Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pravljenje cfg filea

156 pregleda · 5 odgovora · otvorena 22.10.2011. u 14:42

Znaci,imao sam na steamu userconfig koji je radio najnormalnije .Taj usercfg sam skinuo s interneta,uredio malo i ubacio samo u cstrike folder u steamu.
Sad vise nemam steam i hocu da ubacim usercfg na non steam i isto sam uradio,kopirao sam taj iz steama usercfg i prebacio na non steam medjutim ne radi.U igru kad god udem moram ponovo pisati ex_interp 0.01 i sve ostalo sto sam unio u usercfg.
I sad sam htio da napravim novi CFG file odma u non steamu posto sam vidio da mi je oznaceno read-only na valve folderu od non steama i to ne mogu promjeniti ne znam zasto,probao sam ukloniti kvacicu ali ne ide.. a to read only NIJE oznaceno na steamu i u steamu ja mogu praviti nove fajlove a u non steamu ne mogu vjerovatno radi toga..
Uglavnom odem ja na desktop i napravim userconfig.cfg ali ga NE PREPOZNAJE KAO CFG FILE vec kao obicni txt document i ne znam kako da napravim to.
KAKO DA NAMJESTIM USERCONFIG U NON STEAMU KOJI CE RADITI ?
Pa odeš na: http://www.sk-gaming.com i ideš players zatim skineš RobbaN-ov paket. Dobit ćeš i CFG i USERCFG, i nema šanse da ti ne prepoznaje ili nešto drugo. Samo fino ubaci i radit će ti, bar bi trebalo. A ako ti je do te "kvačice" ne znam onda stvarno.
jel ideš new text document ?
probaj ovako :

otvori notepad napiši što želiš i save as: userconfig.cfg (ili pošalji na pm ja ću ti napraviti i uplaud negdje da možeš dl )
Saze je napisao/la:
jel ideš new text document ?
probaj ovako :

otvori notepad napiši što želiš i save as: userconfig.cfg (ili pošalji na pm ja ću ti napraviti i uplaud negdje da možeš dl ) :D
da tako sam i radio ma nije stvar u tome,skinem ja s int. file ali kad ga ubacim u non steam folder ne mogu vise nista mjenjati sta god da jos napisem nece da spasi nezz sad sta izbaci uglavnom ne mogu preuredjivati taj file koji ubacim u non steam folder a direktno u njemu ne mogu napraviti novi...komande takoder koje su upisane u usercfg ne funkcionisu kao da nema nikako tog usercfga
Ne razumijem šta ti je tačno problem, ali napisao si u postu ispod da ti ne prepoznaje nikako "userconfig.cfg". Pogledaj u config.cfg da li imaš na kraju napisano exec userconfig.cfg

Ako ništa, obriši sve .cfg fajlove iz Valve foldera, zatim ubaci taj svoj pod nazivom "userconfig.cfg" zatim uđi u igricu, tako će se napraviti "config.cfg", onda uđi tu i napiši što sam već rekao "exec userconfig.cfg"

Ako ne možeš da kreneš od početka sa svojim pravljenjem, samo skini nečiji userconfig.cfg sa neta, uđi preko notepada, sve obriši i napiši svoje komande.
Vidi kako ja radim to :

Odem recimo ako je non steam cs , fino odes tamo kopiras config.cfg na desktop . Zatim mu promijeniš ime u userconfig.cfg ( tip fajla ostaje cfg ) , udjes unutra obrises sve sto ima , ubacis svoje podatke , dodatke sta ti fali ex_interp , etc, i samo vratis tamo u cstrike. Zato što na kraju liste config.cfg piše fino exec userconfig.cfg :)

Eto probaj!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.