Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Dual boot problem

107 pregleda · 7 odgovora · otvorena 29.11.2011. u 15:22

Eh sinoc sam krenuo da instaliram xp (vec sam imao win7) tako da mogu imat obadvoje. Nakon instalacije sam u easybcd namjestio dual boot i stavio naravno windows 7 i windows xp. No medjutim nakon toga vise nikako ne mogu uci ni na jedan windows. Kada pokrecem prikaze mi se load boot.ini failed booting from c:/windows/ tako nesto. Ima li ko kakvo rjesenje da ponovo pokrenem racunar pa cu se skontat nekako za dual boot ponovo xD ?

edit: msm da sam skonto zasto nisam namjestio dual boot kako treba, al ne mogu uopste pokrenut komp da to ispravim , lol
I jeste tako, win7 mi je na C, a xp je na E particiji.Sad mi uospte nema da mjenjam boot jer sam to zajebo, a na f10 mi je bios , i tu sam svasta pokusavo al nista

edit: sad cim upalim PC jedino sto ima jeste gore navedeno failed to load boot,ini ...... poslije toga ekran bude crn totalno i nista ne mogu.
Imal koji drugi nacin?  Cd od win7 nemam, davno sam ga install, imam od xp...
cRANk je napisao/la:
Imal koji drugi nacin?  Cd od win7 nemam, davno sam ga install, imam od xp...
Moras preko instalacionog cd-a. Kad se pokrenu oni prozori od instalacije pritisnes shift+F10 i pokrene ti se command prompt. Kucas
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot
bootrec /RebuildBcd
izadjes iz command prompta, rr komp i mozes normalno startati w7 i dalje su podesavanja u EasyBCD
cheNga1 je napisao/la:
Moras preko instalacionog cd-a. Kad se pokrenu oni prozori od instalacije pritisnes shift+F10 i pokrene ti se command prompt. Kucas
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot
bootrec /RebuildBcd
izadjes iz command prompta, rr komp i mozes normalno startati w7 i dalje su podesavanja u EasyBCD
to preko w7 cd? il moze preko xp?
cRANk je napisao/la:
to preko w7 cd? il moze preko xp?
preko windows7

Post dobio aplauz od eX

cheNga1 je napisao/la:
preko windows7
Hvala puno

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.