Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

laptop HP pavilion dv6000

94 pregleda · 3 odgovora · otvorena 17.04.2012. u 17:27

pozz raja problem sa laptopom..laptop je pao na pod nije davao nikakve znakove zivota ,odnio sam ga u servis i rekli su mi da je otisla maticna ploca i HD da se ne moze upaliti...ali poslije nekog vremena laptop sam upalio (DODUSE NIJE POKAZIVALO NISTA NA MONITORU)
pa sam ga spojio na monitor ne prenosivog racunala
proradilo je POKAZAO JE SLIKU. drugi problem je sto tastatura nije reagovala pa sam i nju stavio sa ne prenosni PC..onda sam mogao raditi po biosu sve sto sam htio ali nisam mogao sistem oboriti na HD pa pitanje bi bilo po ovom sto sam ispisao DALI JE OTISLA MATICNA PLOCA..?
hvala vam unaprijed.. :)
Kako misliš nisi mogao instalirati sistem, možda ti se oštetio hdd pa ne može na njega da piše.
Nikada ne vjeruj servisima, jer sam se ja tim bavio pa naravno i kada nije otislo nista navedem puno toga da jeste. Kao prvo, ispod laptopa imas dva sarafa nadji HDD izvadi ga malo ga prodrmaj rukom ako bude sta zvecalo u njemu onda je 99% on u kvaru i pokusaj ga ponovo vratiti, a ako i tada ne bude nista uzmi novi HDD ili neki polovan koji pase vidi dali ce da baci sliku na monitor, kao drugo odsarafaj tastaturu ona ide na flat kabal prilikom pada je vjerovatno izletjela iz dzeka. Da bi skinuo tastaturu imas jednu lajsnu kod vise modela koja je na klik podigni je ispod nje se pretezno nalaze dva sarafa odvrni oba i lagano podizi tastaturu na gore krenuvsi od monitora to jeste od ta dva sarafa.... vidi to pa mi javi ovdje sta se desava ili mi posalji pvt poruku!!!

Post dobio aplauz od KRYSTAL

otvorio sam ga i izvadio HD i kao sto si rekao da protresem, ZVECKAO JE.
tako da bi bilo to da je on dao svoje..sada cu krenuti na tastaturu ..pa javim sta se desilo.

Radi i tastatura sada...ali jos uvijek nemam sliku na ekranu..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.