Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[DISKUSIJA] Logitech mx518 i g400

307 pregleda · 16 odgovora · otvorena 04.12.2011. u 23:19

Dobro veče,

Odavno me zanima ova stvar. Kazu da je g400 nasljednik mx518. Ima bolje obline ima bolji dpi. Interesuje me vecina vas kaze da je g400 bolji, zasto je onda mx518 skuplji od ovog ?
Iskazite svoja misljenja o ovim misevima !

mx518:

g400:
Ma to je marketing. Da prodaju g400 u sto vise "primjeraka "

Iskreno to je jedan od najboljih miseva na kojima sam igrao. Pre pre pre dobri glide-ovi, response rate, DPI, shape, sve. Mx je nekako, ne znam.. Ovaj je meni licno puno bolji, a ne znam koji mis, od ovih poznatijih nisam imao..
pitanje ti je niđe veze.
Isto kao da pitaš "Šta je bolje? Golf IV ili V? "

btw : g400 jer je novi mx518 i samim tim bolji
K1NAA je napisao/la:
pitanje ti je niđe veze.
Isto kao da pitaš "Šta je bolje? Golf IV ili V? " :r

btw : g400 jer je novi mx518 i samim tim bolji
Procitaj da sam naveo da ima bolje perfomanse nego me interesuje sto je veca cijena...
Pa po samom izgledu vidis da su potpuno isti,samo sto ovaj ima ove rupice po sebi ovaj ne,i meni bolje lezi u ruci g400,nekako mi mx518 ruke mi se znoje od njega
A sto je manja cijena,jeste sada,ko ima lovu isplati se kupiti,ali za koji mjesec ce biti skuplji od mx
G400 ima nekoliko kao bolji naprednih stvarčica, a to su:

3600dpi u odnosu na 1600/1800dpi koje ima MX518.
Bolje gladjove.
I tezi je = 133grama u odnosu na 105 grama koje ima MX518, mada bi bilo bolje da je laksi .

Npr: Da sada imam MX518, nebi ga mjenjo da je izasao neznam kakav G400, jer ko mjenja mis zbog par naprednih "opcija" koje se ne primjete u igri.

Ako zelis da paris oci na G400:

http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/logitech-g400-review/108719.aspx

Izvoli review .

Sto je veca cjena E to pitaj naše "smotane" dobavljače, gdje nigdje nema kod nas ima.
brick je napisao/la:
G400 ima nekoliko kao bolji naprednih stvarčica, a to su:

3600dpi u odnosu na 1600/1800dpi koje ima MX518.
Bolje gladjove.
I tezi je = 133grama u odnosu na 105 grama koje ima MX518, mada bi bilo bolje da je laksi ;).

Npr: Da sada imam MX518, nebi ga mjenjo da je izasao neznam kakav G400, jer ko mjenja mis zbog par naprednih "opcija" koje se ne primjete u igri.

Ako zelis da paris oci na G400:

http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/logitech-g400-review/108719.aspx

Izvoli review ;) .

Sto je veca cjena ??? E to pitaj naše "smotane" dobavljače, gdje nigdje nema kod nas ima.
Hvala na linku, a evo i vEYRON je gore naveo za koji mjesec ce najvjerovatnije biti skuplji..
Hmm imao sam i MX518 , a i sad trenutno imam g400 inače nema nekih drastičnih razlika sem' što ovaj ima više dpi, a što ja smatram da nema neku bolju osobinu ako igraš cs-a,jer je meni na 400 dpi namješten i nema dalje i još jedna razlika je da je g400 jeftiniji za 10 KM ,a kad sagledamo trebao bi biti skuplji jer je noviji ,to mi nije jasno ali eto ..

Sve u svemu miš je bolji od svog predhodnika ,ali ne toliko puno.

I da ovo što je Veyron spomenuo za znojenje, jeste da g400 ima malo hrapaviji oblik i zato se ne znoje ruke .
nekako mi je ipak ljepsi mx518
a dpi ... 1800 je sasvim dovoljno
iako ja imam mis koji moze da radi sa 6000 dpi igram na 1800 sto je dovoljno
Ma mx518 macka

Razlog:

U igraoni imamo 5 mx518 i 5 g400 OS XP SP 3 svi sjedaju za racunare gdje je mx518, g400 je s***,jer kad igrac cs i hoces da nisan pomaknes lijevo i prema dole nisa samo ide lijevo dole se ni cenat ne pomakne...
Igrao sa mx518 u didakti mutavoj, nije los mis
E sad za g400, ne znam al cuo sam da je dobar...
I sam sam ga mislio uzeti, nije bilo na stanju i uzeo ikari
-Ja koristim mx518 i mogu ti reci da je prejak miš,a za ovog drugog necu pricati jer ga nisam probao,a mx518 je stvarno dobar i nisam pozalio što sam ga kupio ni sekunde jedne!!

Hvala na odgovorima, vidim da mis pase kako kome :D !
goldeN_ je napisao/la:
Procitaj da sam naveo da ima bolje perfomanse nego me interesuje sto je veca cijena...
Ponuda i potraznja ti odredjuju cijenu.
Cim skupim pare kupujem ovaj g400
Normala da je MX skuplji pa gdje ne bi bio, ovaj tek izašo ne mogu stavit velku cijenu i onda niko neće kupit.

Na početku mala cijena a vidit ćeš sljedeće godine kolko će bit skuplji.
ma kakav ba g400 to je preimenovan mx500... imo sam i mx500 sad mi je mx518 alkra razlika imedju ta da..m mx518 i dalje jaci mix a sto se mene tice za cs idealan..
200 kn,znači negdje 50ak KM je u Linksu što mi se ne čini skupo,a i vidim po ovoj recenziji da bi mi bio dobar jer imam malo veće ruke.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.