Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

The default gateway is not available

115 pregleda · 6 odgovora · otvorena 02.01.2012. u 12:08

Nadam se da ce mi neko pomoci.Desava mi se da odjednom dobijem diskonekt,a modem radi.Svaki put moram da kliknem na netwok i da radim neki repair.Kad se zavrsi popravka pise mi the default gateway is not available i onda opet mogu da koristim internet.
Neko mi rece da je mozda driver za maticnu,a tu je jos jedan porblem ja ne znam koja mi je maticna.Imam everest ali tu pise za maticnu nepoznata.
Jel ima sanse da mi neko pomogne?Hvala
Koja ti je konekcija, ne treba ti driver ako mozes izaci na net, tj. ako imas local area network (LAN).
Pod default gatewayom se podrazumjeva ip adresa sa koje se konektujes "dalje", znaci tvoj posljedni skok prije izlaska u "svijet", taj skok bi trebao biti tvoj modem, npr. 192.168.1.1
pokusaj to ukucati pod DG.
100kaa je napisao/la:
Koja ti je konekcija, ne treba ti driver ako mozes izaci na net, tj. ako imas local area network (LAN).
Pod default gatewayom se podrazumjeva ip adresa sa koje se konektujes "dalje", znaci tvoj posljedni skok prije izlaska u "svijet", taj skok bi trebao biti tvoj modem, npr. 192.168.1.1
pokusaj to ukucati pod DG.
Modem je "Motorola",mislim,ako si upoznat sa providerom "Telemach" onda mozda i znas o kojem se tacno radi,nego..nebitno to,ja sam njih kontaktirao,rekli su mi isto kao i ti,samo malo jednostavnije,kao.."cim lampice gore a konekcija pada,do tebe je..."

A probat cu,i ako nemas nista protiv da te opet citiram kad probam to sve..hvalla ti ipak te interesuju tebe za pomoc.

:*
WanNe_ba je napisao/la:
Modem je "Motorola",mislim,ako si upoznat sa providerom "Telemach" onda mozda i znas o kojem se tacno radi,nego..nebitno to,ja sam njih kontaktirao,rekli su mi isto kao i ti,samo malo jednostavnije,kao.."cim lampice gore a konekcija pada,do tebe je..."

A probat cu,i ako nemas nista protiv da te opet citiram kad probam to sve..hvalla ti ipak te interesuju tebe za pomoc.

:*
http://pokit.org/get/?28fe53f400e609dcb0e8c3aa481f113b.jpg

eto slikovito =)
WanNe_ba je napisao/la:
da postavim identicno kao ti?
Ne.
Ides start,cmd pa napises ipconfig /all
I onda ce ti izbacit

i onda popunis:

I probaj tada.
DuhBoy je napisao/la:
Ne.
Ides start,cmd pa napises ipconfig /all
I onda ce ti izbacit

i onda popunis:

I probaj tada.
Mislim da si mi pomogao,ako je ikako moguce,nagradite ovog momka,vjerujem da je dosta membera sa ovog site-a znalo ovo,ali im je mrsko bilo komat ili nesto,cim' nisu ponudene bobe,100kasti,de daj momku jedan aspektivan applauz :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.