Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Bajram, gdje kuda ?

1.255 pregleda · 80 odgovora · otvorena 29.08.2011. u 19:00

Pozdrav gejmeri .

Evo nakon 30dana posta primakao nam se ramazanski Bajram.
Zanima me gdje cete ga vi nolajferi provest'.

Iskreno ja ću sa užom porodicom. Odmoriti se od odmora. Pozvat par prijatelja. Poslati par čestitki smsom, porukom na fbu i slično. Ozbiljno mi se ne da ići nigdje nisam nešta raspoložen za izlaske.

Opet ponavljam pitanje gdje ćete vi provesti praznik, skim i kako ? 

See ya ! 
ujutro u dzamiju , i onda za brcko  , kod rodbine i vagoni BAKLAVE! xD

@ edit i naravno bajramluk 8-)

Post dobio aplauz od xXxAdOo

VEYRON je napisao/la:
to mogu oni kreteni..
veci ti je grijeh napiti se za bajram nego da si pio za ramazan...
U jebote al se vi prosipate, de mi reci jel to radite nesvjesno ili.
Pojedince osudjujete sto ce da piju, da provedu bajram u nekom lokalu ili sta vec, nazivate ih kretenima ili kakvim vec imenima
jeste li vi bolji.
Bolje naucite sta stvarno znaci rec "haram" pa onda dodjite i prosipajte svoje mudrosti ovde.

@tema
Nazalost nisam uspeo da dobijem koji slobodan dan u firmi da bi obisao svoje u BiH, jer sam skoro dosao sa odmora.
tako da cu ovaj Bajram da provedem na poslu, nazvat matoru, burazere, cestitam i to je to
Izuzmemo li Bajram Namaz, dan kao i svaki drugi.
Uza porodica , neko dodje , nekom odem skupim para i odo na more :D
Pogrešan podforum, ali nema veze neću kantirati temu jer ima dosta odgovora na njoj. Aplauze sam dijelio momcima koji su pisali normalne postove. Šamare nisam dijelio onima koji su pisali otići piti i ostalo jer neću da kvarim temu.

@ topic

klanjati Bajram namaz, obići porodicu i tako to uobičajno, i onda na kafu sa vexom subom i zenom :D
Ujutro ustati u dzamiju klanjati...doci kuci cestitati svojima, obici blizu rodbinu i tako...

Izlaziti necu nit cu piti :/ jer ako sam mogao citav mjesec izdrzati sto za bajram da pijem :)

Ujutro u dzamiju klanjat bajram, podjelit bajram s rodbinom, rajom i tako to.

Standard, ustat, klanjat' namaz, obići rodbinu kao i uvijek, uzduž i poprijeko, čestitat' etc. 

Bit će to sutra jedan lijep dan.
Prvo ujutro lagano u džamiju, odklanjam Bajram namaz...
Onda kao što sami znate običaj je ići obići mezar (rodbine, prijatelja etc.)
Poslije idem s rodbinom tetki na ručak (to je običaj u mojoj porodici).
Kada to završim, čitav dan ću biti s porodicom i bližnjim...

Naveče zna se, disko ovo ono(šako). Naravno neću piti, ne što je Bajram, nego inače ne pijem :D

Ustat nekako iz kreveta, pa u džamiju. Poslije džamije na mezarje i kući odmoriti. Nakon 2 sata odmora kod bake na Bajramski ručak i na kafu sa rajom. Onda u kuću odmoriti ili pravo kod bliže familije. Nakon toga ću doći kući, odspavat sahatak-dva. Ako završim sa familijom do 21-22h, možda izađem i to je to.

Al ugl. provest ću Bajram sa voljenima (familijom). 
bajram namaz, fino prvo malo kod kuće baklavica kolači, a onda da obiđem mezarje i rodbinu. 

Ustat lagano,rucak popodne s familijom,poslije s rajom malo do grada vjerovatno i tako... nista posebno necu radit al eto bude fino
Ustati, otici na Bajram-namaz, kasnije kad se vratim malo sa uzom porodicom, kasniije sa drustvom malo, navecer cu najverovatnije otici kod dalje rodbine. Ici po kafanama i klubovima je jako zalosno i jadno . ppozz
Ujutru u Dzamiju klanjat Sabah , pa onda Bajram namaz. Obici uzu rodbinu + ce doci rodbine kod nas, kasnije sa drustvom kafa/caj. Sutradan skupiti sta kesha i uzet neki dio opreme 
U miru i bericetu :D
ustat klanjat bajram-namaz maloo sa rajom zezat se , i uvece negdije maloo u grad ofo ono :)
Veceras rano zaspati, ujutru u 5 ustajanje Sabah pa Bajram-namaz(otici jednim vratiti se drugim putem). Doci kuci obici veci dio rodbine, malo s curom(nadam se ). zaspati i daj dan rano od umora drugi dan obici ono sto nisam i tako... 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.