Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Fraps problem

129 pregleda · 11 odgovora · otvorena 18.09.2011. u 10:10

Pozdrav svima. 9-)
Evo imam problem sa frpasom kad hocu da snimam u CS 1.6 ili u bilokakvoj igrici laguje nenormalno. Sve dok ne pritisnem f9 da pocne da snima kad ugasim snimanje nelaguje pomoc!!!
Evo ispod moj config.

Pomozite
Šta misliš da snimiš obicnim recordom pa onda da snimiš sa frapsom???
reoN1 je napisao/la:
Šta misliš da snimiš obicnim recordom pa onda da snimiš sa frapsom???
Pa to i radim :D
Pa dok snimaš FRAPS-om uvijek će ti laggat. Kad završiš snimanje i pogledaš snimak trebalo bi da je sve uredu. :/
Ides u igri record ''Ime demoa''.
Onda viewdemo ''Ime demoa''.dem
Nadjes dio koji ti odgovara i klikes play i F9 (hotkey za fraps)
Fraps snima 30 sekundi i prestaje, onda ides MyCompute/ Local Disc C/ fraps/ movies, nadjes svoj movie i to je to.

NAPISI KONFIG KOMPJUTERA ..
TitaniuM je napisao/la:
Pa dok snimaš FRAPS-om uvijek će ti laggat. Kad završiš snimanje i pogledaš snimak trebalo bi da je sve uredu. :/
Umene nije -.-
probo sam sa gamecam ali nece da snima snimi zvuk a slika bude crna :D
Pa brate snimas, normalno da ce ti lagovati, jos ako imas malo rama ili slab kompjuter, normalno da ce ti lagovati :S
FRAPS snima 30 sekundi kad je trial verzija, a ako si kupio/crakced onda možeš full snimanje imati. A to za lag ti može biti u nedostatku RAM memorije ili prostora na hard disku. Pošto FRAPS ne radi render, snima se raw image pa npr. 20 sekundi videa zauzima 4 GB prostora. Isto tako ako nemaš dovoljno RAM memorije, pogasi sve drugo (pokit, MSN, FB, WMP, Winamp, itd.) i u Task manageru kad ti je pokrenut CS, nađeš u procesima "hl.exe" desni klik Prority stavi na <low>. Kad snimaš sa FRAPSom isključi znači sve druge programe da oslobodiš RAM maximalno. Stavi da ti snima do 60 fps. Nema potrebe za dalje 

Post dobio aplauz od skile

Imao sam i ja taj problem.
Pokušaj staviti umjesto 30 FPS stavi 60 FPS.
ZES je napisao/la:
FRAPS snima 30 sekundi kad je trial verzija, a ako si kupio/crakced onda možeš full snimanje imati. A to za lag ti može biti u nedostatku RAM memorije ili prostora na hard disku. Pošto FRAPS ne radi render, snima se raw image pa npr. 20 sekundi videa zauzima 4 GB prostora. Isto tako ako nemaš dovoljno RAM memorije, pogasi sve drugo (pokit, MSN, FB, WMP, Winamp, itd.) i u Task manageru kad ti je pokrenut CS, nađeš u procesima "hl.exe" desni klik Prority stavi na <low>. Kad snimaš sa FRAPSom isključi znači sve druge programe da oslobodiš RAM maximalno. Stavi da ti snima do 60 fps. Nema potrebe za dalje ;)
Tnx :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.