Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 30 bodova

[Rq]Konfiguracija i kuciste

313 pregleda · 9 odgovora · otvorena 10.04.2012. u 18:27

Trebam da uzmem kuciste za pc....
Koji od ovih bi mogao da sjedne najbolje:

-antec twelve hundred,
-antec skeleton,
-lian li armorsuit
-cooler master haf 922

-->RAM DDR3 PC1600 8GB CL8 Corsair 1,5V

-->MSI GeForce GTX 570 Twin Frozr III Power Edition OC

-->Chipset Z68 EXTREAME4 GEN3
ASRock Z68. 1155 ATX.

-->Intel Core i7 2nd gen. Sandy Bridge i7 2600K Processor 3,4GHz

-->Crucial M4 256gb sata 6gb/s
SSD 256gb.

-->Blue-Ray combo DVD Burner
SVE U SVEMU ODLUCIO SAM DA NAPRAVIM OVERCLOCKING SVEGA. Samo procesor i7 2600K moze da se nahajca do 5,5 GHz, extremno do 5,9 a stabilno od 4,6 do 5 GHz.
Vidjet cu da uvalim 2 GTX 570 u SLI...

To bi sve trebalo da se nalazi u PC ako nesto nije kako treba javite.
Imam gotovo identican pc i imam haf 922.
Kuciste prvo dobro izgleda. Ima naprijed crveni Led Fan ja mislim 140mm za unos zraka Imas gore dugme da ugasis/izgasis LED . 200 mm ventilator na ''krovu'' i 120 mm pozadi . I imas jos mjesta sa strane za 2 120 mm ventilatora ili 1 200mm fan.
HAF znaci High Air Flow sto znaci da je dizajnirano za visok protok zraka i sigurno neces imati nikakvih problema sa njim . To ti je Moja preporuka ;)
Lian li armorsuit od gore navedenih najbolje pase i po velicini i sve komponente bi trebale stati bez problem. Te sakrivanje kablova bi trebalo biti jednostavno :).

Antec skeleton je dobro sto se tice hlađenje jer je u potupunosti otvoreno i velika prednost, je ventilator velikih dimenzija na gornjem poklopcu koji direktno dovodi zrak te tako hladi sve komponente. Mada po svojim dimenzijama se ne cini prikladan.
Kojeg bi ku**a 2x 570? Nijedna igra ne treba nesto takvo.

Jednu 680 i miran dosta vremena

Za kuciste uzmi Haf X
Extornia je napisao/la:
Kojeg bi ku**a 2x 570? Nijedna igra ne treba nesto takvo.

Jednu 680 i miran dosta vremena

Za kuciste uzmi Haf X
ma pusti furackih prica, digo temu da bi mi kontali kako je on bogat i cool... -.-" ko to na danasnjem vaktu daje na PC 3K+ da bi igro CSa i ostalih ne-zahtjevnih igri 
Rješenje
Ja te ne kontam  .

1. Kucista su preskupa, sto bi dao 250KM na kuciste, dadni 150KM a ostatak od 100KM ulozi na jacu graficku karticu.

2. Ako ces ga prvenstveno koristit za igranje igara, jaci procesor od Core i5 2500K ti netreba, a bog dao on sa dobrim hlađenjem i dobrom maticnom ide na 5GHz.
Dok taj i7 2600K cini mi se da je postignut rekord na 5.8GHz uz ASUS P8P67 Deluxe maticnu.

U KM 3348KM bi te ovo izaslo.
Dobijes odlican procesor, za nenormalnim OC mogucnostima.
Odlicna maticna ploca, sa podrskom za GEN3, i 22nm Intel CPU-ove, a uz to odlican OC, 16 fazno napajanje obezbjedit ce odlican OC.
GTX680 odlicna graficka kartica, sve najzahtjevnije igre ces igrati na 60+fps sa maximalnim postavkama (ako neces koristi 3D) uz 1920x1080 rezoluciju.
1TB HDD CaviarBlack, kvalitetan i odlican HDD + 240GB SSD (ne vidim cemu ovaj SSD, radije uzmi onaj od 60GB i stavi na njega samo operativno sistem).
8GB RAM memorije uparene u dual-channel mode vise nego dovoljno.
CoolerMaster HAF912 Plus, odlicno i prostrano kuciste a uz to visoke kvalitete.
Corsair 650W napajanje drzat ce ovu konfu bez po muke, i uz OC.
Corsiar H100 vodeno hlađenje da se igras sa OC procesora.

edit 3:
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6674
Eto ti pogledaj kakvo je kuciste.

@djkendy90, jes ti dobar  Ove komponente u to sranje od kucista  .
Mozda momak zeli pc da koristi za neke vece svrhe , za 3D programe ili tako nesto ? A ako mislis igrat c.s i facebook onda je to cisto bacanje para. Iskreno sa i3 i nekom gtx550 mozes se naigrat svega , a vec sa i5 i gtx560 gonis sve.

Uzmes haf x i corsair h100 i eto ku**i se.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.