Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

Poštarina za tene (BiH)

317 pregleda · 16 odgovora · otvorena 02.09.2011. u 23:44

Pozdrav. Pošto sam nedavno tražio link da kupim tene (The Devil Wears Prada Old Skool Vans), naletio sam na ovaj site gdje sam kupio tene. Sad me zanima, koliko bi me poštarina došla? Znam da ću ja platiti poštarinu ovdje sve oko 20tak km uključujući i cijenu tena. Ali me zanima hoće li mi doći dodatno da platim na vrata kada mi poštar bude donosio? (ja mislim da ide zavisno od težine paketa)? I koliko bi me otprilike došlo? Hvala.

EDIT: kad dodju tene i ko bude najbliži, bodove njemu =D
Slusaj ako ti je postarina 20KM to ti ide poštaru to što plaćaš . A kada ti ih paša donese kući ti njemu možeš dati 2KM na kafu samo i ćao . Ostatak nije tvoja briga. Provjereno!
Znači, ako ti bude slano preko pošte poštar će ti donijeti žuti papirić i odeš u poštu predaš taj žuti papirić na kojem piše iznos koliki trebaš platiti, a ako ti dolazi preko kompanije kao sto je fedex onda ti oni doma donesu ti se podpišeš da si dobio paket i njima das pare u ruke. Uglavnom oni ti uključe u cijenu ako tvrtka nije platila slanje.
742 je napisao/la:
Slusaj ako ti je postarina 20KM to ti ide poštaru to što plaćaš . A kada ti ih paša donese kući ti njemu možeš dati 2KM na kafu samo i ćao . Ostatak nije tvoja briga. Provjereno!
Hm ne baš. Zadnji put kad sam naručio expanziju wowa (koliko me sjećanje služi to je bila cataclysm zadnja expanzija), platio sam i poštarinu od Velike Britanije za Sarajevo (BiH) i naravno uz to sve, dodatno 9km što mi je poštar donio na vrata. Tako da ne vjerujem da je to istina.

@johnny: sve je to uredu, ako dodje ravno u poštu, moraću do nje da je podignem, ako donese na vrata donese. Ali me zanima, koliko bi ja platio u oba slučaja, kad mi poštar donese na vrata i kad bi išao bukvalno do željezničke da podignem paket ? valjda je neko imao slično iskustvo kad je naručivao iz inostranstva
Ovako da ne otvaram temu zanima me da li u Sarajevu ili negdje u blizini Sarajeva ima kupiti ove tene.
Hvala 

Pa neces 2 puta placati postarinu, to im je obaveza da dostave na kucnu adresu ako nema oznake "post restant" tj da se paket cuva u posti do preuzimanja, ja mislim da ces samo 1,50 KM morati dati neke provizije il nesto tako, bar je meni bilo ali ja sam dobio paket iz BiH..
SAJDER je napisao/la:
Hm ne baš. Zadnji put kad sam naručio expanziju wowa (koliko me sjećanje služi to je bila cataclysm zadnja expanzija), platio sam i poštarinu od Velike Britanije za Sarajevo (BiH) i naravno uz to sve, dodatno 9km što mi je poštar donio na vrata. Tako da ne vjerujem da je to istina.

@johnny: sve je to uredu, ako dodje ravno u poštu, moraću do nje da je podignem, ako donese na vrata donese. Ali me zanima, koliko bi ja platio u oba slučaja, kad mi poštar donese na vrata i kad bi išao bukvalno do željezničke da podignem paket ? valjda je neko imao slično iskustvo kad je naručivao iz inostranstva
- Pa i ja čak mislim da ti je to sve do težine paketa ... Ako su u pitanju patike ili neki drugi odjevni predmet , to bi ti moglo izaći oko 13-14 KM-a .
Uzmeš neku vagu, vidiš tačnu kilažu tena, pomnožiš sa 0.14 i eto : )

P.S Nadji opis tena, uvjek pise njihova tezina : )
SAJDER je napisao/la:

Znači jarane, roba ti se vaga ako me pamćenje dobro služi preporučena roba do kilogram da nije 5-10 maraka nije više
ako otvore da pregledaju paket (sto se u vecini slucajeva desi sa vecim paketima ) placas 3.5 km samo sto su otvorili..
50-50 posto sanse da ti naplate i carinu ..ugl na stvari do 60 KM nema problema a preko znaju da naplate..u tom slucaju ti ide ja mislim 0-15% +17%pdv na cijenu koji si dosad platio )

ps.. da ne bude da pricam nebuloze imam oko 20ak transkacija u zadnjih 2 mjeseca( 6-7 puta sam platio carinu i to samo u slucaju stvari skupljih od 60 km)
_MesY je napisao/la:
Uzmeš neku vagu, vidiš tačnu kilažu tena, pomnožiš sa 0.14 i eto : )

P.S Nadji opis tena, uvjek pise njihova tezina : )
Dajte momku aplauz stvarno mislim
Rješenje
Ja sam naručio duksericu iz Njemačke i dobio sam je nakon određenog perioda, uglavnom nisam puno čekao. Znači stigao mi je zuti papirić na kućnu adresu, i piše mi rok za podizanje kao i kolika je poštarina, tj. koliko trebam platit da podignem taj paket. Mene je to izašlo nekih osam i po konvertibilnih maraka. Isti slučaj kad sam naručio 2 PSP-a iz Hrvatske, isti postupak je bio, samo što su me 2 PSP-a koštala 300 i kusur  i takodjer jos jedan slucaj kad sam naručio Playstation 3 iz Hrvatske ofc, jedino mi je on stigao autobusom, gdje je stari vozaču dao za kafe, sad ti sve zavisi ja mislim kako će ti shipat. 
SAJDER je napisao/la:
Dajte momku aplauz stvarno mislim
Xd. nisam citao :P a onaj, ako je neki ozbiljan sajt, moram pisati i koja je tezina tena ; )
Ako si uplatio postarinu prilikom narucivanja vise nista neces trebat placat.Postarina je tih 20 km sto si platio.To bi znacilo da ti nece doc za platit kad ti stigne paket u ovom slucaju tenisice
Daj bolan,narucujes patike tamo iz neke vukojebine placcas sve to regularno a sad si ufatio nas da peglas zbog nekih 5KM gore-dole sto ce biti za postarinu.
Nebrini nece ti naplatit 100 maraka.
Moje realno misljenje je da si digao temu da bi svi m vidjeli da si ti narucio tamo neke patike -.-'

Post dobio šamar od aTiLa

Demonijak je napisao/la:
Daj bolan,narucujes patike tamo iz neke vukojebine placcas sve to regularno a sad si ufatio nas da peglas zbog nekih 5KM gore-dole sto ce biti za postarinu.
Nebrini nece ti naplatit 100 maraka.
Moje realno misljenje je da si digao temu da bi svi m vidjeli da si ti narucio tamo neke patike -.-'
Post više nego bespotreban. Da se ja hoću hvaliti, ja bi otvorio temu drugačijeg naziva i objasnio bi skroz drugačije. Svi znaju prethodno da sam tražio ovo pa me zanima stvarno koliko će mi doći. Jednostavno pitam korisnike, jer vjerovatno je neko imao slično iskustvo sa pošiljkom odjeće. Znam kad mi dolaze majce da ne plaćam ništa, ali nikad prije toga nisam uzimao nešto veće težine (tipa sad tene).
wizz je napisao/la:
ako otvore da pregledaju paket (sto se u vecini slucajeva desi sa vecim paketima ) placas 3.5 km samo sto su otvorili..
50-50 posto sanse da ti naplate i carinu ..ugl na stvari do 60 KM nema problema a preko znaju da naplate..u tom slucaju ti ide ja mislim 0-15% +17%pdv na cijenu koji si dosad platio )

ps.. da ne bude da pricam nebuloze imam oko 20ak transkacija u zadnjih 2 mjeseca( 6-7 puta sam platio carinu i to samo u slucaju stvari skupljih od 60 km)
Ako se posiljka deklarira kao poklon (gift) ne mogu ti naplatiti poreze nikakve. Takav nam je zakon..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.