Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Recenzije - Podforum "Ostale"

1.477 pregleda · 19 odgovora · otvorena 20.10.2011. u 21:24

U saradnji sa moderatorima ovog podforuma, došli smo na sljedeću ideju. Tema je otvorena u svrhu povećanja aktivnosti membera, lakšeg odabira igre te pregleda igara kako novijeg tako i starijeg datuma. U ovu temu ćete pisati recenzije. Da bi sastavili recenziju, koja bi bila pristupačna svim članovima gamers.ba portala, morate zadovoljiti sljedeće uslove :

- Recenzija mora biti gramatički tačna i ispravna, te radite po određenoj "šemi", gdje bi prvo ubacili sliku, naveli opis, mane, prednosti igre, te na kraju gameplay.

- Ubaciti sve osobine igre, + ako ste je sami igrali dat' će vam prednost u pisanju receznije, jer iskustvo koje ste dozivjeli, možete podijeliti sa nama.

- Obavezno dodati sliku navedene igre, te gameplay i eventualno trailer.

- Zabranjeno je kopirati sa drugih sajtova, jer ćete biti isključeni iz projekta i bit cete kažnjeni !

- Igre mogu biti kako novijeg tako i starijeg datuma

Primjer kako trebate pisati mozete pogledati na ovoj temi :

Orcs Must Die, Worms - mini games

A za pomoć ćete moći koristiti ovu temu :

Igre- Septembar / Oktobar

, te ostale teme u ovom podforumu.

Za pitanja, prijedloge, kritike i slicno mozete nas kontaktirati.

Svaka recenzija koja bude napisana po ovim pravilima, bit' će nagrađena aplauzom, dok na kraju sedmice, moderatori ovog podforuma biraju najbolju recezniju, čija nagrada će iznositi 110 bodova ( 10 aplauz + 100 administracija )

Jedna mala napomena, a to je da recenzije ISKLJUČIVO pišete na ovu temu, koju ću ja, zajedno sa ostalim moderatorima ovog podforuma, nadgledati.

Ovo vam je izvanredna prilika da dokažete koliko znanje posjedujete u "gaming svijetu", a i prilika da zaradite bodove, jer će svaka vaša recenzija, koja bude napisana po pravilima gore, rezultovati aplauzom.

U slučaju, da je nagrada prema vašim procjenama niska, vjerujte mi, najmanji problem je povećati nagradu, sve s' obzirom na to, koliko učesnika budemo imali u ovom tzv. "contestu".

Za više informacija, obratite nam se.
DrawN
gamer_exq
Neophyte

Vaša recenzija mora sadržavati:Gameplay, Grafika, Zaključak, Ocjena i Minimalni hardwerski zahtjevi.
Ko ubuduće napiše bez ovih dijelova, briše mu se post ili šamar.
GL. svima, sad je na vas red.

Hit me for a trailer

Proizvođač :
Rockstar games.Najviše poznat po GTA serijalu.
Datum izlaska igre : 4 March 2008

O igri :

- Radnja se vodi oko Jimmy Hopkins-a.
Njegova majka i očuh ga ostavljaju u Bullworth akademiju.
Jimmy se sprijatelji s Gary-em i Pete-om.
U igri ste vi jedna kuća.Imaju još : Sportaši,djevojke,štreberi,emo itd.To igru čini još zanimljivijom.

- Igra se meni osobno sviđa.Dosta je slična GTA:San Andereasu.Grafika je malo bolja i mogu uraditi skoro sve što poželim.
Misije su solidno odrađene.Sviđa mi se dojam da radujemo protiv drugih,ajmo reći, domova tj. sportaša/štrebera... To daje jedan novi štih i uzbuđenje u igri.
U igri raspolažete s mnogo itema.Neki od njih su : razne vrste praćki,skate,motori,eksplozivne kemikalije i mnogo drugih.

Igru preporučam svim ljubiteljima San Andreas-a ili GTA: serijala općenito.Igra ima dinamiku,gameplay,neograničeno mogućnosti.
Jedina mana je Grafika.Iako meni nije predstavljala nikakav problem ali bio bi veći užitak kad bi bila malo bolja.

Post dobio aplauz od Neophyte

http://www.youtube.com/watch?v=H7_rYGpGXs4
Proizvođač: EA ( Electronic Arts )

Dobre strane:

+ Lahko za download
+ Besplatna registracija
+ Besplatna igra
+ Mogučnost igranja online
+ Veliki izbor automobila kao i tuning istih
+ Grafika
+ Mogučnost slobodne vožnje po gradu
+ Uživanje u vožnji

Mane:

- Treba prilično dugo za download ( zavisi od brzine download-a )
- Udarci , tj. prilikom sudara ili udara u zid ili nesta slično ne dolazi do ikakvih oštečenja.

O igri:

Sigurno najpoznatija serija igara EA Gamesa jeste Need For Speed. Najuspješnija od tih serijala je sigurno bila Underground 2
koji se i danas igra i koji i dan danas zadiviljuje svoje igrače iako je pravljen u vrijeme kada je ovakva grafika bila veoma rijetka.

Iako je poslje toga bilo još puno serijala ove igre , meni se najviše dopao NFS World. Igra je oficijalno puštena u svijet 27. Jula 2010.

Igra je zadivila svoje igrače mogučnosti besplatnog igranja preko interneta. Odmah u početku ova igra dobila je mnoge ljubitelje , među kojima sam i ja. Igra mi se mnogo dopada , zbog predivne grafike i te mogučnosti online igranja.
Igra je veoma dobra i realna , najviše mi smeta to što prilikom udara auto ostaje isto. To je po mom mišljenju najveća mana ove igre.

Preporučujem je svim članovima g.ba portala !

Post dobio aplauz od Dovahkiin

Ime igre : Prison Break The Consipiracy
Proizvođač:

Datum izlaska : 26.Mart.2010 god .

O igri :
Igra se vodi oko Michael-a Scofield-a
Igra je zasnovana na isto imenoj seriji Prison Break(Bjekstvo iz Zatvora).
Igra se svodi na nekoliko lokacija : Zatvorske celije , Podrum , Dvorište ,Krov zatvora .
Kao što samo ime govori u ovoj igrici pokusavate pobjeći iz zatvora.U ovoj igrici imate tri nivoa : Easy , Medium , Hard.

Po meni igrica je veoma dobra . Jedina mana igrice je to što je preteška .I na easy igrica zna biti zeznuta u nekim trenutcima.
Sve u svemu igrica zasluzuje ocjenu 5/10
Minimum requirements

CPU: Single Core 2.0 GHz
RAM: 1 GB
HDD: 2.0 GB of free space
DVD-ROM drive: 8x speed
Video card: Shader 3.0 Nvidia 7800 / ATI X1800
DirectX version 9.0c

Trailer : http://www.youtube.com/watch?v=0nhZOvOn404

Ubisoft
Datum izlaska: Oktobar 2007

O igri:

Igra je bazirana na popularnoj seriji CSI.
Igra sadrži pet slučajeva koje morate riješiti.
Burning For You je prvi zločin, naime ubijen je vozač taksija. Prvi slučaj je veoma lagan, međutim sledeći već zahtijeva punu pažnju i koncentraciju.

Po meni igra je odlična, veliki sam ljubitelj svima nama poznate serije. A sada imamo mogućnost da i sami budemo u ulozi detektiva prilikom rješavanja ubistava.
Grafika je sasvim solidna, igrivost je odlična.

Jedina mana igrice je moža premalo slučajeva, međutim i ovih 5 zahtijevaju nekoliko dana igranja, puno razmišljanja i živaca.

Trailer

System Requirements

Supported OS: Windows 2000/XP/Vista
Processor: 2.0Ghz or better
RAM: 512 MB (1 GB Recommended).
Video Card: 128MB
Sound Card: Direct-X 8.1 Complient Sound Device
Hard Drive: 2.3 GB

Diablo III - Barbarian

Barbarian je neumoriv borbeni stroj koji ima meele napad.Uskoro izlazi beta verzija ove igrice kako najavljuje blizzard.Pošto blizzard nije dao puno informacija o igrici kao općenito prelazimo na vještine ovog borca.Za beta test nije planirana nikakva PvP arena.U igrici ćete moći da birate 5 klasa tako da će ova igrica biti doživljaj.To su sve informacije koje za sada možemo dobiti od proizvođača.

Radi preglednije teme slike ću stavljati u thumb-u.Ova recenzija bi trebala sadržavati 40 slika ali radi preglednosti teme skratit ću slike i stavit ću najbitnije detalje ove igrice.

Počinjete sa dvije vještine a to su "Bash" i "Threatening Shout".

Na levelu 6 otključavate treću vještinu.

Na levelu 10 otključavate pasivne vještine koji spadaju u specijalnu grupu vještina.

Bash je kako smo rekli jedna od dvije prve vještine.

Cleap radi AoE damage,više toga možete vidjeti na slici :

Ovaj skil je već poznat iz Diabla II.Ovo je skok+attack skill.

Ovo je video za odabir heroja na početku igrice tj. beta verzija : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gh_iW5hs9bM

A ovo je video za gameplay : http://www.youtube.com/watch?v=NQMBIRipp5A

Ja se stvarno izvinjavam ukoliko ima malo teksta stvarno ne govori se puno o igrici većinom samo slike i video-i tako da sam se napatio i za ovoliko teksta.I ako sam loše uradio deletajte temu da ne /fejlam.Al bar se nadam da sam dobro uradio pošto sam među prvim.Još jednom govorim da nije bilo puno teksta za ovu igricu pa tako pošto tek izlazi beta verzija.

Ime:
Izdavač/proizvođač: Konami
Datum izlazka: Novembar
Kratki opis: Kompanija Konami nam donosi novu verziju popularne sportske simulacije PES. Zasigugurno, ovo će biti jedna od najboljih verzija PES igre.

Testirao sam PES 2012 demo i veoma sam zadovoljan. Možda su trebali u demo verziji izbaciti ono čekanje po 4-5 minuta prije otvaranja menija.

Igrao sam sa više pečeva, ali najbolje je igrati na defaultu, jer su na pečevima samo imena dodana, a frizure i lice ni nalik pravom igraču.

Nisam probao Demo v2 verziju, jer bolje da se zagrijem za pravog pesa pa da ownam 

Zahtjevi

Minimum:

CPU: Intel Pentium IV 2.4GHz or equivalent processor
RAM: 1GB RAM
HDD: 8GB free hard disk space
VIDEO: DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 6200 / ATI Radeon X1300 / Intel HD Graphics 2000/3000)
SOUND: DirectX 9.0c compatible sound card
DirectX 9.0c or higher (included on Disc)
800 x 600 monitor resolution

Preporučeno:

Operativni Sistem: Windows XP SP3, Vista SP2, 7
CPU: Intel Core2 Duo 2.0GHz ili ekvivalenti procesor
RAM: 2GB RAM
Hard Disk: 8GB slobodnog prostora na hard disku
Grafička kartica: Grafička kompatibilna sa DirectX 9.0c. 512MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 7900 ili AMD/ATI Radeon HD2400 ili bolja)
Zvučna Kartica: Kompatibilna sa DirectX 9.0
DirectX 9.0c ili veći
1280 x 720 rezolucija monitora

Podržane grafičke kartice:

NVIDIA - GeForce GTX550Ti, GTX470, GTX285, 9800, 8800, 8600, 7950, 7900, 7800, 7300, 6800, 6600, 6200
AMD/ATI - Radeon HD 6870, HD5850, HD5770, HD4870, HD4650, HD3870, HD2600, HD2400, X1900, X1650, X1600, X1300
Intel - HD Graphics 2000, HD Graphics 3000

Trailer

[youtube]Q9tYBRSREZU[/youtube]

Želio bih samo da dodam, ako želite da budete što bolji, navedite što bolje primjere. Također, ako ste igrali tu igru ostavite utisak. Bilo bi zanimljivo naprimjer da stavite neki kao "intervju" nekog ko je igrao tu igru, i ko vam može reći puno toga.

Savjetujem da pokušate malo duže pisati. Napočetku gledamo kroz prste, ali ako želite tih 100 bodova, morate se potruditi. Vjerujte neće biti lako osvojiti prvo mjesto, jer će vremenom dolaziti sve bolje recenzije drugih članova.

Ako nema dovoljno dobre recenzije, te sedmice možda neće ni biti pobjednika? Ali o tome ćemo još razmisliti.

Stavljajte trailere, slike. Da raja tačno može vidjeti čar te igre. Pozdrav.

Evo primjera odlične recenzije. Pokušajte ako ništa, slično ovome pisati. Ne treba biti toliko obimno, ali to što vi pišete je premalo.
http://gamers.ba/recenzija/15/nfs-carbon
Nek vaša recenzija sadži slijedeće.
Gameplay, Grafika, Zaključak, Ocjena i Minimalni hardwerski zahtjevi
COUNTER-STRIKE : GLOBAL OFFENSIVE

Hoće li Valve u 2012. "naći lijek", te zamjeniti 1.6 sa svojim novim naslovom ?

Kliknite da pogledate trailer !
Kliknite da pogledate slike !

GAMEPLAY

- Valve će u 2012. na tržište izbaciti novi nastavak već sada historijski upamćenog serijala Counter-Strike. Nakon dugog niza godina, 1.6 će dobiti zaista dostojnu konkurenciju. Naime, Valve će u novoj verziji Counter-Strikea integrirati nove načine igranja, te neke od novih bombi, od kojih treba izdvojiti i Molotovljev koktel, u singleplayer modu, kao i u multiplayer modu koji će imati mnogo za ponuditi što se moglo primjetiti prije nekoliko dana u New Yorku kada su već spomenutu igru probali i profesionalni igrači Counter-Strikea.
Ovdje su dva video zapisa iz New Yorka. Naime, poslije održavanja IEM6 GC-a, profesionalci iz Amerike i Europe su imali priliku probati CS:GO, pa će te gameplay vidjeti u najboljem mogućem svjetlu !

CS:GO IEM NY Showmatch #1
CS:GO IEM NY Showmatch #2

DOBRE STRANE:
- igrači će BETA ključeve za igru dobijati besplatno;
- igru podržava veliki broj profesionalnih timova i igrača;
- igra će igračima nuditi nove vidove natjecanja (tipa DM, GG);

LOŠE STRANE:
- igrači koji su igrali 1.6 godinama, bez moranja neće igrati CS:GO;
- grafika nije bitno promjenjena uzme li se u obzir zadnji oficijalni naslov iz Valvea, CS:Source;
- neki igrači smatraju da je igrica napravljena za djecu, te da iako ima mnogo dodataka i akcenata na timsku igru, neće postići ono što je 1.6 proteklih godina.

KRAJNJI ZAKLJUČAK, OCJENA

Kranji zaključak, moj, je da ova igra treba dobiti šansu. Iskreno ni ja nisam za dodavanje drugih vrsta bombi u samu igru, te "kopiju" grafike iz Sourcea, ali tako je kako je, svakako svako treba prvo da proba, odigra par sati igru pa onda počne donositi zaključke za koje je zaista prerano.
Ocjena je svakako visoka, samim naslovom koji sadrži Counter-Strike. Očigledno je da je CS:GO već prevazišao mnogima "dosadni Source", iako je sličnost zaista velika. Ocjenu takođe povećava akcenat koji se stavio na timsko igranje i "sistem bodovanja" igrača.
Dakle, nakon onoga što je do sada poznato, i izjava profesionalaca poslije New Yorka, ocjena je 8,5/10 .

MINIMALNI / PREPORUČENI ZAHTJEVI
*Uzeti u obzir da su ovo očekivani zahjtevi:

- Operativni sistem: XP / Vista / Windows 7 ;
- Procesor (CPU): Core 2 Duo E6600 2.4GHz / Athlon 7750 Dual Core;
- Grafička karta (GPU): GeForce GTS 240 / Radeon HD 3870;
- Direct X : 9.0 ;
- Radna Memorija (RAM): 3GB;
- Hard disk (HDD): 5GB praznog prostora;
- Ostalo: miš, tastatura, internet konekcija (multiplayer).

Proizvođač: Electronic Arts

Igra rađena po romanu Maria Puza, mjesto radnje je New York, u razdoblju od 1945. - 1955. godine.

Glavni lik je Michael Corleone, najmlađi sin Don Vito Corleone. Predstavljen je kao 20-ogodišnjak koji radi za svog oca.
Igra mi se osobno jako svidjela zbog fine grafike i dosta radnje. Ispočetka učite osnovne stvari o tome kako se snaći na ulici i kako služiti svojoj obitelji.
Osim obitelji Corleone koja je smeštena u centralnom dijelu Manhattana, nalaze se još obitelj Barzini, Tattaglia, Cuneo, Stracci, koji ratuju za teritorij.
Većina misija koje obavljate su rađene po filmu, neke malo preuređene, a neke dodane.
U igri ne radite samo mislije. Imate brojne trgovine koje kontroliraju druge obitelji, a vaš je zadatak da prisilite vlasnika da vam "plaća zaštitu objekta" od drugih obitelji. Ako vlasnik to odbije, vaš je zadatak da ga na silu prisilite.

Tijekom igre vi dižete svoj položaj u obitelji svojim dijelima, tj. misijama koje obavljate, da bi na kraju igre postali Don , glava obitelji. To ćete postići kada preuzmete kontrolu nad svim objektima u New Yorku i kada ubijete Donove svih obitelji.

Osim misija i reketarenja, imate jako puno dodatnih opcija a neke od njih su te da za novac koji zaradite možete kupovati sebi odjeću, kupovati oružje kod dilera na ulici ili unapređivati oružje.

Igra je dosta realna i zanimljiva, i bilo bi šteta na ne probate. Tu je i nastavak tj. The Godfather II , kojeg još nisam probao, ali vjerujem da je dobar, ako ne i bolji od prvog dijela.

Na YouTube-u možete naći mnogo videa vezanih za ovu igru, ali meni se najviše svidio ovaj

The Godfather Gameplay - YouTube

Na domaćim, a tako i stranim stranicama se vodi rasprava o tome koja je igra bolja, The Godfather ili Mafia. Više njih vjeruje da je Mafia bolja od Kuma. Ukoliko niste igrali igru Kum, svakako probajte.

Minimalni zahtjevi za igru:

Procesor : 1.4 GHz or faster Intel Pentium 4 or AMD Athlon processor
RAM : 256 MB
Grafička : 64 MB
HDD : 5 GB prostora
DirectX verzija : 9.0c

Post dobio šamar od DrawN

Proizvođač:THQ
Ime igre:Homefront
Datum izlaska igre:Mart 15 2011

Po meni jedna od boljih "pucacina",stvorena za one koje vole ovakav tip igara.Gameplay igre je savrsen,mnogo sitnih detalja,sto je cini jako dobro graficki uradjenom igricom.
Jedina mana je sto je igrica u nekim dijelovima preteska i sto je mnogi prestaju igrati.

+
Jako dobar graficki dizajn
Dobar gameplay

-
U nekom trenutku preteska jer ima puno neprijateljske vojske.
U nekim trenutcima vas neprijatelji ne gadjaju

Likovi

Ime:Boone Karlson
Opis lika:On je vodja ćelije otpora,koja se nalazi u bazi pod nazivom "Home".On je rođeni vođa i vodi skupinu ljudi koja broji oko 45 članova

Ime:Connor Morgan
O liku:
Connor je legenda sto se tice otpora.On je bivši vojni člana iz Sjeverne Karoline.On je jedan od ključnih vojnih članova Montrose Cell-a.

Ime:Rianna
O liku:
Rianna je rođena u New Yorku,ali je odrasla u Coloradu.Ima oko 20 godina te je stručnjak za opstanak. Unutar stanice, ona se smatra kao neko ko ima najviše znanja u gerilskom ratovanju, ali teži dato zadrži za sebe.

Ime:Hopper Lee
O liku:
Dolazi iz San Franciska. Prije rata bio je zaposlen kao inženjer elektrotehnike i mehaničar, uključujući i osvajanje više priznanja na izazov DARPA Grand Challenge-a. On je u sredini tridesetih godina. Hopper ima dva ožiljka na njegovom licu iz utrke nemira u San Franciscu dok je pokušavao zaustaviti silovanja.

Minimum Specification

- Windows XP, Windows Vista or Windows 7
- Intel Pentium Core 2 Duo 2.4 GHz or AMD Athlon X2 2.8GHz.
- 2 GB RAM
- Shader Model 3.0 graphics card with 256MB of memory
- NVIDIA GeForce 7900GS or ATI Radeon 1900XT
- 10GB of free hard drive space

Recommended

- Windows Vista or Windows 7
- Quad Core 2 GHz+ CPU
- 2 GB RAM
- NVidia GeForce 260 or ATI Radeon 4850
- 10 GB of free hard drive space

Trailer
[youtube]UYQNcz_MhB0[/youtube]

Gameplay
[youtube]DHxrXXgIClY[/youtube]

Nesto vise od ljudi koji su kreirali igru
[youtube]N9c4QdJb300&feature=channel_video_title[/youtube]

Bio sam odusevljen igrom zbog grafickog dizajna (puske,automobili itd.).Treba mnogo razmisljati prilikom igre.Ima jako malo "navodjenja" kako i gdje trebate nesto uraditi.

Zakljucak:
Po meni jako dobra igra sa jako dobrim gameplayom i pricom sto je u danasnje vrijeme jako bitno.Stvorena za sve FPS-e.Ja sam je igrao nekih 3-4 dana dok mi nije dojadila.Dosao sam do jednog dijela koji je nemoguce preci.Nisam neki FPS mada nisam ni nesto los.Uglavnom igrica nece biti teska za one koji su navikli na ovakav zanr igre 

Ime: Shaun White Snowboarding
Proizvođač:
Datum proizvodnje: 14. Novermbar 2008 g.

~ Shaun White Snowboarding Trailer

~ Shaun White Snowboarding Gameplay

O igrici:
U igrici glavni cilj je osvajanje raznih evenata, skupljanje raznih stvari koje su questovima date i time dobijanje para za kupovinu bolje opreme, snowboarda i tako dalje. Instalirani folder iznosi 7.41GB tako da ako mislite da instalirate ovu igricu imajte na umu da trebate minimalno imati toliko slobodnog prostora na HDD-u.

Ocjena: 4/5

Dobre strane:
-S' obzirom da su zahtjevi za ovu igricu relativno slabi, i s' tim da je grafika veoma dobra sa obzirom na ove zahtjeve isplati se instalirati i malo se zabaviti.
-Nakon nekog vremena igranja dobivaš različite "Focuse" tj moći, kojima postaješ u bukvalnom smislu "super heroj" na planini među drvećima. Tako da u nekom smislu ti skoči adrenalin..
-Može se igrati multiplayer što je predpostavljam veoma zabavno, takmičite se u raznim trikovima u zraku ili utrkama sa prijateljem.
-Također igranjem slušate pjesme koje dođu uz igricu, i vjerujte mi naletit će te na pjesme koje niste slušali godinama a u nekom dijelu životu su vam bilo veoma drage, ili poznate!

Loše strane:
-Igrica je predviđena za igranje na "konzolama" tako da što se tiče opcija na tastaturi ih imate ali ih ne možete promijeniti.
-Imate opciju da se bilo kada "teleportirate" na kraj bilo kojeg ski lifta, ili mjesta gdje vas helikopter treba odvesti.

Nekoliko screenshata iz igrice:

Minimalni zahtjevi:

Procesor: Pentium D @ 2.6 GHz/AMD Athlon 64 X2 3800+
Memorija: 1 GB on XP/2 GB on Vista
Hard Drive: 8 GB slobodnog prostora
Grafička: 256 MB (Shader Model 3.0)
Zvučna: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c or 10

Preporučeni zahtjevi:

Procesor: Intel Core 2 DUO 2.2 GHz/AMD Athlon 64 X2 4400+
Memorija: 1 GB on XP/2 GB on Vista
Hard Drive: 8 GB slobodnog prostora
Grafička: 512 MB (Shader Model 3.0+)
Zvučna: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c ili 10

Podržane grafičke kartice u trenutku objave igrice:

ATI RADEON X1600**/1650**-1950/HD 2000/3000/4000 serije
NVIDIA GeForce 6800**/7/8/9/GTX200 serije

Ovu igricu preporučujem svim onim koji vole sportove od kojih vam skoči adrenalin.

Ja sam vas upozorio. Ove gore sam ošamario jer nisu napisali prema pravilima. Pogledajte od Fritzija gore kako je lijepo napisano. Potrudite se sa recenzijama, jer ovo nije dovoljno što napišete.

Ove šamare nek ostali vide kao upozorenje, moglo je biti još ali zadnja 2 posta sam izbrisao. Nemojte me hejtati, jednostavno neko je morao probiti led. 

Meni je stvarno žao, i ja više volim da se tema "zeleni", ali morao sam.Nije fazon samo sklepati nešto na brzinu i hajmo postaviti da dobijemo aplauz...
Sretno sa pisanjem.

Petnaest godina čekali smo na novu franšizu tvoraca FPS žanra. Sad kad je Rage konačno tu, postavlja se pitanje je li id Software u međuvremenu izgubio kredibilitet na zahtjevnoj sceni FPS igara.

Rage je primarno i prvenstveno pucačina. Kažemo to tako izravno i banalno jer se čini kako su poimanja ove igre kod većine igrača bila pogrešna. Istina, spominjao se tu otvoreni svijet i eventualno zalaženje u RPG žanr, no treba reći da id Software nije navodio ljude ka zaključku da će ova igra biti išta drugo od pucačine. Dakle, RPG elementi nisu nužno davali žanrovsku definiciju, dok je otvoreni svijet zabunom protumačen kao sandbox koncept, a ne kao obični eksterijer, inače stran id-ovim igrama prije Ragea. Obzirom da igri ne možemo zamjeriti nešto što nikad nije bilo obećano, važno je istaknuti da Rage vrednujemo samo na osnovi onoga što igra zapravo jest. Pa počevši od priče, idemo vidjeti što to ovaj FPS uistinu nudi.

Doduše, moramo priznati kako su likovi u odnosu na tipične Doom/Quake marince/znanstvenike dosta dobro okarakterizirani, usprkos činjenici da neke značajnije interakcije s njima zapravo nema. Također, ni atmosfera nije loša, čemu ponajviše pomaže fantastičan dizajn. Naime, Rage je vjerojatno krajnji doseg originalnosti u stereotipnoj tematici post-apokalipse.

Rage, kao FPS igru, krasi vrlo kvalitetan model napucavanja. Međutim, ni sveukupni gameplay ne kaska previše za njim. Pred vas je uvijek postavljena uvjetna sloboda kretanja i nitko vam ne brani da istraživanjem prikupljate resurse u obliku raznih predmeta i novca, iako za tim rijetko kada imate potrebe jer sve to nalazite i u sklopu questova. Novcem dakako kupujete nadogradnje za oklop i oružja, streljivo i druge potrepštine, dok vam predmeti služe za kreiranje sekundarnih oružja. Svijet je relativno malen i teritorijalno doseže tek trećinu jednog Borderlandsa, tako da se lokacije recikliraju sporednim zadacima, no zahvaljujući odličnoj borbi to brzo pada u drugi plan.

System requirements:

Minimum System Requirements
* CPU: Intel Core 2 Duo or Equivalent AMD
* RAM: 2 GB
* HDD: 25 GB free disk space
* Graphics: 265 MB Graphics Memory
* Sound Card: DirectX 9 Compatible
* DirectX: Version 9

Recommended System Requirements
* CPU: Intel Core 2 Quad or Equivalent AMD
* RAM: 4 GB
* HDD: 25 GB free disk space
* Graphics: 512 MB Graphics Memory
* Sound Card: DirectX 9 Compatible
* DirectX: Version 9

Supported Graphics Cards:
Minimum – GeForce 8800 or Radeon HD 4200
Recommended – GeForce 9800 GTX or ATI Radeon HD 5550

fjuh x

Post dobio šamar od Neophyte

FIFA 2012

Dakle, kako zaključujete prema naslovu, napisati ću kraću recenziju o FIFA Soccer 2012 naslovu, novom eskponatu EA Sportsa koji igram nešto manje od 2 sedmice, i moram reći da sam prezadovoljan ponuđenim.

Naime, FIFA 12 je izlašla na tržište 30. septembra 2011. godine, i to u verzijama za PC, PS3, Xbox 360, Wii, PSP i 3DS. Kreator (developer i publisher) ove igre, kao i njenih prethodnika, je popularni EA Sport, koji nije napravio neku zapaženu ulogu sa FIFA-om još od nezaboravne 2002.

Historija je tu da se mijenja, a idealna prilika za promjene je ova godina, godina u kojoj smo dobili fantastičnu FIFA 12 igru. Naime, novi naslov je doživio određene (pozitivne) promjene, koje su se kao takve uveliko odrazile na gameplay i grafičke performanse igre.
Naravno, i u ovoj FIFA-i će biti prisutan Multiplayer mod, u kojem ćete, ne samo moći igrati protiv drugih online igrača, nego i učestvovati u Head to Head takmičenjima, imati određeni rang, te pomoću toga steći reputaciju vašeg tima i igrača na "međunarodnoj sceni". Dakle, kako budete pobjeđivali, ostvarivali uspjehe i bili dobro plasirani - imat ćete veći level i ostvariti prolazak u višu ligu.

Pored online moda, sam koncept igre što se tiče igre (odbrana i napad), dodavanja (kratki i dugi pasovi), šutiranje na gol, driblanje, ubrzavanje, izvođenje prekida, povrede... su mnogo realnije, teže ostvarive, ali realnije i zanimljivije.
Naime, tipična odbrana koja će zaustaviti i Messi-ja, Ronalda, Rooneya,... je nestala, a novi "Tactical defending" je zauzeo njeno mjesto. Naravno, moći ćete imati 1 na 1 duele s napadačima protivnika, ali ukoliko želite zaustaviti nasrtaje protivnika, morat ćete igrati taktičnu i zonsku odbranu, kako biste osujetili napade. U napadu ćete imati priliku da jednostavnije šaljete završne, kratke pasove, a duge lopte po zraku će biti zahtjevnije za poslati tačno na igrača, kao i centriranje u punom trku. Šutiranje je dosta teže nego prije, kao i postizanje "zicer golova", ali je svakako činjenica da će biti dosta prilika za golove (koje trebate iskoristiti). Driblanje je svakako najviše promjenjeno, posebno se to vidi po izvođenju finta (preteško), te ćete morati koristiti sve vaše vještine želite li preći iskusnog odbrambenog igrača i "tući" ka golu suparnika.
Što se tiče prekida, tačnije kornera, autova i slobodnih udaraca; prve je nešto lakše izvoditi i centrirati u srce šesnaesterca, dok je autove i slobodnjake jako teško izvesti na perfektan način.

Lige će biti sljedeće:

Australia – A-League
Austria – Austrian Football Bundesliga
Belgium – Pro League
Brazil – Brasileiro
Denmark – Danish Superliga
England – Barclays Premier League, Npower Championship, Npower league 1, Npower league 2
France – Ligue 1, Ligue 2
Germany – Bundesliga, 2. Bundesliga
Italy – Serie A, Serie B
Korea Republic – Sonata K League
Mexico – Mexican Primera División
Netherlands – Eredivisie
Norway – Tippeligaen
Poland – Ekstraklasa
Portugal – Primeira Liga
Republic of Ireland – League of Ireland
Russia – Russian Premier League
Scotland – SPL
Spain – Liga BBVA, Liga Adelante
Sweden – Allsvenskan
Switzerland – Axpo Super League
United States – MLS

Nakon ovoga, dolazimo do ostalih manjih pojedinosti. Trening je jako jednostavan, taman da se isprakticirate pred igru, ali je velika greška što nema mnogo etapa koje bi vam pomogle za vježbu na svakom polju. Imati ćete i individualnu karijeru, aplikacije koje morate ispuniti želite li napredovati i ostvariti značajnije uspjehe.

Još jedna bitna stvar je da u igri možete imati ulogu i jednog igrača, kao i golmana (cijeli meč), a to vam nudi neke nove mogućnosti igre, zanimljive za svakog gamera.

Toliko od mene, za kraj imate i trailer, a toplo vam svima preporučujem, pogotovo ako volite sportske simulacije, da kupite ovu igru i osjetite čari pravog fudbala.

http://www.youtube.com/watch?v=Eh5S_E_ysig&feature=player_embedded

Napisao sam za GAMERS.ba i recenziju na temu Counter-Strike:Global Offensive i CS općenito

Pisao sam i za Natus Vincere, ali to je sada manje bitno.

Edit by drawn: Da ne bi bilo kako je on dobio aplauz, a mi šamar, samo pročitajte njegovu recenziju. Koliko je opširna i koliko stvari obuhvata. Svaka čast majstore! 

Post dobio aplauz od DrawN

IZDAVAČ: 2K Games
DATUM IZLASKA:
SAD: 24. August 2010
Europa: 27 August 2010

TRAILER: Klik you madafaka

GAMEPLAY TRAILER: Just klik

GLAVNI LIK:

Ime: Vittorio Antonio Scaletta "Vitto"

Datum rođenja: Maj 2, 1925

Biografija:

Rođen je u Siciliji 1925. godine u jako teškim uslovima. Njegovom ocu je dojadio život u Italiji i odlučio se preseliti u New York kako bi pružio svojoj djeci bolji život... nažalost to nije uspio. Dok je Vitto bio u školi, pozvao je Joe-a Barbaro "jedan na jedan" kako naš narod kaže, koji je imao svoju bandu i bio godinu stariji pa je Joe primjetio da mali ima petlje i ubrzo postali najbolji prijatelji. U najluđim godinama Joe i Vitto su preživljavali zahvaljujući kriminalom pa su tako 1943. krenuli da obiju zlataru gdje je Vittu sreća okrenula leđa. Umjesto robije, Vitto je odlučio da bude na usluzii Američke vojske pa je poslan u Italiju. Kada se vratio iz vojske ponovo se susreo s najboljim prijateljem koji mu je obezbjedio da se ne mora vratiti u Italiju. Tu naravno počinje opasni život u duhu 50-tih...

SPOREDNI LIK:

Ime: Joe Barbaro

Datum rođenja: November 23, 1924

Biografija:

Kao što sam i ranije rekao, najbolji prijatelj Vittu. Joe je jednostavno bio baksuz, iz čista mira napravi belaj, u svom komšiliku bio je glavni kurajber. Upoznao je Vitta kada mu je isti poundio ako ga pobjedi da ga primi u njegovu bandu. Dok je Vitto bio u ratu, Joe se upleo gdje ne treba što će ga na kraju koštati glave...

GAMEPLAY:

Igra ima izuzetno dobar gameplay, em što te teško može natjerati da upotrijebiš Alt+F4 em što maximalno prikazuje sliku kriminala. Igra nije monotona kao što je to bio prvi AC. Koliko sam ja primjetio ni jedna misija nije bila slična, uvijek je bilo nešto novo i drugačije. Prvo budeš u ratu, što je odma veliki plus koji vole pucačine, onda se dokazuješ tako što obavljaš neke sitne poslove kao što su švercanje goriva i ostalo i zbog isto budeš u zatvoru i tamo preživljavaš. Na kraju kada izađeš onda se baš zakuhaje kada upadneš u restoran i usmrtiš čitavu bandu što nije toliko realno( mislim 2 lika a nema Chuck Norrisa). U igri mi se ne sviđa što se mora puno "vozikati" po gradu i što je jako, jako kratko igrica.

GRAFIKA:

Igrao sam na low details pa vam i ne mogu puno reći, nemojte zamjeriti. Al mogao sam primjetiti da je grad urađen perfektno bez bugova( možda neki sitni ).

OCJENA I ZAKLJUČAK:

Moja ocjena: 9/10
Zašto ne 10 ?
- Pa kad sve to saberemo, uzemo extra dobru priču gdje ima scena da budi neke emocije u vama, extra likove, extra gameplay... Ipak ne sviđa mi se to što je kratka igrica i što se puno vozika, niti mi se muzika sviđa. Koliko sam ja primjetio ne može se igrati "Free play" ( mislim ono furanje po gradu). Dakle to je to moje neko stručno mišljenje

Minimalni zahtejevi :

Operativni Sistem: Windows XP/Vista/7
Procesor: : Intel Core 2 Quad @ 2.5 Ghz / AMD Phenom X4 @ 2.5 Ghz
Memorija: 2 GB
Hard Disk memorija: 10 GB
Graficka: Vidia GeForce 9800 GTX / ATI Radeon HD 3870

Post dobio aplauz od DrawN

Igru pravio :
Datum izlaska : 23. Septembra 2003

O igri :

Ako želite stariju verziju HomeFronta , onda je Freedom Fighters prava igra za vas . Kao i u HomeFrontu , SAD okupira Crvena Armija , ili ko ne zna , Amerika pada u ruke velikom Sovijetskom Savezu . No , u New York-u dolazi do pobune , koju je izveo Christopher Stone . On je po zanimanju zidar , koji je došao u New York da radi na jednom gradilištu , ali zadesilo ga je nešto sasvim drugo . Kroz igru on sa svojom mini vojskom uspjeva da oslobađa New York , a prelomni dio igre je kada je ubio Generala Crvene Armije , te je postao glavna meta Crvene Armije . Okupiran sa svih strana , Christopher se ne predaje , te je uspio da se odupre svim tim napadima . I nakon odrđeneog vremena sa svojim pristalicama uspio je da oslobodi čitav New York . To oslobođenje je presudilo rat , te se Amerika uspjela da oslobodi Ruske okupacije . A Christopher postaje nacionalni heroj !

Ono što dosta uzdiže igru je način komandovanja u igri . Svojim vojnicima naređuješ kako da se rasporede prilikom borbe , imaš 3 opcije a to su : follow (da te prate) , Attack (napad) i Defend(odbrana) . A kako ti se karizma veća , sve više i više vojnika možeš da pozoveš u borbu !

Nije baš sve rečeno , ali nadam se da ćete razumijeti !

DOBRE STRANE:

- Igra je mala , može se skinuti za 10-20 minuta . Zavisi kakav net imate .
- Nije mnogo zahtjevna , kakav god računar da imate , možete je bez problema igrati .

LOŠE STRANE:

- Teško ćete se navići na način pucanja . Mnogo se više razlikuje od drugih igara . Više vuče ka realnosti , kada pucate nišan ide gore .
- Traži dosta strpljenja u pojedinim misijama .

Ocjena : 8/10

Kao što sam i rekao , priča igre je odlična ali prekratka . Mislim da igra ovakve priče treba da ima mnogo više misija . To je jedini razlog zašto ovoj igri dajem ovu ocjenu .

Moje mišljenje

Igra jest' da je stara , ali je po mom mišljenju prejaka . Grafika je dobra za to vrijeme , priča igre je savršena , jedino bi volio da je malo duža , ali opet uspio sam se da zabavim igrajući je ! 

I da napomenem , igra je dobila 9,2 ocjenu na GameSpot-u

System requirements :

Microsoft Windows(r) 98/2000/ME/XP/Vista
Pentium III 733MHz or comparable
128MB RAM
32MB Direct3D with Hardware T&L capable video card with DirectX 8.0 or higher video card
650MB HDD space
4 speed CD-ROM
DirectX 8.1 compatible sound card
DirectX 8.1 or higher

Izdavač:Activision
Žanr:Akciona igra
Platforme: PC, X360, PS3
Datum izlaska: 10.jun 2009

O igri:

Mjesto dešavanja:Menhetn;glavni junak:Alex Mercer,momak koji posjeduje supermoći,ali pati od amnezije,a pored svega progone ga trupe tajnog sektora američkih oružanih snaga.Okosnica zapleta:virus koji se širi gradom,pretvarajući građane u mutante;Alexov zadatak otkriti pozadinu katastrofe,saznati istinu o sebi,pronaći i uništiti osobe odgovorne za svoju mutaciju i katastrofu koja je zadesila Menhetn.

Grafika:Alexova animacija,borbeni potezi i 1000 načina da uništite sve živo,što se ne može reći za monotono okruženje.

Dobre strane igre:
+Dobra zabava,brutalnost,atmosfera
Loše strane igre:
-Grafika,nedorađena priča,opcione misije

Zaključak: Solidna akciona igra,koju morate probati.

Moja ocena:
Gameplay:4+/5
Grafika:4-/5
Zaključak:4/5

Gameplay navedene igre, možete pogledati ovdje

System Requirements

Windows® XP (with Service Pack 3) and DirectX® 9.0c or (Windows Vista® with Service Pack 2)
Video Card: 256 MB 3D hardware accelerator card required - 100% DirectX® 9.0c with Shader Model 3 support*
Processor: Pentium(R) Intel Core® 2 Duo 2.6 GHz or AMD Athlon 64 X2 3800+ or better
RAM: 1 GB of RAM for Windows ® XP / 2 GB Windows ® Vista systems
Hard Drive Space: 8 GB of uncompressed hard disk space (Plus 500MB for swap file.)
Sound Card: DirectX 9.0 –compliant sound card

Izdavač Blizzard.
Godina izlaska : 2010
Rating : TEEN
SCI-FI Real Time Strategy

Trailer

- U biti, onaj ko nije upoznat sa Starcraftom teško sebe može zvati hardcore gejmerom; od izlaska njegovog privijenca, Starcraft je upečatio svoje mjesto u historiji. Isto je i sa drugim dijelom.

- Starcraft II donosi sve ono što jedna strategija treba imati : sasvim solidnu grafiku i ne pretjerane sistemske zahtjeve, odličnu dozu zabave te NEVJEROVATNU priču (ako je pratite, naravno). U biti, ne želite propustiti ovu igru.

GAMEPLAY

- Gameplay je standardan, kao i u svih strategija; kontrolirate svoje male lutke u ptičijoj perspektivi, gradite bazu te napadate i uništavate.Ali šta izdvaja gameplay Starcraft II od ostalih strategija ? Najjednostavnija sintagma za to bi bila : neosporiva zabava. Gameplay je u isto vrijeme noob-friendly a i pruža i 'pro igračima' nevjerovatne mogućnosti. Hiljade načina da se dobije jedan meč, hiljadu i jedan da se izgubi. Dok se ne proba, to se ne razumije.

GRAFIKA

- Za jednu strategiju, grafika je zaista odlična. Animacija, kretanja, zgrade, priroda ... sve je izdetaljisano do maksimuma ali ne pretjerano; Blizzard je znao šta je radio. U kratkim/dugim cut scenama u baru vidite zapravo koliko je truda uloženo u ovu igru. Kada pravite bazu te vidite detaljne zgrade, tek tada shvatate da je zapravo grafika gotovo vrh strategija; uvijek može bolje, da, ali Blizzard je ciljao da Starcraft II može i na malo slabije računare ; uspio je.

ZVUKOVI I SOUNDTRACK

- Moram reći da nikada nisam bio nešto pretjerano zaokupiran zvukovima te slušanjem background muzike. To ovdje nije slučaj. Nikada nisam igrao igru zbog koje sam zamalo izgubio jer sam počeo pažljivo slušati šta se dešava u pozadini. Da, tako je dobra. Savršena. Što se tiče zvukova, niti oni ne kasne. Sve ide uz svoj tok, savršeno napravljeno.

PRIČA

Ovdje mogu staviti samo jednu kratku rečenicu : ako imate najdražu priču u igricama, pripremite se da ona bude zamijenjena.

+ Dobra priča
+ Dobra grafika
+ Dobar gameplay
+ Predobar soundtrack
- Prekratako prekucavanje za ovako dobru igru

GAMEPLAY : 10/10
GRAFIKA : 9/10
ZVUKOVI I SOUNDTRACK : 10/10
PRIČA : 10/10
Overlay : 9.5/10

[AGVG] - Starcraft II Wings of Liberty Gameplay Footage HD

PC Minimum System Requirements*:

Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7 (Updated with the latest Service Packs) with DirectX® 9.0c
2.6 GHz Pentium® IV or equivalent AMD Athlon® processor
128 MB PCIe NVIDIA® GeForce® 6600 GT or ATI Radeon® 9800 PRO video card or better
12 GB available HD space
1 GB RAM (1.5 GB required for Windows Vista®/Windows® 7 users)
DVD-ROM drive
Broadband Internet connection
1024X720 minimum display resolution
PC Recommended Specifications:

Windows Vista®/Windows® 7
Dual Core 2.4Ghz Processor
2 GB RAM
512 MB NVIDIA® GeForce® 8800 GTX or ATI Radeon® HD 3870 or better
*Note: Due to potential programming changes, the Minimum System Requirements for this game may change over time.

Mac Requirements
Mac Minimum System Requirements:

Mac® OS X 10.5.8, 10.6.2 or newer
Intel® Processor
NVIDIA® GeForce® 8600M GT or ATI Radeon® X1600 or better
12 GB available HD space
2 GB Ram
DVD-ROM drive
Broadband Internet connection
1024X720 minimum display resolution
Mac Recommended Specifications:

Mac® OS X 10.6.5 or newer
Intel® Core 2 Duo processor
4 GB system RAM
NVIDIA® GeForce® 9600M GT or ATI Radeon® HD 4670 or better

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.