Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Igre - 2011 Zaključci

610 pregleda · 20 odgovora · otvorena 02.12.2011. u 22:08

Pozdrav svima.

Pošto se bliži kraj 2011 godine, a i igre koje nam dolaze u mjesecu decembru su manje - više nebitne, red je da izaberemo najbolju u ovoj godini.

Dakle, na ovoj temi ćete obrazložiti koja igra vas je oduševila, bio to Battlefield 3, MW 3, ili ipak AC Revelations, Skyrim, PES etc ...

Što se mene samog tiče tu je par igara koje su se izdvojile, jer svaka je posebna na jedan način.

Battlefield 3 i MW 3

Obje igre su mene lično podjednako oduševile, iz razloga što Battlefield 3 raspolaže fantastičnom grafikom, dok MW 3, je bolji u nekim drugim segmentima poput gameplay-a.

Obje imaju manje više solidne priče, dok se MW3 ističe sa gameplay-om, za razliku od Battlefielda 3 kome je jača strana grafika ...

Battlefield je odličan za obje igre također, samo što je razlika u tome što su u Battlefield 3 karakteristične duge mape, što je drugačije nego u MW3, gdje se radnja odvija na "manjem" prostoru.

Assassin's Creed Revelations

Nastavak Assassin's Creed serijala stigao je tek nedavno, i mene je oduševio, iz razloga što je zadržao veoma bitne segmente iz prethodnika, sa malo poboljšanom grafikom, i pojedinim dijelovima gameplay-a. Pored hookblade-a tu je još par oružja poput ručnih bombi različitog sastava i slično, uz pomoć kojih je Ubisoft želio da unese inovitet u Assassin's Creed.

Igra je ništa drugo nego nastavak njenog prethodnika, gdje se radnja "otpetljava", a gameplay i grafika su manje - više poprilično isti, uz par noviteta koje sam naveo gore ...

Batman Arkham City

Vjerovatno jedna od najboljih ( ako ne i najbolja ) igra ove godine, sa mnoštvom novisti koje nam donosi.

Kao prvo, igra ima fantastičan gameplay, pomalo sličan Batman Arkham Asylum-u, iako je tu uneseno dosta novih stvari, poput mogućnosti igranja sa Catwoman-om, i korištenja nekih novih "oružja" ili tzv. opreme koje Batman posjeduje.

Priča je također odlična, jer se na jedan način nastavlja na prethodni dio, s' tim da će Batman ovdje imati znatno više posla, osim boriti se sa Jokerom, gdje će imati još par neprijatelja poput MR. Freeza, Ivy etc ...

To bi bilo to od mene, tj. moj izbor za ovu godinu je ovakav kakav jeste, a sad je red na vas, te bi vas zamolio da ne koristite rečenice od dvije do tri proste riječi, te da napišete makar ukratko zašto baš ta igra koju ste izabrali, je toliko "posebna" ...

Također bi napomenuo, da očekujte jedan contenst, baziran na osnovu "Pogodi igru" samo znatno teži, gdje će se umjesto slika, na osnovu nekoliko informacija, trebati zaključiti o kojoj se igri radi, te vjerovatno će nakon tog contesta, uslijediti i još jedan, al' o tom kad dođe vrijeme za isti. 

PS. Ja sam pisao isključivo za PC, dok vi možete ako vam se svidio Uncharted 3 ( PS 3 ) ili Gears of Wars 3 ( Xbox 360 ) i o njima ponešto napisati. 
S obzirom koliko je bilo unaprijed naručenih komada MW3 nema se sta pricat... Obje su igre fantastične stvarno...ali po meni MW3 dobija blagu prednost, Battlefield zahtijevni dosta od MW3 tako da i većina nas ne moze igrati na max !!! :)
The Elder Scrolls V: Skyrim

Ovo je vjerovatno najbolja igrica koju sam igrao u životu, jednostavno sve što volim u igricama sam vidio ovdje. Grafika je odlična iako nisam imao priliku da je zaigram na full detaljima zbog problema sa grafom. Svi bugovi u Skyrimu su zanemarljivi kad se uzme veličina svijeta, broj questova i kvalitet priče. Kreatori su na sve mislili.

Jedna od rijetkih igrica za koju bi stvarno dao pare da ih imam 

Fus Ro Dah!!

PES 2012

Jedan od razočaravajućih dijelova PES serijala, igrica mi se nimalo nije svidjela. Toliko su otišli u neku "realnost" da više nije zanimljivo igrati kao prije. Nema uopšte onog gameplaya sa kojim ti poslije 10 sati igranja nije dosadno. Nadam se da će dobiti negativne kritike i da će se vratiti "korijenima" 

Post dobio aplauz od DrawN

Igrao sam je skoro u video klubu .Mogu reci da je meni odlicna . Meni je jedna od najjzanimljivijih igrica koje sam ikad igrao .Posebno mi je bilo zanimljivo putovanje od grada do grada ,istrazivanje svijeta . Questovi su mi nekad bili malo dosadni ,ali sve u svemu igra je solidna .Grafika mi je tako da kazem bila dovoljna ,ne nesto prejako ,pretjerano ,a ne i preslabo . Trebate probati ...

Šta reći ? Fudbal kao fudbal ....
Konami me je ove godine iznenadio pravo ,primjetio sam da su pojacali gameplay te da se trude da bude sto realnije (sto je najbtinije) ,a i dalje su ostali grafici odani..

Liga Prvaka mi je najzanmljivija i ona mi se posebno upecatila ,a trenutno prelazim Master ligu ...Igranje sam sebi uljepsao sam nekim od patcheva za maksimalni uzitak ..Ova igra je ''a must have'' za sve fanove fudbala..

Post dobio aplauz od Dovahkiin

skayben1 je napisao/la:
S obzirom koliko je bilo unaprijed naručenih komada MW3 nema se sta pricat... Obje su igre fantastične stvarno...ali po meni MW3 dobija blagu prednost, Battlefield zahtijevni dosta od MW3 tako da i većina nas ne moze igrati na max !!! 
Jesi li ti pročitao temu do kraja,molim te?
evo ovo gore sto momak rece bfc 3 se nemoze igrat na max ovo ono
meni moze oboje na max nije da se hvalim al .. 
al bfc mi se nikako nesvidja al nikako ...
mw3 5 puta bolji

BFC ima puno bugova, ubiju ti nekog iz tima sve ispocetka, jer nema ko da dodje i otvori vrata glupost stvarno  eno vec patcheve poceli patch ovo patch ono nemaju iskustva :p
Skyrim pojeo sve ostale igre, što dokazuju i ocjene recenzenata (prosjek od 95,96%)

Upravo sam zavrsio main quest sa Nordom i igram sa female Imperialom trenutno (nevjerovatno sexy kada ona kaze Fus Ro DAH!), s druge strane prosto je grijeh ovu igru pokrenuti na išta manje od high, pa zato ako iko ima srca, ima duše, da mi posalje kakvu dobru grafu ili RAM, bio bih mu vječtio zahvalan ♥
Sto se tice Battlefielda 3 i MW3 sto se tice grafike dao bi prednost battlefieldu , a sve ostalo ima bolje modern warfare 3.
PES 12 i FIFA 12 PES nisam probo (nije mi se dalo) , FIFA je po meni solidno urađena
AC RELEVATIONS to je igra koja kao i prethodni dijelovi uvijek me odusevljava i nikad mi nije mrsko ponovo je proci.
Evo sto sam igrao (igre koje sam igrao vise vremana tj. pres'o, a ne samo probao)

- Crysis 2
- AC: Brotherhood
- Dirt 3
- Portal 2
- F.E.A.R.3
- The Witcher 2
- Deus Ex Human Revolution
- Battlefield 3
i evo sad trenutno igram AC Revelations, TES: Skyrim, NBA 2K12 i PES 2012.

U Decembru cu da igram Batman AC, NFS The Run, MW3 i to sta jos stignem.

Ehh sad moj zakljucak:

Sto se tice FPS zanra tu je bilo dobrih igara, MW3 jos nisam odigr'o, ali Crysis 2 mi je bio odlican,Battlefield 3 , solidan SP, da sam imao jaci komp kupio bi orginal da igram MP.

The Witcher 2 je mi bio prvi RPG koji sam pravo igrao i igra mi je postala jedna od najdrazih, igra je ekstra.
Trenutno igram Skyrim i on je takodjer odlican, sto ga igram vise sve mi je bolji i bolji

Deus Ex Human Revolution - odlicna igra, bas sam uzivao u njoj, sve pohvale za igru.

AC Brotherhood - nastavak od AC 2 odlican, neko novisti kao i kod Revelations kod kojeg ima par novosti u odnosu na prethodnike.

Sportkse igre - nista posebno !

i Portal 2 - jednostavno receno - VRH igra, ne mogu rec da mi je igra godine all tu je negdje :D
Pro Evolution Soccer

Igra me očarala. Igrao sam je prije dva tri dana kod drugara, i veoma sam zadovoljan. Za mene je ovo najbolja verzija igre.

Potrudili su se, te su nekim dijelom uspjeli da igru učine što relnijom. Sviđaju mi se kretnje, te što možeš upravljati gdje da šuta, u bliži ili dalji ugao.

Sviđaju mi se sva takmičenja, od LP, Master League do Become a Legend. Žao mi je što je ne mogu igrati na svom računaru, valjda nekad kupim novi.

Također, pogledajte i moju recenziju ovdje.

Nisam nešto puno novih igara probao, ali bih volio zaigrati Call of Duty MW3. Vjerovatno ću posjetiti Xbox klub da vidim kakva je ta igra.
Kao sto je vec neko napisao gore najbolja igra sto sam ikada igrao !
Na novom kompu bez problema na high...
Sama prica u igri je veoma dobro odradjena :)
O grafici je suvisno govoriti jer ja do sada nisam vidjeo bolju grafiku u igiri od Skyrimove !
Igram ga prosjecno po danu po 5h sve zavisi o slobodnom vremenu...
Dugo sam cekao ovu igru da izadje jer sam bio ljubitelj The Elder Scrolls IV Oblivion i dugo sam ga igrao :)

Battlefield 3 i MW 3 nisam jos igrao :( nadam se da cu ih vec jednom skinuti sa ovog neta jer mi je ova brzina stvarno al bas stvarno slaba :(

PES 12
Igram ga ponekad...
samo grafika mi je losa stvar u pesu ostalo moze proci :)
Portal 2

Igra me jednostavno odusevila, revolucionarna igra, jedna od najboljih igara koje su ikad napravljene. Grafika i nije bas nesto extra, ali je gameplay perfektan. Singleplayer je jako dobro osmisljen kao i Co-Op multiplayer (Igrao sa mersimthebody xD)

Nemam sta vise dodati na ovu igru. Komentar J*zz in my pants 

The Elder Scrolls 5: Skyrim

Igru sam probao, nije losa, ali nije nesto ni da se kaze odlicna. Doduše, nisam je ni igrao mnogo tako da ne mogu da ocjenim sve, ali sto sam vidio, je dobro uradjeno.

Crysis 2

Jos jedan nastavak Crysis-a, ovaj put smjesten u urbanoj sredini sa odlicnom grafikom i ne tako dobrom pricom sto se tice singleplayera. Multiplayer je vec druga prica, dobro je uradjen, cool je sto se mogu one fore kao cloak i ono koristiti u njemu 

Pro Evolution Soccer 2012

Ova igra me odusevila. Mnogo je bolja od one igre koju su prosle godine izdali, i mnogo je bolja od svog konkurenta, FIFA-e. Grafiku su poboljsali i vratili stari gameplay od PES-a 6. Puno su bolji pokreti igraca i njihove reakcije u pojedinim situacijama.

FIFA 12

Najvece razocarenje godine, barem za PC. Grafika je, malo reci losa, gameplay identican FIFA-i 11, nisu se nimalo potrudili da naprave dobru igru.

I kao slag na tortu, po meni igra godine, Call of Duty: Modern Warfare 3

Osmi nastavak popularne fransize Call of Duty, donosi pricu iz "treceg svjetskog rata" odnosno modernog doba. Game developeri Infinity Ward i Sledgehammer games su se potrudili i "izvadili" najbolje stvari iz CoD-a 4 i MW2 i stavili u ovu igru. Multiplayer ove igre je jako dobar, mnogo bolji od prethodnih verzija sa mnogo vise opcija. (U to sam se sam uvjerio). Singleplayer se nastavlja na onaj iz MW2, iako je kratak, dobro je osmisljen, i sve je ukomponovano sam CoD4 SP-om i MW2 SP-om. Igra je dobro optimizovana za PC i ne treba pretjerano jaka masina da je pokrene. Svaka cast za developerima, zasluzuju nagradu igre godine !

fuuuck sta napisa'

BF3 je igra godine XD

Post dobio aplauz od DrawN

Moj glas definitivno ide igri Skyrim: The Elder Scrolls V.
Iskreno, nisam uopce cuo za Bethesda game studios prije ove igrice, tj. nisam igrao prijasnje serijale, i nekako sam skeptican bio sto se tice svega..mislio sam da je malo prenapuhana prica o STRASNOM SKYRIMU, ali nakon par sati provedenih za ekranom igrajuci ovu igru, ja sam postao onaj koji pise STRASNI SKYRIM ! :D
Nijedna single player igra me nije zainteresovala kao ova..npr. kada udjem u neki dungeon..provedem sat vremena istrazujuci sve moguce coskove i nimalo mi nije dosadno :D A tek kad se sretnem sa nekim zmajem ! 6-7 puta sam do sada ubio random zmaja i upravo tu se moze vidjeti genijalnost tima koji je pravio ovu igru. Toliko detalja. Zatim audio efekti..nevjerovatni. Pojacam do maxa i jednostavno uzivam u zvukovima prirode, prici karaktera, shoutovima, zuboru rijeke. Ma sve sve.
Pa kad sam vidio da se sa malom djecom u gradu mozes igrati 'Tag' i 'Hide and Seek' !!! Ja sam iskreno pao na usta kad sam ovo vidio.

Ima mnogo stvari za napisati jos, ali ostavit cemo i drugima da iznesu svoje misljenje :D
Cheers !
Niko ni da spomene DMC5 :(

Post dobio šamar od Dovahkiin

Batman Arkham City

Za mene igra godine.Priča se nastavlja iz Arkham Asylum-a,grafika je fenomenalna(pogotovo ako imate nVidia karticu i Physx).Uvedeno je mnogo novih likova kao što su:Mr.Freeza,Hugo Strange(glavni negativac,ali su ipak zanimljivije borbe s Jokerom).U odnosu na Arkham Asylum mapa je mnogo veca,te je i zanimljivije tražiti Riddlerove trofeje koje su dobro skrivene.

Battlefield 3

Razmišljao sam da li da uzmem MW3 ili BF3.Odlučio sam se za BF3 i nisam pogriješio .MP je predobar,mape su odlične i prostranije za razliku od MW3.Grafika je također na visokom nivou,Frostbite 2 je odradio svoje.Gameplay je mnogo realističniji za razliku od MW3.Model destrukcije je odličan.Kampanja se može završiti za 6 sati ali je taj minus popravio odlični Multiplayer.

NBA 2K12

Poslije odličnog Nba2k11 uslijedio je još bolji NBA2K12.Popravljeni su mnogi propusti iz 2k11 tipa:klupu pojedinih timova su sačinjavali "anonimusi",sada je licenciranje obuhvatilo čak 160 nekadašnjih NBA igrača.Sada osim nekadašnjih velikih zvijezda kao što su Michael Jordan,Magic Johnson,Scottie Pippen tu se nalaze i rezervisti kojih se samo neki sjećaju.Sve u svemu 2K12 je odličan kod kojeg se možda negdje nađe neki mali propust.
zvrkan je napisao/la:
Niko ni da spomene DMC5 
Igre - 2011 ?

DMC 5 ( Devil May Cry ) još nije ni izašao officijalno, a niti datum izlaska se ne zna, međutim predviđa se da će izaći sljedeće godine ...
Sta bih dao da mogu igrati mw3, imam sve sta treba al' net los ne mogu skinuti, a sa mw2 nisam silazio, moram da probam batmana ^^
Dovahkiin je napisao/la:
Igre - 2011 ?

DMC 5 ( Devil May Cry ) još nije ni izašao officijalno, a niti datum izlaska se ne zna, međutim predviđa se da će izaći sljedeće godine ...
ova godina jos nije prosla :D mozda nas iznenade pa stave ove godine, mislim bilo bi fino od njih :D trailer je postavljen ima god dana valjda su trebali zavrsiti :D

Sta reci najbolji Call of duty do sada . Svi smo se uvjerili da je za samo 3 dana dostigao rekordnu prodaju .

Po meni KONAMI je odlicno napravio igricu ti slobonjaci , igra sada je vise realno nego u prethodnom 2010 . Igrica prejaka 
Battlefield 3:

Instalirao, odigrao misiju i isti tren delete . Uopce mi se nije svidio, 100 ljudi 100 cudi, nekome se svidja, meni je katastrofa

Cod MW3:

Instalirao, presao singleplayer (ne kuzim foru da kada predjes singleplayer ti pise da si presao 51 % al ajde) , igrao solo play, a multiplayer moram cekat.
Sve u svemu svidja mi se, nije lose, al i dalje vidim neke nerealne stvari al nema veze

Battman :

Nisam igro a niti cu igrati.

Renegade Ops :

Nije losa igra al nakon nekog vremena dosadi

PES2012 :

Jos jedan pes napravljen polovicno, mislim igriv je i sve 5 grafika i takve stvari, ali sudci sude kao da su pojeli lude gljive ili kao da ne vide dobro, golmani su puni bugova , komentatori isti sa skoro svim istim komentarima, jos jednom su zaboravili da postoji jos klupova na ovom prostoru osim 2 . Stadiona ima premalo kao i lopti (govorim o igri bez ikakvog patcha). Ajde igraci su realniji i neke druge stvari su popravili. Sve u svemu 5/10 ocjena od mene

F.E.A.R. 3

Fenomenalna igra,i opet su nadmasili sami sebe i postavili vece standarde za neku igricu. Svaka im cast na tome

Need for speed the run

Sve vecinom savrseno u igri, od grafike, same price u igri do igrivosti, jedina mana je zahtjevnost PC-a , al to je zato kaj su si postavili visoke standarde i pozdravljam to, sve u svemu 9/10

Crossfire Europe

Napravljen za igrace europe a ima igraca od svakuda, Ma ova igra je dobra za odigrati da se prisjetimo grafike i svega i da se zabavimo i sjetimo kakve su bile prije koju godinu FPS igre

APB Reloaded:

Super za zabavu iako malo podsjeca na GTA IV osim kaj u APB igras u timovima i ima podosta fenomenalnih stvari, a i super rijesavaju stvari vezane uz Haxeve i chiteve

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.