Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Dominion dostupan za igru

307 pregleda · 21 odgovor · otvorena 26.09.2011. u 19:43

Konačno je došao i taj dan kad možemo zaigrati Dominion kada hoćemo :3

Mnogi su ga mogli isprobati (99% jeste) i nadam se da se svima svidjelo jer ja sam plakao koliko je dobro.

Recite neku vašu taktiku za pobjedu, koje champione uzimati, koje buildove. Sve je dobrodošlo. Koliko sam ja vidio ovdje su Heimer, Katarina, Rammus must-have u timu zbog brzine, defanja i ownanja. Ali najviše me iznenadio Shaco, uništavao sam sve sa njim 
Uzmes Master yi-a spojis mu tene i 4 phantom dancer-a i jedan Infinity Edge i jedes sve 

Valjda sam dobro napisao ove iteme
annie je preimba, kada stacka 5 spellova i baci ultu stana sve u radijusu i pravi prevelik damage te promijenjuje ishod team fighta

samo krkaj ability power i qq
Mc_Johnny je napisao/la:
annie je preimba, kada stacka 5 spellova i baci ultu stana sve u radijusu i pravi prevelik damage te promijenjuje ishod team fighta

I dođe joj Olaf sa ultijem? A nađeš li mi ijedan teamfight (toga skoro nema, jedino ako misliš 2v2/3v3) u dominionu gdje ćeš moći stunnati sve ubij me...
Mc_Johnny je napisao/la:

a tek breeeeeeeend
Uzimaju se "brzi" champovi poput ramusa, yia.

Ukoliko imaš ramusa u timu, onda znas da si pobijedio. 
twisted fate-a attack spped + attack damage i satres nogom  , naravno tene (da mozes bjezat) xD
8-)
singed, gragas, leona, rammus, maokai

svi revive + ghost
jao jes šega citat vase postove hahaha
razumijem dvije rijeci od svega sto kazete lol

btw. deja vu sam sad dozivio :O

annie je preimba, kada stacka 5 spellova i baci ultu stana sve u radijusu i pravi prevelik damage te promijenjuje ishod team fighta WOTAFAK
Najgluplja stvar koju je LoL vidio... I to govorim čisto subjektivno.

Prvi put kad sam zaigrao mislio sam da je solidno. Onako, nešto drugačije nam došlo, dinamičnije, puno PVP-a.... Ali nakon igranja 10-15 mečeve shvatio sam da je ovo samo pitanje nafarmanosti i biranja op champa. Evo, naprimjer, ako neko uzme Trynda (ko, podrazumijeva se, zna igrat s njim) jednostavno mu niko neće ništa moći. Isto važi i za Vayne i GP-a. Dalje, u Summoners Riftu ti se sve vrti oko taktike i strategije; gdje ćeš ići, kada ćeš ići, i kako ćeš ići, koga da fokusiraš itd. Eh, u Dominionu toga nema. Ovdje ti je taktika: Uzmi gornji tower, i brani 20 minuta. Nema ti nikakvog razmišljanja i igranja SA TIMOM, već čisti teamfight za teamfightom oko towera...

I da, opet naglašavam, ovo je čisto subjektivno mišljenje, pa bih volio da ga i takvog uvažite. Jer stvarno, gluplju stvar Riot nije mogao napraviti. Previše je monotono, na isti fazon, i stvarno mi se ne sviđa.. Da , jeste simpatično što imaš puno borbe, ali je daleko bolje da razmišljaš i donosiš logičke zaključke te se adaptiraš situaciji na "terenu". A uostalom, na Summoners Riftu dođe do izražaja tvoje umijeće i tvoj, kako se na žargonski (i, ustvari, gamerski) kaže, "skill", dok je glavni faktor u teamfightu na Dominionu broj protivnika i nafarmanost OP championa. Simple as that.

Uvijek će mi se više sviđati Summoners Rift od ovog smeća, ako ga uopšte tako i mogu nazvati. Imam svoje mišljenje, i imam pravo na isto. Slobodno "flameajte", nema veze.  I da, ako ko ima argument protiv bujrum. Ali ako na sve ovo objektivno i krajnje kritički nastrojeno pogledate: u suštini sam upravu 
Potpisujem megamixa.

Dominion mi se svidja samo u jednom pogledu, brz gameplay. Nista vise, nista manje.
Twisted Treeline idalje meni najdraza mapa pored Sumonners Rifta.
Cloud je napisao/la:

Prvi put kad sam zaigrao mislio sam da je solidno. Onako, nešto drugačije nam došlo, dinamičnije, puno PVP-a.... Ali nakon igranja 10-15 mečeve shvatio sam da je ovo samo pitanje nafarmanosti i biranja op champa. Evo, naprimjer, ako neko uzme Trynda (ko, podrazumijeva se, zna igrat s njim) jednostavno mu niko neće ništa moći. Isto važi i za Vayne i GP-a. Dalje, u Summoners Riftu ti se sve vrti oko taktike i strategije; gdje ćeš ići, kada ćeš ići, i kako ćeš ići, koga da fokusiraš itd. Eh, u Dominionu toga nema. Ovdje ti je taktika: Uzmi gornji tower, i brani 20 minuta. Nema ti nikakvog razmišljanja i igranja SA TIMOM, već čisti teamfight za teamfightom oko towera...

I da, opet naglašavam, ovo je čisto subjektivno mišljenje, pa bih volio da ga i takvog uvažite. Jer stvarno, gluplju stvar Riot nije mogao napraviti. Previše je monotono, na isti fazon, i stvarno mi se ne sviđa.. Da , jeste simpatično što imaš puno borbe, ali je daleko bolje da razmišljaš i donosiš logičke zaključke te se adaptiraš situaciji na "terenu". A uostalom, na Summoners Riftu dođe do izražaja tvoje umijeće i tvoj, kako se na žargonski (i, ustvari, gamerski) kaže, "skill", dok je glavni faktor u teamfightu na Dominionu broj protivnika i nafarmanost OP championa. Simple as that.

Uvijek će mi se više sviđati Summoners Rift od ovog smeća, ako ga uopšte tako i mogu nazvati. Imam svoje mišljenje, i imam pravo na isto. Slobodno "flameajte", nema veze.  I da, ako ko ima argument protiv bujrum. Ali ako na sve ovo objektivno i krajnje kritički nastrojeno pogledate: u suštini sam upravu 
Zato ima draft pick gdje možeš banovat te OP champione, kao što se banuje na Summoner Riftu 
Znaci rammus sa revive i ghost, i samo ms itemi , 100% win ako imas ekupu da valja znaju sta da rade 
ovo je nešto najbolje što je riot mogao izbacit u ovom trenutku... više mi je postalo monotono igrat, a eto dođe dominion ko melem na ranu, brza igra (najduži game 23min), brzo uzmem item-e, nafarmam...

uglavnom, jedem sa cho'gathom :D (warmog's armor,guardian angel, leviathan, boots of switness i na kraju fon ili atmas impaler i ne može mi niko ništa :D)
FizzKhalifa je napisao/la:
Zato ima draft pick gdje možeš banovat te OP champione, kao što se banuje na Summoner Riftu 
Nemaju veze OP championi... toga ima i na summoners riftu.. Govorim kako na ishod meca ima malo ili skoro nikako uticaja neka taktika i strategija... cisto udaranje championa i teamfight za teamfightom. O tome ti govorim 
Cloud je napisao/la:
Nemaju veze OP championi... toga ima i na summoners riftu.. Govorim kako na ishod meca ima malo ili skoro nikako uticaja neka taktika i strategija... cisto udaranje championa i teamfight za teamfightom. O tome ti govorim 
ima itekakve taktike, cisto fraganje te nece nigdje odvesti. drugo je kad igras protiv tima koji ne brane pointe, na capturaju, nego samo pvpaju. probaj igrati sa nekim premade
FizzKhalifa je napisao/la:
ima itekakve taktike, cisto fraganje te nece nigdje odvesti. drugo je kad igras protiv tima koji ne brane pointe, na capturaju, nego samo pvpaju. probaj igrati sa nekim premade
Naravno da ima taktike, pogresno sam se izrazio, ali uporedi Summoners Rift s ovim u pogledu taktike i shvatit ces o cemu ti govorim 
Cloud je napisao/la:
Naravno da ima taktike, pogresno sam se izrazio, ali uporedi Summoners Rift s ovim u pogledu taktike i shvatit ces o cemu ti govorim 
Sum. Rift je više baziran na holdanje van fajta, tj. early farming i tek na kraju (kada svi nakupe iteme) fight. Čak i sum. riftu dosta zavisi od pickova i counterova određenih champova. Grdno se varaš ako misliš da sum. rift zahtijeva mnogo više taktike i pameti jer i nije baš tako. Naravno, zahtijeva više (i mnogo više strpljenja) ali i Dominion nije classic PvP. Ako ti cijeli gejm samo PvPaš - imat ćeš najmanje bodova sigurno. Npr. ja pronalazim Singeda 100000000 puta korisnijim na Dominionu od GPa i Tryndamera zajedno iz prostog razloga što se može vrtiti oko tureta i defati ga sto godina da ne umre. Da, to je u neku ruku "monotono", ali zar nije i monotono u sum. riftu po 10 minuta čekati u bushu da gankaš ili da se vrtite oko dragona pola partij da bi na kraju jednostavno otišli natrag na lane ?

Dominion ima svoje prednosti i mane ali mnogo je više prednosti. npr. na njemu možeš najbolje naučiti counterati određene heroje za koje misliš da su op i on zapravo dosta utiče na sami skill na sum. riftu.

Jedina stvar koja mi je glupa kod Dominiona je činjenica da AP (sem možda Akali, Oriana (sa mp5 regen), Karthusa zbog ultija i par hybrida) champovi nemaju mjesta. Npr. Brand se ne uzima nikako, Malza također, Annie ni blizu, Kassadin veoma rijetko itd.
Riot je i ciljao na ovo što je dobio : fast-paced PvP capture-and-hold gameplay koji mi se definitivno sviđa.
Naravno, sum. rift ostaje klasika i najigraniji, ali Dominion dobro dođe jednostavno da se opustiš i malo zabaviš a ne da se znojiš oko toga hoćeš li otići pola centa previše u, kako ja to volim zvati, "hodočašću po midu" da te ne bi ubili.

Post dobio aplauz od riSk

Cloud je napisao/la:

+1

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.