Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] FB veze

602 pregleda · 40 odgovora · otvorena 07.12.2011. u 19:53

Zdravo 

Otvorio sam diskusiju da cujem vasa misljenja o tim famoznim ''facebook vezama'' . Da li mislite da su te veze samo za ''foliranciju'' ili se iz toga moze nesto napraviti ,da li imaju isti efekat kada osobu licno sretnete itd.
Ja licno mislim da je bolje kada se upoznate '' u pravo ''.

Navest cu primjer iz mog zivota - Cura ,na fb se nismo nikad ni dop .itd. ,ali sam je imao u frendovima (onako bezveze) i sta se desilo -imao sam neki sajam i došla i ona i kroz priču ovo ono ,valjda sam joj se svidio ( puno se smijala ,da ne kazem previse ) ,kasnije je trazila broj mob. itd. znate kako to ide..

Imam osjecaj kao da na fb si kul ako si u vezi ,a jedva znaš kako se ta ''tvoja'' preziva ... i ako izdrze 5 dana xD

Onda imaju i oni koji idu chatom i pitaju sve od reda ,hahah.
Šta vi mislite ,kakva su vasa iskustva ?

valjda nije diskusija glupa ..:S
ma kani se fejsa ba,bockaju te,salju srcad itd,uzivo kad je sretnes nepoznaje te...a pogotovo ova generacija od 15 16 godina,mislim da su cure i previse nafurane i "ovisne" pogotovo kada je FB u pitanju,barem tako moja iskustva i misljenje 
- facebook nije namjenjen za ono sto mi balkanci radimo od njega, hvala

Post dobio aplauz od KillaOR

Ma napaćena djeca. xD
Malo je rec' da je glupo sa nekim biti u bilo kakvoj vezi, ako ga nikad u zivotu nisi vidio..
Cisto stvar privatne prirode. Ako neko hoce da stavi njegova stvar , medjutim s druge strane normalno mi je trenutno ( ne bi trebalo bit' ali jeste ) , da se dvoje mladih upoznaju preko fb-a prvo , pa idu vani etc. vecina zna kako to ide. Jos jedna stvar , kad ste vec s nekim , normalno je stavit' status veze na fb , a to hocete li ili ne , do vas je.

Sa licnog stanovista , posto je ovo diskusija , moras bit' blago je rec' retardiran da bi poslao curi zahtjev za vezu da bi ona shvatila da ti hoces nesto sa njom , to mi je nesto najponizavajuce i najgluplje sto osoba moze uraditi.

:-*
Fejs je jedno veliko zlo , koje hara cijelim svijetom. Mani se tih veza i gluposti.Mislim da nimalo nisi "kul" ako si u vezi , samo preko fb-a. Cista glupost.
Sve je to u redu dok osoba ne napiše u status "Dosadno - lajk i u inbox ti napišem kakva si osoba, brija, veza, da li te volim, blabla".
Nema više onoga da ti netko odzvoni na mobitel i kaže, dao mi tvoj frend broj mobitela i da ti se lik preko dopisivanja svidi. Nema onoga da sanjaš tu osobu iako ju nikada nisi vidio.. A sad.. Fb, što više lajkova, poznatija je osoba, poželjnije je biti s njom u vezi na fbu. Nekakva bockanja, photoshop slike..
Nema više ni blogova gdje si kroz način pisanja mogao zapravo vidjeti kakva je osoba, a ne kad sad kopiraju mudre izreke sa gugla.

Otupio je narod. Djeca su otupila. Ljudi znaju više o tebi nego ti sam.
Fb je samo uništio onaj stari način "muvanja" cura i dečkiju.. Nema više ni papirića na kojima piše "Hoćeš mi biti cura?". Ljudi su spali na to da se po 100puta dnevno tagiraju samo za nekakav lajk.

Post dobio aplauz od reLo

Facebook i uništava sve vezes, sranje žestoko 
Ma sve je to zajebancija, nikad ne shvatam fejs ozbiljnim.
Ljubav ili šta se ne može dokazati je****m srce na fejsu.
To je djeci naravno zanimljivo, kod mene na profilu uopste nema statusa veze nit ce ikada biti... A ovaj gore je dobro rekao da fejs uništava veze, posebno ako je neko u vezi ljubomoran pa lajkaš nekoj trebi nešto bezze to ti odmah bude raspad sistema... Kad nađem curu brišem se sa fejsa 
Ma jbo veze kad imate i fejsbuk i ti i ona, kad svaka smara ljubomorna itd... Pa onda moras im je**t mater i naravno pocne dizat ton i sta ce biti doom doom i the end 
-Jednostavno 90% furaca je na fb i stvaraju sliku u svojoj glavi kao da su poznati neka popularnost i to,a nisu svjesni da je to virtualni svijet i da od lajkova nemaju ništa .)
Što se veza na fb tice to je samo radi te 'popularnosti' !
Pa sad kad ti je broj trazila, trazit ce ti i fb, malo price i onda ce ti traziti vezu na fb i eto i ti ces postati kao i oni

Nek svak radi kako hoce i kako mu najvise odgovara, a ti sa svoje strane radi kako tebi odgovara i kraj price
reLo je napisao/la:
To je djeci naravno zanimljivo, kod mene na profilu uopste nema statusa veze nit ce ikada biti... A ovaj gore je dobro rekao da fejs uništava veze, posebno ako je neko u vezi ljubomoran pa lajkaš nekoj trebi nešto bezze to ti odmah bude raspad sistema... Kad nađem curu brišem se sa fejsa 
E ove iz Pofa nisu takve, možeš lajakt slobodno. 
BENiO je napisao/la:
- facebook nije namjenjen za ono sto mi balkanci radimo od njega, hvala
+1337
Ma sve su to veze BEZ VEZE! najviše me nerviraju oni što su "u vezi" pa svake sekunde šalju jedno drugom srcad, pišu na zid ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ x1000, srce moje i td..

Mislim da fejsbuk veze i real veze, nisu ni slične :D .. zašto?
pa zato što neki "frajeri" budu sa nekom "trebom" a nisu je nikad vidjeli a kamoli joj čuli glas.
toliko od mene :D
Uglavnom, facebook mi najvise sluzi radi dogovaranja sa rajom [skola, van, trening]. Nekima je furka imati preko 3k prijatelja jer zele te proklete lajkove. Meni to nije furka, prihvatam samo one koje znam, neke iz vidjenja. Fb veza, djecija posla. Na fbu nista ne treba stavljati tj. svoje informacije i to. Ali danas se svi "j**u" za lajkove tako da im je stalo do tih lajkova, statusa i sl.
Nisam stavio neki status ne pamtim, samo stavim ako neki film uradim ili chekinam se kad sam negdje sa rajom [BBI ili sl.]
FB moze sluziti za upoznavanje ali danas je tesko, svakakvih ima morbida sto prave lazne profile, ali se to brzo skonta jer su glupi 
Ne znam čemu te fejs veze kad od njih nemaš ništa..

Koristim fejs 24/7 ali nisam kao oni što se taguju 1337 puta na dan i svako 2 minute mjenjaju status veze..

Jednostavno, igram bilijara, dopisujem se, ponekad neka slikica ali rijetko, kad hoću da sačuvam neku sliku jednostavno je izradim..

Bilo je 1337 situacija u kojoj su se javljale ove fb fufe slale srca itd, sve je završilo na blocku-u.

Čak i kad sam u real vezi ne promjenim ovaj je***i status veze jer me je***o ne zanima kol'ko ljudi lajka det!
Nije to više ko prije godinu, tad je bio haos totalni i tad je bila furka bit u vezi dok je danas kako izgleda furka bit slobodan, ne sjećam se kad sam zadnji put vidio na fejsu da je neko u vezi, skroz slabo danas toga ima (barem kod mene u prijateljima ).
Nikad nisam tako preko fb is'o u neku vezu 

Iz razloga sto je svaka djevojka na slikama Pamela :/

Vecina fb veza su radi furke , a ima i onih debila sto naprave multi acc da bu sami sebi stavljaji srcad na zid 

Zalosno 
I to nije fb kriv to smo mi krivi 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.