Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje U kanti 15 bodova

WoW Grafika - problem.

383 pregleda · 27 odgovora · otvorena 14.08.2011. u 00:58

Dakle, imam problem sa grafikom u WoW-u.
Grafička mi je ATI Radeon 9550 128MB AGP
Procesor : Pentium IV 1.51ghz @ 1.73ghz
i RAM : 768MB

WoW mi koči užasno grafika mi je totalno sjebana, evo možete i vidjeti na slikama : Minimap mi je crn potpuno, moram ići /reload ui da bi mi se očitali NPC-ovi, kasni grafika dosta, neznam šta da uradim, sve sam detalje stavio na low, ne pomaže ni to, mjenja Refresh rate sa 60Hz na 75Hz..ni to nije pomoglo ja više ljudi neznam, kad odem u Dalaran možete zamisliti kako mi je !
Inače igram na Moltenu, prva slika je sa Sargeras, druga je sa Warsonga...
Evo i slike :

Evo, nemam više boba, ali ako do kraja premiuma nešto dobijem poslaću, valjda će i Admin dat aplauz ko pomogne .

Driveri su mi updateovani takodjer .
Molim ne spamajte...
Skini druge drajvere i grafikace ti biti ok.
Ali s tom grafickom zaboravi igranje wow-a
Ako neraspolazes sa mnogo novca ili ti maticna ima samo agp izlaz preporucujem ti da za wow nabavis sebi Nvidia GeForce FX5500 128/256mb i neces imati nikakvih problema
Pa slaba ti graficka .... Stopa ti jer ti je i pc slab , nemas tu sta rijesavat bar po meni ! Smanji rezoluciju.
Ama ljudi nema šanse da je toliko slaba da nemože pokrenut WoW a može NBA2k10 i Call of Duty 4 :S igrao obe igre bez problema!

Prije ove imao Radeon 9600 i prijavljivao mi UI error bila još sporija od ove. Ubacio ovu malo mi poboljšalo igrivost ali ne puno...
Korak 1:

WoW folder -> WTF - obriši WTF file

Korak 2:

WoW folder -> Cache -> WDB - obriši WDB file

EDIT: to je minimum system requirements, identičan. Mougće je pokrenuti wow, ali će fpsati strašno, zavisno od zone.
eX_SnoW je napisao/la:
Po toj konfiguraciji kompa mozes WoW igrati na LOW.
i stavio sam sve detalje na low čak i sound isključio, pisalo da može poboljšati performansu, ali neradi ! Nemogu vjerovat stvarno, još ne igram Catu nego WotLK.
r0se je napisao/la:
Ama ljudi nema šanse da je toliko slaba da nemože pokrenut WoW a može NBA2k10 i Call of Duty 4 :S igrao obe igre bez problema!

Prije ove imao Radeon 9600 i prijavljivao mi UI error bila još sporija od ove. Ubacio ovu malo mi poboljšalo igrivost ali ne puno...
nez onda kako si ti cod4 uspio pokrenuti ..... Da se nisi zezno u inf kompa ...

To je nemoguce da moze cod4 ..... Iskreno ...

A sto se tice grafe nece ti ni driveri pomoci novi sto ovaj gore kaze .... Kako je teako je nmozes promjeniti sem novu grafu kupiti ... Al prije bi ti preporucio novi PC
r0se je napisao/la:
i stavio sam sve detalje na low čak i sound isključio, pisalo da može poboljšati performansu, ali neradi ! Nemogu vjerovat stvarno, još ne igram Catu nego WotLK.
Igram i ja, jaci mi je comp od tvog pa u Dalaranu moram cekat 2 min dok mi se ocita, a sto se tice NPC da ih mozes target samo pritisnes CTRL+V ili tako nesto i ono pise ti ime i pokazuje hp i kliknes na to i sibaj ga nema veze sto ga ne vidis xD

I mozda da probas da skines gamebooster mozda malo pomogne, i kad igras ugasi browser i sve ostale program sigurno ce malo pomoci, svaki 1-2h restartuj comp jer se malo uspori
r0se je napisao/la:

PC = totalna nula vjeruj mi.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_xp.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.13&lang=English

download drivere za 9550,
Option 1 - Full Software Suite
75.6 MB >>> 10.2
slaba konfiguracija , bar za Wotlk :S

i igraj na neltharionu , ima puno vise ljudi sa balkana
AJdE je napisao/la:
nez onda kako si ti cod4 uspio pokrenuti ..... Da se nisi zezno u inf kompa ...

To je nemoguce da moze cod4 ..... Iskreno ...

A sto se tice grafe nece ti ni driveri pomoci novi sto ovaj gore kaze .... Kako je teako je nmozes promjeniti sem novu grafu kupiti ... Al prije bi ti preporucio novi PC
9550 ima shader model 2.0
igrao sam na istoj cod4
xplOsiON je napisao/la:
9550 ima shader model 2.0
igrao sam na istoj cod4
al ti na CoD4 nije izaslo pred tebe 666 likova, vec max 20

i garant nisi igrao na 1.5GHz
Ja sam cod 4 prekuco na integrisanoj 128 grafi

A što se tiče wow-a, uzmi print screen video opcija, znači gdje je rezolucija i gdje štimaš detalje pa ćemo onda dalje pričat
N3sTabilaN je napisao/la:
Ja sam cod 4 prekuco na integrisanoj 128 grafi

A što se tiče wow-a, uzmi print screen video opcija, znači gdje je rezolucija i gdje štimaš detalje pa ćemo onda dalje pričat
Detalji su mi na low, rezolucija 1024x768. Bez VSynca..
Nez sta da ti kazem vise

Probaj igrati u Window modu mozda ce pomoci ili izbrisi/ugasi neke addone koji su nepotrebni jer i oni imaju utjecaja na igru kolko ja znam 8-)
Ciglo ne laj tamo.

WOW možeš igrati na 64MGB grafičkoj bez problema ja sam igrao.
Edo jesil instalirao drivere od matične? samo mi u PM imao sam isti problem, crn minimap na glavi umjesto Heada kocka nisam mogao vidjeti Addone itd.
TWISTTER je napisao/la:
Ciglo ne laj tamo.

WOW možeš igrati na 64MGB grafičkoj bez problema ja sam igrao.
Edo jesil instalirao drivere od matične? samo mi u PM imao sam isti problem, crn minimap na glavi umjesto Heada kocka nisam mogao vidjeti Addone itd.
^ ovo ali je wow jako gladan RAM a :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.