Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Kombinacija Inteli i SteelSeries Sk?

273 pregleda · 20 odgovora · otvorena 23.12.2011. u 22:39

Pozz svima , kupio sam SK podlogu za rodjendan i sada kad stavim svoj obicni mis na nju nikako ne ide jedno uz drugo tj. mis mi uzasno stopa i zabacuje dok na staroj obicnoj QcK podlozi radi dobro . E sad , nasao sam Inteli nov da kupim i sad me zanima da li neko ima ovu kombinaciju i dali je dobra ?
jos gore da inteli kupis , inteli je star mis i laser mu je slab , tako da nevelja da koristis puno boja na podlozi , uzmi bilo koji mis sa sk , samo nemoj inteli.

edit: nadji negdje jeftin mx518 sa sk podlogom , ili fnatic ili bilo koja.

inteli ti ide sa ovim manje obojenim podlogama.
Adnane Neisone uzmi intelli svaka je podloga dobra za njeg.
Citirat ću dvr-a iz jedne teme :

"inteli ne voli team edition podloge znaci samo crni qck dolazi u obzir ... na ostalima preskace, kao sto sam pisao vec nekad "

Objasnio je sve što tebe zanima

btw. Uzmi Intelli, ali nemoj uz njega Limited Edition podlogu. Samo obična dolazi u obzir(tj. crna)
adnandrx je napisao/la:
pa koji mis onda da uzmem a da nije preskup ?
Šta znači preskup ? Prvo ti nama reci svoje financijsko stanje tj. koliko si spreman izdvojiti para za miš, pa ćemo ti napisati preporuke

Evo nešto od mene :

Intelli 1.1 20-40 KM
Intelli 3.0 60 KM
Logitech MX518 75 KM
Logitech G400(bolji od MX51 75 KM

i imaš

SS Kinzu 50-tak KM
SS Ikari Optical 90 KM

Moja preporuka Logitech G400, kojeg lično koristim i prezadovoljan sam
Također, imaš par Roccat miševa do 100 KM koji nisu loši.
amsi je napisao/la:
Citirat ću dvr-a iz jedne teme :

"inteli ne voli team edition podloge :D znaci samo crni qck dolazi u obzir ... na ostalima preskace, kao sto sam pisao vec nekad :D"

Objasnio je sve što tebe zanima ;)

btw. Uzmi Intelli, ali nemoj uz njega Limited Edition podlogu. Samo obična dolazi u obzir(tj. crna) :)
brate vec sam uzeo podlogu :D
adnandrx je napisao/la:
pa koji mis onda da uzmem a da nije preskup ?
imas u kupoprodaji na g.ba , mx518 do 40-50 km
amsi je napisao/la:
Šta znači preskup ? Prvo ti nama reci svoje financijsko stanje tj. koliko si spreman izdvojiti para za miš, pa ćemo ti napisati preporuke ;D

Evo nešto od mene :

Intelli 1.1 20-40 KM
Intelli 3.0 60 KM
Logitech MX518 75 KM
Logitech G400(bolji od MX518) 75 KM

i imaš

SS Kinzu 50-tak KM
SS Ikari Optical 90 KM

Moja preporuka Logitech G400, kojeg lično koristim i prezadovoljan sam :)
Također, imaš par Roccat miševa do 100 KM koji nisu loši.
pa jarane
sace nova ovo ono jedno 20-30 KM , vise ne dolazi u obzir :D ali nov mis xD samo da ne stopa to je bitno
adnandrx je napisao/la:
pa jarane
sace nova ovo ono jedno 20-30 KM , vise ne dolazi u obzir ali nov mis xD samo da ne stopa to je bitno
Onda uzmi Intelli 1.1. Nisam igrao na njemu, ali ga svi hvale(sigurno nije bez razloga). Jedini problem(ako ga možemo nazvati tako) je skrol bug. Skrol nekada sam skoči u igri(rjetko se desi).
amsi je napisao/la:
Onda uzmi Intelli 1.1. Nisam igrao na njemu, ali ga svi hvale(sigurno nije bez razloga). Jedini problem(ako ga možemo nazvati tako) je skrol bug. Skrol nekada sam skoči u igri(rjetko se desi).
pa cekaj , sad mi kazes da ne valja mis inteli uz sk podlogu , a sad mi govoris da ga uzmem ? xD sto se tice misa nasao sam nov 20 KM :D
FU5h3R je napisao/la:
jos gore da inteli kupis , inteli je star mis i laser mu je slab , tako da nevelja da koristis puno boja na podlozi , uzmi bilo koji mis sa sk , samo nemoj inteli.

edit: nadji negdje jeftin mx518 sa sk podlogom , ili fnatic ili bilo koja.

inteli ti ide sa ovim manje obojenim podlogama.
Ja kolko znam da je inteli optički miš , tako da nema šta sa bojama jer ga ja koristim na SK podlozi
VoLtimaND_ je napisao/la:
Ja kolko znam da je inteli optički miš , tako da nema šta sa bojama jer ga ja koristim na SK podlozi
Ali ja ipak mislim da je dvr profesor za nas što se tiče miševa, podloga i ostale gamerske opreme

@adnandrx

Napisao si gore da imaš i običnu SS QcK Igraj na njoj, ovu SK stavi kao ukras.

@voltimand

Svašta je moguće, ali je dvr imao takvog iskustva kao još neki pojedinci. Nema veze to što je optički, nego jednostavno je miš sporije klizao po podlozi zahvaljujući tim bojama.
Ja kolko znam da je inteli optički miš , tako da nema šta sa bojama jer ga ja koristim na SK podlozi ;D
dvr je u pravu preskace sa SS šarenim podlogama, druga je stvar sto neko ne osjeti.
adnandrx je napisao/la:
a da li ima ikakve veze dpi sa tim preskakanjem ?
Nema.

DPI ti je samo jedan(po meni) marketinški trik. Ako igraš samo CS 1.6 dovoljno ti je 400-800 DPI, dok za ostale igre LoL,Quake itd. potrebno ti je više DPI.
kerabhf je napisao/la:
dvr je u pravu preskace sa SS šarenim podlogama, druga je stvar sto neko ne osjeti.
Imaš moju galeriju i pogledaj koliko sam miševa promijenio , ima još par tu , Xai , Krait , Salmosa, etc ,ali ni jedan kao inteli , to što nekome preskače miš vjerovatno je prestar pa je ishaban radi toga , preskako je i meni 3.0 jer je bio star 3,4 godine ,ali kad sam kupio 1.1 A(naravno očuvan ) onda sam skontao da sam džaba bacao sve silne pare na ove nakindjurane miševe .
Imaš moju galeriju i pogledaj koliko sam miševa promijenio , ima još par tu , Xai , Krait , Salmosa, etc ,ali ni jedan kao inteli , to što nekome preskače miš vjerovatno je prestar pa je ishaban radi toga , preskako je i meni 3.0 jer je bio star 3,4 godine ,ali kad sam kupio 1.1 A(naravno očuvan ) onda sam skontao da sam džaba bacao sve silne pare na ove nakindjurane miševe .
Ako već hoćeš da znaš, dvr mi je prije 2-3 mjeseca poslao PM sa svim miševima koje je koristio. Počevši od starog intellia, Deathaddera itd... pa do novijih Xai, Kone+, Ikari Laser. Nisam samo siguran jel koristio Sensei i napisao mi je jedan podugačak post oko gamerske opreme općenito. Uvidio sam da momak zna, gotovo, sve o gamerskoj opremi pa bi preporučio "adnandrx" da mi vjeruje oko Intellia sa šarenim podlogama BR1cK je u onoj temi poslušao dvra i nije pogriješio(uzeo je Razer Goliathus koliko se sjećam) umjesto SS QcK+ Fnatic LE("šarena podloga" ) .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.