Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Mac Filtering

157 pregleda · 7 odgovora · otvorena 31.10.2011. u 20:14

Pozz.
Ovako zanima me koliko je siguran mac filtering?
Znaci da stavim na ruter samo mac filter bez wpa kljuca??
Znači toliko je siguran da ću ti ga probiti za 30-60 sekundi bez ikakvog software-a i sličnih stvari.

Vrlo jednostavno je zaobići filtering ako osoba koja želi da uradi to zna šta radi 
Iskreno ne preporučujem ti samo mfiltering , to je kao da nemaš zaštite nikako.
Ali za početnike i neke noobove za pc-em to je špansko selo posebno ako "skriješ" SSID.
eX je napisao/la:
Znači toliko je siguran da ću ti ga probiti za 30-60 sekundi bez ikakvog software-a i sličnih stvari.

Vrlo jednostavno je zaobići filtering ako osoba koja želi da uradi to zna šta radi ;D
Iskreno ne preporučujem ti samo mfiltering , to je kao da nemaš zaštite nikako.
Ali za početnike i neke noobove za pc-em to je špansko selo posebno ako "skriješ" SSID.
E to mi je trebalo.. Nista cim flet rejt dode mac samo ukljuciti. Jer cuo sam da mac filterom je brze spajanje, tj bez kljuca
Da ti objasnim ukratko kako se zaobilazi Mac filtriranje, znači imaš program pomoću kojeg skeniraš sve mac adrese koje su spojene na tu mrežu, nakon toga uzmeš jednu od izlistanih adresa te zamjeniš je sa svojom u postavkama od wireless kartice, jako prosto 

A to da je brže spajanje, stvarno ne znam kakva je razlika jer ja koristim WPA2 na svojoj mreži i sve mi odlično funkcioniše 
UZI je napisao/la:
E to mi je trebalo.. Nista cim flet rejt dode mac samo ukljuciti. Jer cuo sam da mac filterom je brze spajanje, tj bez kljuca
Jednostavno staviš kojim MAC adresama želiš dati pristup i to je to 
eX je napisao/la:
Jednostavno staviš kojim MAC adresama želiš dati pristup i to je to :)
pa to sam planirao ima samo deny acces to other use list
UZI je napisao/la:
pa to sam planirao ima samo deny acces to other use list
To je black lista , mora postojati i allow.
eX je napisao/la:
To je black lista , mora postojati i allow.
ma nisam fino napisao xD

Allow the stations not specified by any enabled entries in the list to access
Deny the stations not specified by any enabled entries in the list to access

:)

Post dobio aplauz od nermin

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.