Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Singleplayer vs Multiplayer

289 pregleda · 29 odgovora · otvorena 16.08.2011. u 14:27

Pozdrav svima još jednom

Digao sam temu, čisto informativno, koje igri više pažnje pridobijaju kod vas, tj. koje su igranije ajde reći ćemo.

Da li će to biti Singleplayer igre poput PES, FIFA, Assassin's Creed, COD ( SP ) ili neke druge, ili ste se ipak opredjelili za Multiplayer igre poput CS, LOL, WOW i ostale franšize, iako znam da će vas 50 % članova, ako ne i više, glasati za drugu vrstu igara.

Dakle, na vama je, jednostavno :

Singleplayer ili Multiplayer

Zamolio bih samo bez komentara tipa "CS forever, CS najbolji ovo ono".

Napišite za koje vrstu igara ste se opredjelili, i objasnite zašto baš nju...

EDIT: Dodajte još u slučaju da ste izabrali Multiplayer igre, koje trenutno igrate, etc.

Uživajte.
Outlawz_v12 je napisao/la:
Definitivno Multiplayer. A to što su vam pc-ovi i konekcije kante pa vi više "volite" SP to samo budala može provalit :S.
PC mi sigurno nije kanta, a ni internet konekcija, koju imam sasvim dovoljno.

Mogu igrati bez problema Multiplayer, al' opet, nisi TRUE GAMER ako ne igraš SP .
I SP i MP imaju svoje prednosti i nedostatke.
Kod FPS serijala je sve već dosta isfurano, uglavnom svI SP počinju da si kao neki vojnik koji se prisjeća nekih stvari iz prošlosti pa onda prekucavaš misije da bi otkrio zašto si baš tu na početku igre. SP kod FPS igara je više kao uvertira za MP da se malo navikneš na oružja, fiziku kretanja i te stvari. zato za FPS igre po meni je MP bolji segment igre.
Dok kod strateških igara imaš mali milijun načina da prekucaš igru u SP. Evo ja u Total War Shogun 2 prekucavam 3. put SP jer uvijek ima neki novi način da pobijediš igru. Mada i MP kod strategija može biti dobar ako je grafika kvalitetna.
Neke igre su i bazirane samo na SP segmentu. Assassins Creed serijali su isključivo SP orijentirani (izuzev Brotherhooda koji ima i MP) i priča u igri je takva da ćeš je igrat dok je ne prekucaš pa onda opet na većem difficulty jer ti se sviđa, ista stvar i za Prototype, Mass Effect I i II, Metro 2033.

Mada većina ljudi kod nas još nema takvu platežnu moć da si može priuštit neki jači komp a da ne pričam o original igrama od po 50€ i naviše. Zato većina prekucava pirate na SP nadajući se da će neko izbacit crack za MP segment igre.
Singleplayer sam igrao više.
Od MP - WoW i Cs 1.6.

Evo sada skidam SA , hoću da probam SA:MP i to samo radi zaebancije pošto vidim igra pola raje sa gamersa.
Multiplayer , veca furka
TAU je napisao/la:
SP se igra npr. po selima i mjestima koja još nemaju internet i gdje su slabe konekcije,igra se sve i svašta
MP se većinom[/I]igra po gradovima i mjestima gdje imaju stabilne konekcije,većinom se samo igraju [I]CoD serijali,WoW,LoL i slične igre

Nemojte se konektovati na internet cijeli dan i vidjećete kako ste ovisni,većina vam igrica ide preko interneta
Da li ti shvataš kako si glup ispao sa ovim postom ? SP igre su izmislile multiplayer napaćeni idolu. Da imam najbržu konekciju i najbolji komp., opet bih više igrao SP jer imaju ono što ima i MP + priču, a nemaju 10000 nobova da ti govore šta trebaš a šta ne raditi.
Fala ćao.
Samo MP igre. Dosta mi je sto sam zatvoren sam u sobu sa kompjuterom jos da igram neku igru gdje nemam komunikacije sa stvarnim igracima, ne dolazi u obzir
MAND4 je napisao/la:
Da li ti shvataš kako si glup ispao sa ovim postom ? SP igre su izmislile multiplayer napaćeni idolu. Da imam najbržu konekciju i najbolji komp., opet bih više igrao SP jer imaju ono što ima i MP + priču, a nemaju 10000 nobova da ti govore šta trebaš a šta ne raditi.
Fala ćao.
Izađi malo prošetaj pa pogledaj šta i kako se igra bio bi iznenađen
TAU je napisao/la:
Izađi malo prošetaj pa pogledaj šta i kako se igra bio bi iznenađen
Igra se samo CS, jer ne znaju ništa drugo .

btw. +1 za M4NDIN post .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.