Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

aDSL vs. Telemach

621 pregled · 30 odgovora · otvorena 15.09.2011. u 00:13

Trenutno sam na aDSL-u i placam 55km mjesecno, brzina: 6144/512 kbps. Razmisljam da predjem na telemach. Moze li mi neko reci ko je na telemachu kakav je net, kako je s igricama itd.

Prijedlog aDSL ili telemach ?
Ovako, kao prvo, pitanje "ADSL VS TELEMACH"?
Jeli Telemach vrsta konekcije ? NE.
Telemach je firma, koja vam pruza usluge koristenja interneta ili kablovske tv. Adsl je vrsta konekcije (asimtricna digitalna pretplatnicka linija), e sad pod tim adsl predpostavljam da podrazumijevate bihnet kao firmu (kao telemach). Bihnet (bhtelecom/posta) je drzavna firma koja nece propasti, koja ima najstabilniju konekciju, jer jbg. svi telefoni su njeni, svi linkovi, sve veze je provela posta, imaju rasprostranjenost i kvalitetu usluge. Sad jbg druga je stvar cijena, mislim da ti uopste ne treba paket od 6mpbs jer ja imam 2mbps paket i ping na cs-u ne prelazi 30 na kgb serverima. Moj glas definitivno ide bihnetu, ako ti je skupo predji na 4mbps ili 2mbps... i da za dobar ping upload ti je mozda cak i potrebniji od downloada, probaj igrati igricu dok slusas pjesmu na youtube i pokusaj igrati dok uploadas nesto 

Edit: Nemojte pretjerati, nemoj da ubjedjujete jedni druge sta je bolje, iznesite iskustva od kojeg operatera imate i cao. =)

Post dobio aplauz od KillaOR

kerabhf je napisao/la:
100Mbps = 10MB/s

a 100kbps = 1MB/s

siguran sam da je 100Mbps
A Bog te jesi i ti lik, nisam ja retardiran da ne znam razliku izmedju bita, bajtova, megabita, megabajtova itd. Jednostavno, dobri kablovi, nema prevelikih gubitaka tako da sa konstantnom brzinom mora biti kvalitetan net. Bas se moram zaroviti da nadjem tu temu i razgovor ..
FU5h3R je napisao/la:
ja imam mojuTV tako i da hocu , nemogu prec na drugi net zbog staraca i njihove kablovske .

cuo sam za hs da kad padne kisa padne i konekcija.
za telemach sam cuo da je spor i to na g.ba serveru su se neki zalili.
za lolov xDSL sam cuo da je predobar al neki njihov paket (koji je garant preskup)

moj prijedlog , predji na moju tv , meni nikad nikakav problem nije bio u vezi neta :=)
https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici.aspx?usluga=3b9fae3b-14d1-44dd-baaa-7c530fce3be2

Skupo

http://gamers.ba/forum/7/131961/isp-paketi-i-cijene-update/

On topic :

Prije svega 100kaa objasnio

Drugo, kablovska i optička veza se ne može nikako porediti. Nebitno koja brzina bila ili ping. To što BHT sa aDSLom radi šta hoče i kako hoče to je druga stvar. Može im se zahvaljujući telefoniji. Kratko i jasno, drže monopol. Kablovski internet je do prije godinu dvije bio na vrhuncu i sad lagano pada, jer se sistem ne može razvijati. To što vam je Telemach opalio imaginarnu šuplju priču o naprednoj tehnologiji to je druga stvar, kablovski internet je kablovski zna se od čega i kako se spaja i funkcioniše. Molio bih malo edukacije na ovu temu (dosta knjiga, web stranica i starih postova na g.ba)

Prije svega preporučio bih ti Logosoftov xDSL ili HSov internet. Naravno, ukoliko su ti dostupni. Ako si prinuđen između aDSLa i Telemachovog kablovskog neta, onda sve zavisi od tvojih mogučnosti i tvojih potreba
Nije mi tolko do cijene kolko mi je do toga da dajem 55km mjesecno i skidam npr. film brzina max 300kb/s .. A cujem da telemach i po 1mb/s skida.
Telemach
Zasto ?
Zato sto ga korisim skoro 3 mjeseca, konekcija mi nije padala nikako.
55 KM mjesecno za 12Mbps - extra
Ping 20-30
bayazz je napisao/la:
evo moja preporuka:
ukucaj na google "telemach" i procitaj prvo sta ti izbaci dobit ces ovo "Korisnici Telemach-ovih usluga su u augustu bili pogođeni prekidom u radu servisa prouzrokovanim jedinstvenim tehničkim problemom na jednom od glavnih ..."
nadam se da je jasno već
Da, meni je to bilo 2-3 dana i racun niko nije dobio za cijeli mjesec tako da..
ADSL FOR LIFE !
Definitivno Telemach sto se tice csa na svakom serveru je 20 max 25 ping.Ovaj mjesec su nesto radili na prelasku na neki novi sistem tako da je u mjesecu konekcija pukla jedno 2,3 te bila slabija 4,5 ali zbog toga nisu naplatili racun (ostali supci sigurno bi)

Za 55 km ja dobijem 12mb/s mogu gledati 3 livestreama bez stopanja od jednom , film 7,8 min ma extra 9-)
A dobro, svako je napisao svoje mišljeenje, a moje je da je telemach bolji i to je to.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.