Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Procjena Konfiguracija

628 pregleda · 6 odgovora · otvorena 28.12.2011. u 23:10

pozdravljam 

treba mi vase strucno misljenje da mi procijenite konfiguraciju... frend zeli da je proda, pa ga interesuje kolko moze da dobije za nju...

njegova konf:
PROCESOR: AMD Athlon™ II X2 250, 3.0 GHz, 45nm SOI,2MB chache, socket AM3
RAM: 2GB
HDD: 320GB
GRAFIČKA: NVIDIA Geforce 220GT 1GB DDR3

a zeli da kupi ovu konf. sto cu dolje navesti, pa dajte par komentara na nju... 

Čvrsti disk: SSD 60 GB + 1 TB
RAM memorija : 8GB
Operacijski sustav/Softver: Free DOS
Procesor: Intel Core i5-2400, 3.10 GHz
Grafička kartica :nVidia GeForce GTX560 1GB
Tip kućišta: Thermaltake Element T
Napajanje OCZ 550 W

http://www.hgspot.hr/shop.aspx?q&pid=67425
Procjena: ~370KM

Konfiguracija ispod, dobra ali mislim da je taj SSD bacanje para jer ne znam čim se bavi momak.

Postove koji sadrže samo cifru ili prostu rečenicu ću šamarati.
Procjena : 350

Ima dobru konfiguraciju, a on hoće još 3 puta bolju ? Šta drugo nego bacanje para.
Procjena: 350 max
Kupovanje novog računara mu je bacanje para, radije nek uloži malo u to postojeće ako baš hoće mašinu da ima. Sadašnja konfa mu nije loša nimalo ne znam šta hoće, da je meni takva -.-
Što se tiče prve konfe. već si dobio odgovor, do 400KM i manje će biti realna i najbolja moguća cijena.

Što se tiče nove konfiguracije, ja bi išao sa i5 "xxxxK" modelom, zbog otključanog množitelja i mogučnosti super OC-a. A taj SSD, ja mislim da možeš i bez njega s obzirom na cijenu. Ni grafička nije tip-top, mogao si i tu bolju varijantu. U smislu, da si dodao još 150ak KM mogao si uzeti mnogo bolje, ali ako bi uzeo ovu konfiguraciju, sigurno se ne bi pokajao, dakle nemaš šta izgubiti. Ako ne planiraš igrati neke najnovije naslove za možda godinu-dvije, ta konfiguracija je super dobra, a ako si hardcore gamer, i freak po pitanju grafike, uštedi još novca pa uzmi monster =)

Post dobio aplauz od KRYSTAL

Samo pitam.

Izbaci SSD; Ubaci jacu graficku karticu; kao sto je HD6950 ili GTX 560 Ti.

Na prvoj konfi ces igrati vecinu igara sa low frejmrejtom i rezolucijom a uz to i low detaljima.

kosta oko 400KM.
Rekao bih od 350-400 za trenutnu konfu a za novu pa ovako.

Graficka, bilo bi bolje kada bi uzeo 560 Ti ili 580. Sto se tice SSD-a, ja bih ga ostavio da sam na njegovom mjestu a bilo bi cool da prestanete pametovati. Mislim malo je retardirano uzeti klasicni HDD na ovakvu konfu sa i5 i ovakvim ramom. Imat ces dodatno FPS-a zbog SSD-a sto je takoder plus, a sa obzirom da je 60GB ok je i nije puno (taman dovoljno za sistemski disk).

Sad sto se tice same konfe kao konfe, ja ne bi uzimao da sam na njegovom mjestu i ne bih preporucio. Uvijek je najpametnije uzeti sam sebi racunar dio po dio jer ce uvijek ispasti jeftinije. Ovo mozes smatrati kao "brand" racunar.

EDIT: Da zaboravio sam napomenuti, ako se ikakvim slucajem odluci da sam napravi konfu, neka obavezno uzme certificirano i 80plus napajanje.
Takoder, sto se tice samih igara i detalja bices ok. Ova konfa moze ultra BF3. (Ja to mogu sa C2D E7500 i HD6770, ali imam malih stekova zbog dual core-a).

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.