Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT]CoD4 fps Boost

650 pregleda · 11 odgovora · otvorena 27.08.2011. u 19:49

U ovom tutorijalu ćete naučiti sve o poznatoj skraćenici "FPS".

Koje značenje nosi?
Kako ga povećati?
Zašto se smanjuje?

FPS je skraćenica koja u punom imenu znači "Frames Per Second" ili jednostavno Frame rates.
Frame rate u video igrama označava brzinu ozvježavanja slike u jednog sekundi (odnosno frames per second).

FPS utječe na igru na dva načina:

Low (mal) fps ne daje iluziju tečnog kretanja u igru i utječe na sposobnost korisnika za interakciju sa igrom,dok visoki fps pokazuje razlike u svakom frejmu te pravi tečniju i oštriju sliku korisniku.

Mnoge igre lockaju svoje frame ratove na niže,ali i više održive razine da bi dale dosljedno glatke pokrete.

Prva 3D first-person "shooter" igra za kompjuter, 3D Monster Maze, je prosječno imala frame rate od maksimalno 6 do 7 FPS-a,ipak igra je bila uspijeh.

Dosta glupog pričanja sad prelazimo na onu stvar koja je vama bitna. Kako ga povečati i kako spriječiti njegovo smanjivanje u 

Prije jedno 3-4 godine dok sam još aktivno igrao CoD4 fps mi se kretao negdje oko 333 max na low opcijama.Tokom godina sve više i više se smanjivao da bi u 2010 godini pao na 40 max.U tom periodu sam koristio Windows 7,poslije sam prešao na XP ali nakon mjesec dana više nisam mogao podnijeti pa sam se vratio.

Dosta priče, evo šta sam sve uradio da bi mi se fps vratio sa 40 na 333  .

1)Kao prvo skinite moj CoD4 fps cfg

http://www.2shared.com/file/f-HLTZa7/DucKz_FPSconfig.html

(modifikovan je do maksimuma,nema se tu šta više dirati/mijenjati).

Kako da zamijenite moj cfg sa vašim ?

Nakon što ste skinuli link,pojavit ce vam se winrar file.U njemu se nalazi moj fps.cfg. Nakon toga odite u C: Program Files>Activision>Call of Duty 4 - Modern Warfare>players>profiles>

Izvadite vaš cfg (stavite ga gdje god želite no nebih vam predložio da ga brišete,možda ga želite poslije ponovo koristiti ?) i ubacite ovaj moj.

Pokrenite CoD4 i trebali bi vidjeti razliku ali i dalje nismo gotovi,izađite iz njega iste sekunde jer fps se još nije nešto promijenio,dok je grafika užasna ali tako mora biti.

2)Deaktivirajte Windows Uptades.

Na desktopu kliknite dole na Start>Run>services.msc>Windows Uptades>desni klik>stop

3)Instalirajte najnoviju verziju GameBoostera (2.41)

http://www.g-forums.net/down/downloadcenter.php?product=gb2

Napomena: bitno je da pronađete preminium key da bi program radio kako treba. (google)

Kada otvorite GameBooster uradite sljedeće

-Game Tools>Open disk Cleanup>select all
-System Tweaks>Top Performance
-Game Defrag>izaberi prvo CoD4>Analyze>Defrag (takodzer sve ostale igre i aplikacije)

Prije ulaska u igru

-Main>Ispod "Click to boost" odite na
-customize>select all>next
-select all>next
-kliknite na Show current users all Processes>select all>next
-Yes,use Gaming Mode Power plan>GO!

4) Instalirajte "CCleaner" (3.10)
http://www.filehippo.com/download_ccleaner

Nakon instalacije uđite u CCleaner i uradite sljedeće:

Slike objašnjavaju postupak

5) Instalirajte " Defraggler" (2.06)
http://www.filehippo.com/download_defraggler

-defragirajte sve diskove koje imate (C: D: itd).

(Ovo će jako dugo trajati,preporučujem vam da negdje izađete dok se sve ne završi).

6) Desni klik na Desktop>Properties>Appearance>Windows and buttons>izaberite Windows Classic style>Apply>OK

Desktop će vam usrano izgledati ali koga briga jer ste ionako cijelo vrijeme u igru   Kad izadzete iz igre mozete ponovo promijeniti.

7) Instalirajte "Advance System Care v4.1"
http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html

Napomena: bitno je da pronađete keyeve da bi program radio kako treba. (google).

U Advance System Caru uradite sljedeće:

Slike objašnjavaju

8 ) Ping takodzer može uzrokovati lošiji fps,ali to je relativno malo (gotovo ne primjetno).

Svejedno ću preporučiti svima koji žive u okrugu Sarajeva da pređu na Logosoft jer je jednostavno bolji. (barem po meni i mnogim drugima koji igraju CoD4).

Prije svakog ulaska u Cod4 :

-GameBooster Boost On
-Advance System Care Turbo Boost On

To je od prilike to,dosta sam se potrudio oko tutoriala tako da vas molim bez spamanja ili drugih gluposti 

Xfire: cruel196 
Letimično sam prešao po tutorijalu ( znam već sve ovo ) i mogu reći da je jako uredno napisan i dosta poučan.

Ako vam od ovoga ne bude veći FPS onda jednostavno ne trudite se više da ga povećate jer imate low računar 
Almir je napisao/la:
Letimično sam prešao po tutorijalu ( znam već sve ovo ) i mogu reći da je jako uredno napisan i dosta poučan.

Ako vam od ovoga ne bude veći FPS onda jednostavno ne trudite se više da ga povećate jer imate low računar 
Postoji jos dosta nacina kako ga povecati ali to je manje vise zabranjeno tako da ga nesmijem ovde staviti 

Post dobio aplauz od dennah

Uzmes masinu od kompjutera i max ti je 
Svaka cast momak na trudu fantastićno 
( E nek nije vise samo "Kako povecati FPS u CS-u"):@
Taj boost meni ne sljakat, tj, ovaj cfg file, sva sreca napravio sam backup . Jednostavno mi krepa igra i javi da nema dovoljno memorije u folderu OMG , al ajde, ja vratio sve na staro i sljaka perfektno
BoMaNiAc je napisao/la:
moze reupload configa ?
donne
Dobar tutorial, nemam problema s tim, a da imam bi ga iskoristio :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.