Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Napojna jedinica - problem

105 pregleda · 6 odgovora · otvorena 06.12.2011. u 14:43

Kada tek upalim racunar , ventilator od napojne zuji , al ono , stvarno bučno zuji , kao da su neki zubčanici otišli ili nešto slično.nakon nekih 5 minuta koristenja PC-a smanji se buka , zujanje se uopšte ne čuje , samo malo se čuje kako se okreće ventilator ali to je normalno , znači ne čuje se živ xD

Zanima me da li je problem samo u ventilatoru il cijeloj napojnoj , i mogu ki zamijeniti samo taj ventilator ili moram cijelu napojnu novu kupovati ?

Napojna : PREMIER MODEL DR-8500BTX (max 400w)
da li je mozda i do toga sto je napojna stara ?
Otvori lagano napojnu i očisti je, vjerovatno prašina ..
- Odsarafis napojnu iz centralne i iskopcas je.

- Skines poklopac sa napojne (odsarafis ga)

-Usisivac u ruke i pokupi svu prasinu koja se nakupila tokom godina, nije lose koristiti i neku cetku

- Odsarafis ventilator sa napojne, skines zastitu iz sredine (naljepnica) i tu naneses malo WD40. Pustis nekih 20 sec. da djeluje i osusis kuhinjskim papirom (ubrusom).

Vratis sve na svoje mjesto i upalis komp, trebalo bi da je prestalo zujanje :)

p.s. ako prije nisi radio slicne stvari mozda je bolje da odneses u neki servis ili pitas nekog prijatelja da ti odradi.

Post dobio aplauz od KRYSTAL

IceWolf je napisao/la:
- Odsarafis napojnu iz centralne i iskopcas je.

- Skines poklopac sa napojne (odsarafis ga)

-Usisivac u ruke i pokupi svu prasinu koja se nakupila tokom godina, nije lose koristiti i neku cetku

- Odsarafis ventilator sa napojne, skines zastitu iz sredine (naljepnica) i tu naneses malo WD40. Pustis nekih 20 sec. da djeluje i osusis kuhinjskim papirom (ubrusom).

Vratis sve na svoje mjesto i upalis komp, trebalo bi da je prestalo zujanje :)

p.s. ako prije nisi radio slicne stvari mozda je bolje da odneses u neki servis ili pitas nekog prijatelja da ti odradi.
Cim sam napisao ovu temu odmah sam ugasio komp odsarafio napojnu , izvadio , odsarafio ventilator , sve sve to sto si rekao , koristio sam "stapice za usi" sa malo bolje ocistim ventilator , kuhinjski papir da malo prebrišem i napojnu i sve unutra , znaci sredio sam sve da blista. Jedina stvar koju nisam uradio je ta da nisam nasuo to ulje u ventilator , jer nisam znao gdje je tačno , sad sam nasao i vidjeo sad cu i to uradit.

ps. negdje sam procitao da mogu sipati motorno ulje , jestivo ili bilo koje drugo ali NE SMIJEM WD sprej stavljati.

Svejedno hvala na pomoći.

btw nisam koristio usisivač nego fen xD
tiok je napisao/la:
Cim sam napisao ovu temu odmah sam ugasio komp odsarafio napojnu , izvadio , odsarafio ventilator , sve sve to sto si rekao , koristio sam "stapice za usi" sa malo bolje ocistim ventilator , kuhinjski papir da malo prebrišem i napojnu i sve unutra , znaci sredio sam sve da blista. Jedina stvar koju nisam uradio je ta da nisam nasuo to ulje u ventilator , jer nisam znao gdje je tačno , sad sam nasao i vidjeo sad cu i to uradit.

ps. negdje sam procitao da mogu sipati motorno ulje , jestivo ili bilo koje drugo ali NE SMIJEM WD sprej stavljati.

Svejedno hvala na pomoći.

btw nisam koristio usisivač nego fen xD
WD40 slobodno nanesi i to ce ti rijesiti problem. Samo naravno ne u nekim vecin kolicinama, malo prsnes i to je to. Kada kazes "sipati motorno ulje" zvuci nekako kao da planiras zasuti citav vent a to ne treba raditi nikako. Ja sam ti rekao kako to ja radim u svom servisu, male tajne velikih majstora :P
IceWolf je napisao/la:
WD40 slobodno nanesi i to ce ti rijesiti problem. Samo naravno ne u nekim vecin kolicinama, malo prsnes i to je to. Kada kazes "sipati motorno ulje" zvuci nekako kao da planiras zasuti citav vent a to ne treba raditi nikako. Ja sam ti rekao kako to ja radim u svom servisu, male tajne velikih majstora :P
Rijesio sam , stavio 2-3 kapi jestivog ulja , i to bimalovog xd
tiok je napisao/la:
Rijesio sam , stavio 2-3 kapi jestivog ulja , i to bimalovog xd
Najs, inace WD40 je za podmazivanje i za uklanjanje korozije, tako da jednim udarcem dvije muhe, ali eto jestivo ulje ftw. Drago mi je da sam pomogao :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.