Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Widescreen monitori

142 pregleda · 7 odgovora · otvorena 06.11.2011. u 17:47

pozdrav Gejmeri :)

u planu sam da kupim neki widescreen monitor, gledah na oglasniku, ima ih solidnih do 150 KM, koliko bih ja i mogao izdvojiti za monitor.... eh moje pitanje, ima li ko od vas widescreen, ili znate li kakvi su? jel puno bolji ugodjaj raditi na njemu nego na "obicnom" ? kako izgledaju igre na njemu? jel sve razvuceno? kakav je kvalitet? koji su najbolji i tako to... i gdje ima za nabaviti dobrih polovnih widescreena?
Meni je puno bolji onaj kockasti monitor od widescreen-a.

Imaš ih kupiti nove u plusu, imtecu..

A polovne traži na http://www.pik.ba
Kakav je kvalitet Zavisi od monitora do monitora , od marke do marke.

Ako je dobar, kvalitet slike je odlican, trazi da ima DVI, HDMI ulaz.

Moras imati extra dobru graficku i ostatak kompa ako zelis igrati na toj rezoluciji 1920x1080.
ma naravno da su extra jarane sve super samo ja bi ti preporucio da nadjes neki da je 16:10 format Bgm mnogo je bolje od 16:9
u mene taj 16:10 22" i izgleda mi ljepse neg na onim 16:9 i monitor djeluje jos veci
brick je napisao/la:
Kakav je kvalitet ??? Zavisi od monitora do monitora , od marke do marke.

Ako je dobar, kvalitet slike je odlican, trazi da ima DVI, HDMI ulaz.

Moras imati extra dobru graficku i ostatak kompa ako zelis igrati na toj rezoluciji 1920x1080.
hmm, nisam bas strucnjak za to, kakav izlaz? onaj koji imaju LCD monitori obicni ili? imas li sliku kakvu?
da li bi normalno radilo na P4 3.2 Ghz, 1.5 GB ram, 512 graficka (sapphire 2400 hd pro)?
BHBeast je napisao/la:
hmm, nisam bas strucnjak za to, kakav izlaz? onaj koji imaju LCD monitori obicni ili? imas li sliku kakvu?
da li bi normalno radilo na P4 3.2 Ghz, 1.5 GB ram, 512 graficka (sapphire 2400 hd pro)?
pa sa tim PC-om sto se tice igara nemozes nista na 1024x768 a kamoli sa 1920x1080.

Minimum bi bio Quad procesor + GTX460 graficka kartica .

nemozes igrati Dead Island nikako ni na kojoj rez :$.
mersimthebody je napisao/la:
ma naravno da su extra jarane sve super samo ja bi ti preporucio da nadjes neki da je 16:10 format Bgm mnogo je bolje od 16:9
u mene taj 16:10 22" i izgleda mi ljepse neg na onim 16:9 i monitor djeluje jos veci :)
aha, ali mozda nema toliko izbora da mogu birati polovne, samo znam sto ima na piku... :(
razmisljao sam o 18.5 inchnom, izgleda mi dosta dobro...

@BR1cK mislim da je pretjerano da se ne moze nista igrati na 1024x768... nisam neki preveliki zaljubljenik igara, tako da samo s vremena na vrijeme prekucam koju igru... zadnja je Dead Island... znaci s ovom konfiguracijom nemam sanse na 18.5 inchnom widescreenu?
Zavisi od matrice, IPS su među najboljim, od konektora DVI/HDMI, dijagonali i nativnoj rezoluciji..

To su presudni faktori.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.