Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Trebam napraviti boot cd

119 pregleda · 4 odgovora · otvorena 18.09.2011. u 19:19

E momci ja sam se stvarno trudio da nadjem temu gdje objasnjava kako da napravim boot cd za xp 2003.

Pa ako moze neko da mi pomogne oko toga kako?,sta? koji program?

Ja sam negdje procito da moze sa imgburn programom da se sprzi al hocu da cujem vase miljenje.Hvala unaprijed.
Mislim da moze ovako :

Ako imas CD xp2003 sve fajlove sa CD-a kopiras na desktop u novi folder .
Odes na internet i skines/instaliras na racunar Nero 7....
nakon instalacije :

Start /Programs /Nero 7 / Audio/Nero Burning ROM .
Kada ti se otvori Nero Burning ROM sa ljeve strane imas opcije kakav CD ces rezati DVD/CD i ispod opcije ako si izabrao CD dole trazi pise CD-ROM(boot) tu imas sad opcije da stimas kojom brzinom da narezes cd , ime da promjenis CD-u itd... kliknes NEW i ubacis one fajlove sa desktopa sto si ih kopirao predhodno na desktop.(samo fajlove iz foldera ne folder posto ne znam da li ce ti radiit autorun) ..

Uglavnom imas na internetu trilion tema koje objsnjavaju samo trebas sjesti i procitati !
Ako ti je u .ISO Formatu skini PowerISO ili MagicISO i preko njega sprzi imaš opciju za boot ..
Skines Sebi Nero (To je program za narezivanje) Onda pokrenes odabers na sta oces da narezes na dvd na cd e onda imas da narezes programe datoteke... kliknes tu pa kad si to otvorio imas jedan + i kliknes tu i dodas xp i to je to

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.