. Jer mi najvise treba.
Najvise koristim brusheve.
Zato sto sam pocetnik u photoshopu i ne znam jos dosta stvari , ali brushevi mi se nekako cine najjednostavnijim.
I mislim da je to nekako najbrzi i najefikasniji nacin da se postigne nesta fino 
Najcesce pravim sig-ove , jer brushevi mi najvise odgovaraju za pravljenje sigova 

A u zadnje vrijeme sam dosta citao tutove i to pa koristim malo i laso tool i pen tool 
Brush tool.
Vjerovatno zato sto je najlaksi a koristi.
Postoje razne vrste brusheva, od onih default, do nekih, koji se mogu pronaći na netu.
Najbolji po mom mišljenu za pravljenje wallpapera.
Do raznih fotomanipulacija.
[url=http://d2f8dzk2mhcqts.cloudfront.net/329_Basic_Brush/2-1.jpg]Kao što rekoh postoje razne vrste brusheva, default brusheva je podosta, koji mogu za svašta da služe, od painta pa na ostalo.

Također jedan od boljih je i pen tool.
Služi za dizaj, za pravljenje profsionalih logo-a, do amaterskih radova. Jedan od najboljih alata za crtanje.
Brushevi i text 
Ma zato što je najjači najbolji najljepši sve pravim s njim ...:-[
text normala   one stylove sa textom ništa mi draže nema:P
Rlove 
Ma koristim sve ...volim lasso tool takođe i sve što se tiče shapea styleova ...smudge tool ftw ♥
I mrsko mi otvarat PS da skontam još nešto 
nime je napisao/la:
Brushevi i text 
Ma zato što je najjači najbolji najljepši sve pravim s njim ...:-[
text normala   one stylove sa textom ništa mi draže nema:P
Rlove 
Ma koristim sve ...volim lasso tool takođe i sve što se tiče shapea styleova ...smudge tool ftw ♥
I mrsko mi otvarat PS da skontam još nešto 
- U buduče opširnije malo pišite, nije isključeno da dobijete i šamar!

Nastavite 
- Koji alat/e najviše koristite? Crop and Smudge Tool

- Zašto baš taj alat? Crop koristim kada dobijam gotove slike te samo sa njih osjecem ono sto ne treba da bude tu, tj visak na slici, a Smudge tool kada radim sigove pa volim experimentisati sa istim

- Šta najčešće pravite sa njima? Cropom sijecem slike, a sa Smudge radim najvise na sigovima

- Neki najbolji radovi sa tim alatom [wallpaper, logo, etc.] Jeli ovde treba da stavimo svoj rad ili samo da kazemo, jer mi se neda uploadati, a i gore sam naveo pretezno sigovi najbolje ispadnu sa Smudge toolom
- Koji alat/e najviše koristite? paint bucket
- Zašto baš taj alat? u jednoj sekundi uradis nesto sto bi s brushem morao za 5 minuta, jos ljepse ispadne
- Šta najčešće pravite sa njima? bojim anime
- Neki najbolji radovi sa tim alatom [wallpaper, logo, etc.], digital art
Malo glupa anketa al' eto.

Moji omiljeni alati:
-Move Tool
-Recitangle tool
-Eyedropper -II-
-Eraser, Pen tool, text i
-Svi shape-ovi.

Uglavnom mi se sve svodi na te "toolse" i sa njima radim fantastyc web dizajne. Btw. Ne zaboravimo Blending options gdje najviše koristim dropshadow, gradient/colour, stroke, a i Opacyti/fill i to je to uglavnom.

Post dobio aplauz od TRL

Tema je malo ne definisana jer ... nezz sami skužite , ipak probat cu najbolje izvuci iz posta .

Alatke koje najviše koristiš ?

- To bi vjerovatno mogao i odgovoriti jer dosta radim sa custom shape-ovima i brushevima.

Znam da je vjerovatno teško zamisliti ali od custom shape-a mogu napraviti logo kojeg god oblika jer od recimo 6 razlicitih shajpova napravim nešto skroz peto koje nema veze sa onim oblicima koje sam koristio. Dovoljan mi je samo crop tool i pen tool no ni to mi ne treba ako koristim layere preko tako da bih prekrio određene stvari koje ne želim na konacnoj slici, malo je teže zamisliti ali jbg retardiran sam.

Brushevi su naravno ona osnovna alatka kada praviš neki signature ili manipulaciju na kojima trenutno radim, manje više bez nekih rezultata ali DA .... koristim ponajviše brush tool i svoje custom brusheve . Naravno i pored toga pravim sebi wallpaper onako 4fun gdje također koristim ponajviše brusheve (obicno kod ovoga je opacity 100% ) .

Pored svega ovoga svoje slike (fotografije) obrađujem manje više sa brushevima, toliko da se ne primijeti ali kad bi slikao i layere onda bi se vidjelo 

Eto onako ukratko ....

Post dobio aplauz od TRL

- Koji alat/e najviše koristite?Pen tool
- Zašto baš taj alat? Neogranicenost oblika i selekcija su neki od razloga
- Šta najčešće pravite sa njima? Pravim neke custom shapes ili selektujem neke stvari
- Neki najbolji radovi sa tim alatom : Ne postoji nista specificno , ovaj alat se koristi gotovo u svakoj vrsti radova 
-Manje više sam zadovoljan odgovorima.
-Hvala TRL-u na pomoći. [aplauzima i na odobrenju]
-Pozdrav. 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.