Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 50 bodova

Minecraft - Pocetnik .

288 pregleda · 8 odgovora · otvorena 01.01.2012. u 20:24

Dobro vece .

Evo sad sam skinuo Minecraft, malo da igram iz dosade , Ali mi se neda puno nesto da kontam kako sta , pa evo dajem 50 bodova ko napise najbolji i najpregledniji post .

-Sta je cilj igre Minecraft.
- Kako sta , onako uobicajno nesto sto bi me kao pocetnika trebalo zanimati napisite ovdje .

Odvojite malo vremena i napisite jedan lijep post , a najbolji , (po mom misljenju) ce dobiti bodove.

Gledao sam Imz-ov tut , te brixove teme ali mi se nije svidjelo .

Onako nesto lijepo : Sta bi trebao raditi kao pocetnik i to tako . Nadam se da ste me razumjeli , a mozda pomogne jos kome.LP

@ edit : Ajde jos malo nesto pisite , sta ce mi ti linkovi , znam ih i ja naci . De vi vako od oka recite , sta kao pocetnik da radim i to svojim rijecima ..
Rješenje
Kao pocetnik trebas sebi naci neko mjesto na kome ces graditi svoju kucu. Kada se stvoris odmah pocni kopati i skupljati kocke. Nakon sto skupis odredjeni broj kocki, pocni graditi kuci prije nego sto padne mrak jer po mraku izlaze zombiji i napadaju te. Nakon sto si izgradio skroviste tu provedi vrijeme dok ne bude jutro. Kada svane jutro izadjes iz skrovista i pocnes kopati drvece a od drveca mozes praviti sjekiru, lopatu, krampu one ti sluze da brze kopas. Nakon sto si posjekao drvo odes u inventory i preradis ga u obradjeno drvo ( ne znam kako se sad to zove ). i sa tim odmah napravis kutiju u kojoj mozes praviti sjekiru, lopati, krampu, stap za pecanje itd. Kada padne mrak vratis se opet u skroviste a prije toga napravis vrata za to ti je potrebno 6 obradjenih drveca. I vrata otvaras i zatvaras na desni click i da zaboravio sam reci da blokove postavljas na desni click. Nako sto prodje noc napravis sebi mac i pocnes polako ubijat zombije eto nadam se da sam ti pomogao, i evo ti wiki crafting da vidis sta sve mozes napraviti ! ♥

http://www.minecraftwiki.net/wiki/Crafting
pozz
Da li ima neko da prodaje mine craft original :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.