Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Razer tvrdi: PC gaming nije mrtav

530 pregleda · 30 odgovora · otvorena 24.08.2011. u 10:17

Dobro jutro !

Svi su govorili PC gaming je mrtav ali svjedoci smo da to nije tacno.

Razer namjerava da nam dokaze da to nije tacno.Cime tacno ne znam ali 26.Avgusta 2011 prestace odbrojavanje do necega ne znamo tacno cega...

Razer tvrdi da cemo tog dana svjedociti novom dobu inovacije za otvorenu PC platformu !

http://www.pcgamingisnotdead.com
Bogati koje reko da je mrtav
BR1cK je napisao/la:
Statistika!

Pogledaj samo broj ekskluzivnih igara na drugim konzolama, Xbox, PS i Wii. Jednostavno, gaming market se više okrenuo ka konzolama pa polahko ostavljaju PC. Naravno, neće "PC Gaming" umrijeti sada, za godinu, dvije, tri, ali ako ovako nastavi u sto godina igara za PC uopšte neće biti.

Također, zamolio bih te da obratiš pažnju na one vijesti "Igre koje izlaze naredne sedmice", i shvatit ćeš o ćemu ti govorim. A možeš i otići na gamespot pa pogledaj igre koje dolaze u sljedećih mjesec dana... Sve ekskluzivne igre za konzole, a ja nisam vidio tri naslova koji izlaze SAMO za PC..

Obrati pažnju i uvidjet ćeš to, a tvoj sud nek bude krajnje objektivan i realan, molim te
SPOILER ALERT

Bas sam se prijavio,kaze "You are now one step closer to joining us against the tyranny of closed networks.
It is time to stand up against shoddy console ports and sub-par console graphics.It's time to return the original gaming platform"

26Th August,mark this date down.It's coming !

Hvala Bogu sto vise nece biti console portova :D
megamix je napisao/la:
Statistika! :)

Pogledaj samo broj ekskluzivnih igara na drugim konzolama, Xbox, PS i Wii. Jednostavno, gaming market se više okrenuo ka konzolama pa polahko ostavljaju PC. Naravno, neće "PC Gaming" umrijeti sada, za godinu, dvije, tri, ali ako ovako nastavi u sto godina igara za PC uopšte neće biti.

Također, zamolio bih te da obratiš pažnju na one vijesti "Igre koje izlaze naredne sedmice", i shvatit ćeš o ćemu ti govorim. A možeš i otići na gamespot pa pogledaj igre koje dolaze u sljedećih mjesec dana... Sve ekskluzivne igre za konzole, a ja nisam vidio tri naslova koji izlaze SAMO za PC..

Obrati pažnju i uvidjet ćeš to, a tvoj sud nek bude krajnje objektivan i realan, molim te :)
Svidja mi se kako razmisljas :D

Mislis da konzole mogu pratit MP kompa ?

btw c/p :

Konzole

+ Veći broj igrica, jednostavnost, cijena, manje blokiranja i crashanja

- Nedostatak nekih detalja, ponekad lošija grafika

Kompjuter (PC)

+ Imaju ga danas skoro svi pa nema potrebe za kupnju konzola, više detalja na free roam igrama, precizniji za pucačine (miš)

- Manji broj dostupnih igrica, blokiranje i crashevi (ako je zatrpan ili ima viruse), skuplji (zajedno sa periferijom)
Schulz je napisao/la:
Svidja mi se kako razmisljas :D

btw c/p :

Konzole

Kompjuter (PC)

+ Imaju ga danas skoro svi pa nema potrebe za kupnju konzola, više detalja na free roam igrama, precizniji za pucačine (miš)

- Manji broj dostupnih igrica, blokiranje i crashevi (ako je zatrpan ili ima viruse), skuplji (zajedno sa periferijom)
Skroz se slazem s tobom,ali uskoro kupujem PC koji vrti sve na max pa mi nece biti toliko bitno.Ipak,jako mi se svidja PS3 dok sam na njemu igrao Resistance 2.
megamix je napisao/la:
Statistika!

Obrati pažnju i uvidjet ćeš to, a tvoj sud nek bude krajnje objektivan i realan, molim te
fucka mi se za statistiku

cs
wow
wc3
dota
Star Craft 2
Quake
LoL

kud ces bolje igre ostatak sto izlazi,totalno je nezanimljiv,jednom rjecju sranje,.

nek ruse.

gore sam naveo par igara koje ce se vjecno igrati.
vjesti o tome ne citam,jer me ne interesuju.

http://www.youtube.com/watch?v=LGNsKZsK9BI

ovu igru nebi mjenjo za sva blaga ovog svjeta, ovaj dozivljaj.,.. neopisivio.

@ biggie to je jedna igra,zaboravio si Diablo 3.

fallouta igrati na MP , mogu misliti kako bi fino bilo.
BR1cK je napisao/la:
- Da malo više čitaš vijesti , vidio bi kako konzole polako ruše popularnost PC-a . Mnoge bolje igrice pretežno izlaze za neke od konzola , bio to PS3 ili XBOX 360 ...
Naravno da nije mrtav kad će Skyrim najbolje izgledati na PC-u.

Razmišaljte malo!

@kemo - a ti zelis neci da nema boljih igara od tih?
npr. ja bih vrlo rado dao da se te igre ukinu a da se igre poput Quakea, Dooma, Fallouta; TESa, itd. igraju. zz

Ko govori išta o multiplayeru? A ako nisi znao u izradi je Fallout MMO.

A ako nisi znao v2 - Skyrim je najočekivanija igra i E3 i Gamescoma, znači najočekivanija igra ove godine (vidi nagrade).

Ne može ti se objasniti kad si CS fanboy. S druge stranie mi zivimo u Bosni, pa onda i shvacam zašto.
Schulz je napisao/la:
Svidja mi se kako razmisljas

btw c/p :

Konzole

Kompjuter (PC)

Zašto ne bi mogle pratiti? Svaka konzola ima svoj online sistem, da se igra multiplayer, i mislim da će svakako pobiti računar u ovom smislu, posebno zbog već spomentuih ekskluzivnih naslova koji stvarno primamljuju brojne igrače i neigrače Metal Gear, Final Fantasy i slično, sve su to serijali koji se jednostavno ne mogu i NE SMIJU igrati na pcu..

A pretpostavljam da si (bio) vlasnik neke konzole, pa znaš kako je lijepo pozvati prijatelji i igrati co-op s njima, ili jednostavno pucati sokera jedni protiv drugih.... A sa već izmišljenim i ubačenim multiplayer sistemom u igre, konzole stvarno prelazilaze računare u svakom pogledu.

Ustvari.. Što se tog FPS-a tiče: da! Slažem se da je PC najbolja opcija za igranje first person shootera, ali opet zašto se to ne bi moglo igrati i na PS-u? Metal Gear Solid 2, naprimjer, sam igrao kao dječak na PSu sasvim normalno, i svima je dobro bilo Da, treba se malo "ušteliti", ali sa tim velikim brojem nadolazećih ekskluziva nema nikakve logike da PC ostane gaming orijentisan ma koliko se firme kao Razer, Logitech, Steelseries trudile da održe to živim... Eh sad, kad bi se neke izdavačke kuće angažirale da prenesu ekskluzivne naslove sa Xboxa, PSa, Nintenda na računar, to bi bilo odlično. Ne samo za mene, već bi i računar ostao "aktuelan" u gaming svijetu... Ali realno, ovo je nemoguće da se odradi , a trebale bi GODINE posla, tako da.. Konzole > PC

EDIT:

@brick:

A šta misliš na God of War, Final Fantasy, Metal Gear, Resistance, Halo, Uncharted i ostale MNOGOBROJNE ekskluzivne naslove/serijale za konzole? Ma daaaj, ti porediš CS sa Metal Gearom ili naprimjer Haloom? Očito sa igrama nisi otišao dalje od kantera.
ma izdavanje igra za konzole je puno isplativije manje pirata je tamo nego na PC ... vrlo je jasno zašto PC Gaming umire što je jako žalosno.. :*
megamix je napisao/la:
Zašto ne bi mogle pratiti? Svaka konzola ima svoj online sistem, da se igra multiplayer, i mislim da će svakako pobiti računar u ovom smislu, posebno zbog već spomentuih ekskluzivnih naslova koji stvarno primamljuju brojne igrače i neigrače Metal Gear, Final Fantasy i slično, sve su to serijali koji se jednostavno ne mogu i NE SMIJU igrati na pcu..

A pretpostavljam da si (bio) vlasnik neke konzole, pa znaš kako je lijepo pozvati prijatelji i igrati co-op s njima, ili jednostavno pucati sokera jedni protiv drugih.... A sa već izmišljenim i ubačenim multiplayer sistemom u igre, konzole stvarno prelazilaze računare u svakom pogledu.

Ustvari.. Što se tog FPS-a tiče: da! Slažem se da je PC najbolja opcija za igranje first person shootera, ali opet zašto se to ne bi moglo igrati i na PS-u? Metal Gear Solid 2, naprimjer, sam igrao kao dječak na PSu sasvim normalno, i svima je dobro bilo Da, treba se malo "ušteliti", ali sa tim velikim brojem nadolazećih ekskluziva nema nikakve logike da PC ostane gaming orijentisan ma koliko se firme kao Razer, Logitech, Steelseries trudile da održe to živim... Eh sad, kad bi se neke izdavačke kuće angažirale da prenesu ekskluzivne naslove sa Xboxa, PSa, Nintenda na računar, to bi bilo odlično. Ne samo za mene, već bi i računar ostao "aktuelan" u gaming svijetu... Ali realno, ovo je nemoguće da se odradi , a trebale bi GODINE posla, tako da.. Konzole > PC

EDIT:

@brick:

A šta misliš na God of War, Final Fantasy, Metal Gear, Resistance, Halo, Uncharted i ostale MNOGOBROJNE ekskluzivne naslove/serijale za konzole? Ma daaaj, ti porediš CS sa Metal Gearom ili naprimjer Haloom? Očito sa igrama nisi otišao dalje od kantera.
CS je vise od igre.,a WoW je bolest teska

igrao sam ja te igre ko lud, i sta prekucas je i nikom nista.kraj!

CS i tacka,nema price.
Nije mrtav, no kako stvari stoje za par godina će biti. Znači, napisao sam gomilu vijesti (skoro sve najave i pregledi igara), skoro sve bombastične i ekskluzivne igre izlaze u verzijama za PS3, Xbox 360,... čak više igara izlazi za Wii nego za PC!
Igre za koje je prije bilo nezamislivo da izađu za konzole, tj. da zaobiđu PC, sada nisu ni u planu za kompjuter. Ovo je zapravo proračunat potez vodećih gaming kompanija koje tako žele popularizovati konzole i pri tom staviti PC u drugi plan (jer konzole objektivno i jesu za igru). PC gaming polako propada, dok rast popularnost konzola raste svakodnevno. Upravo zbog toga je potrebno potisnuti prvobitni pojam za igre. PC-u je ostao još jedan adut - multiplayer; mada je pitanje koliko će ga i to držati u životu. Nažalost, surova realnost....
BR1cK je napisao/la:
CS je vise od igre.,a WoW je bolest teska

igrao sam ja te igre ko lud, i sta prekucas je i nikom nista.kraj!

CS i tacka,nema price.
Onda povećaš težinu AI-a, ili zovneš prijatelje pa to igrate coop protiv ultra-mega-super-hard protivnika, mučite se i patite, a zabavljate se

Već sam rekao,

Konzole > PC, iz već navedenih razloga u prijašnjim postovima
megamix je napisao/la:
Onda povećaš težinu AI-a, ili zovneš prijatelje pa to igrate coop protiv ultra-mega-super-hard protivnika, mučite se i patite, a zabavljate se

Već sam rekao,

Konzole > PC, iz već navedenih razloga u prijašnjim postovima
Moram disgresiju napraviti. Iako konzole definitivno dobijaju više na popularnosti i kvalitetu, PC je i dalje standard što se tiče gaminga.

Bez obzira koliko oni poboljšali njihove kontrolore sa 3 tipke i 2 gljive, tastatura + miš, beskonačno mnogohotkeyeva i mogucnosti za bindanje jednostavno su i dalje vrh što se tiče kontrole lika. Naravno u buducnosti kada dodju trodimenzionalni prikazivači misli ili unaprijedjena verzija Wii-ja onda se moze reci da je PC mrtav, ali sada....

Ali zbog mnogobrojnih problema, izgleda da razvijači igara zaobilaze PC kao kugu. Nije mi jasno zbog čega.

btw.
da PC gaming nije u potpunosti mrtav dokazuju i ovih 20 igara, sve ekskluzive ove godine:

http://www.gameranx.com/features/id/1209/article/20-pc-exclusives-releasing-in-2011/p/2/

A ionako samo pazi koje igre su ekskuziva za PC... NOLF, Fallout, Morrowind, CoH, Diablo, Icewind Dale, Deus Ex, WoW, Simsi, Crysis, FM, Stalker, Amnesia, Torchlight, Witcher, Minecraft, B2, Civ5, Gothic i toliko puno još dobrih igaraa..

http://www.pcgamingfan.com/

@TITANIUM

Htjedoh napisati ovakav post, ali preduhtrio si me.

I zaboravih napomenuti, igre su zvanično prihvaćene kao forma umjetnosti (googlajte malo)...

Eh sad, jedan od razloga zbog kojih nisu bile umjetnost čak i prije (i to u razdoblju haranaj FF-a, Fallouta, TES-a, brojnih point and click avantura), su upravo te video igre koje sputavaju umjetnost u samim igrama.

Pa sam još malo googlao, i negdje sam pročitao da bi za igru da bi bila prihvaćena kao umjetnost potrebno imati smislenu priču, radnju, muzičku podlogu, grafičku vrijednost i orginalnost i slično...

CS vjerovatno nije umjetnost, niti ce ikad biti, njegov "otac" HalfLife je definitivno umjetničko djelo... Porediti CS i HL je isto kao porditi filmove Uwe Bolla sa Davidom Lynchom.
Nije još mrtav, ali polako "izumire". Razlog je očigledan. Sve je više piraterije i ilegalnih kopija PC igara tako da kompanije koje ih prave gube ogromne pare. To su milioni i milioni dolara.
Nadam se da će Razer makar malo doprinijeti sprječavanju ove "katastrofe".
Konzole su trebale biti kao neka vrsta alternative, a ne da unište računare i PC gaming.

@BR1CK, adel007
Zbog takvih kao što ste vi popularnost PC igara i opada. Ne možeš ti porediti CS i neku drugu igru. CS je multiplayer-only igra i tu nema nikakve radnje i priče dok su te druge igre koje su za tebe "sranje" urađene tako da imaju priču, da te zabave i da doživiš neko nezaboravno iskustvo. Jeste tačno da ti neku igru pređeš i na kraju ništa, ali to nije poenta. Bitno je to koliko si ti uživao igrajući.
Evo meni je CS lično sranje od igre. Ima toliko nedostataka, ali skoro čitav svijet je igra i tu ja ne mogu ništa. I kada kažem da je igra "sranje" to znači da sam vjerovatno igrao igara i igara pa mogu to da tvrdim. A ti si samo ograničen na CS i par RPG igara i ne vidiš dalje od toga.
I moja najdraža i po meni najbolja igra ikad je CoD2, ali ja igram i druge igre. Kad mi one dosade ja se vratim opet na CoD2.
Uglavnom, poenta je da ne možeš pljuvati po drugim igrama koje nisi nikad ni probao bez obzira da li si ti negdje pogledao gameplay, SS, trailer ili pročitao neki review.
Konzolama opala prodaja drama. Pojeftinile pravo.

PC gaming nikad nije bio niti ce biti mrtav.
megamix je napisao/la:

EDIT:

@brick:

Ne smijes jos zaboraviti i Gran Turismo, epska simulacija, neki dan bas gledam review GT5, ruku na srce ima 50+ sati SP kampanje, naprosto ne mozes vjerovati koliko je to sadrzajno, a tek MP..

Svakako, konzole polako preuzimaju #1 u gaming svijetu, ljudima se neda je*****i sa crackovima, hackovima, instalacijama, hoce da ubace CD i zabave se.

Jedan od razloga zasto PC gaming propada je velika prisutnost warez-a, i zato se vodeci developeri odlucuju za PS3/Xbox ekskluzive, te odmah dolazi do portanja igara sa konzole na PC, a to opet dovodi do slabije kvalitete PC igre i tako u krug sve dok PC ne propadne.

Napokon neka fina diskusija
Kako vrijeme prolazi sve je manje PC ekskluziva a vise naslova na konzolama, netrebaju vam statistike da vam govore da PC gaming polako ali sigurno izumire. U zadnje vrijeme vidio sam slabo naslova koji su ekskluzivni za PC pa da zbog njega ljudi kupuju racunare, jednostavno konzole su jeftinije i samim tim su isplatljivije od PC-a.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.