Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] ScandaL

472 pregleda · 16 odgovora · otvorena 13.08.2011. u 17:15

long time no seen...

Logo @ 99designs, 4/5 STARS

NAPOMENA

Svaki post koji sadrži dvije ili manje riječi, ili čak samo zvjezdice bit će ošamaren (radi smanjenja spama na PIC temama).

Sistem ocjenjivanja
[IMG]http://img96.imageshack.us/img96/4695/gba4zvezde.png[IMG]

Sigovi su extra , najvise mi se svidja ova card   Svaka cast

Ocijena 3-5 > 4 al' eto dacu 4

- Sigovi dobro uradjeni prekuc'o si sigove, prestani to raditi vise se baci na 99 :/

- Eh logo, to si fino odradio imas gresku kod ovoga narandzastog negdje ti je font veci negdje manji, moras na tim greskama poraditi,kreativan si imas strpljenaj, vidi se.

FONT na logou ?
tarikowned je napisao/la:

Ocijena 3-5 > 4 al' eto dacu 4

- Sigovi dobro uradjeni prekuc'o si sigove, prestani to raditi vise se baci na 99 :/

- Eh logo, to si fino odradio imas gresku kod ovoga narandzastog negdje ti je font veci negdje manji, moras na tim greskama poraditi,kreativan si imas strpljenaj, vidi se.

FONT na logou ?
Ovo na narandzastom je sve isti font sad sam provjerio 

Sigovi su znači vrhunski nema šta meni makar tako izgleda.Ali što si radio izgleda tako jednostavno makar meni 
Dobro ti radis u psu,ali sve mi se cini da ti je nestalo inspiracije 8)

Post dobio aplauz od Mirzolinho

1 sig: Flow si prejako odradio, takodjer i tekst, boje si fino uklopio ali desna strana je previse prazna, takodje depth of field si lose uradio, izgleda nerealno.

2 sig: Ideja je dobra, jedino si mogao dodati neki tekst sa obe strane da ne izgleda tako prazno, isto tako boje mi se ne svidjaju, vertikalna dimenzija je premalena, i prejak je kontrast na render/stock. Ali na izgled je lijep.

Logo: Extra odradjeno, bravo. Svidja mi se kako si isjecio neke delove slova (valjda si ti to uradio ), predobra je idea, simple, clean, jedino sto mi se ne svidja je ovaj "bevel" efekat, da si samo dodao neki gradient od svjetlija kon tamnija siva, izgledalo bi bolje imo. 

EDIT: Long time no SEE, nije seen 
Ma razocarao si me ovaj put moram reci  , bilo je i puno boljih radova od tebe.

Ovaj ca sig je dobar ali ima stvari koji mu kvari flow i boje su stopljene previse .

Sig sa zenom prejednostavan , samo su blurao iza dao neki displace ili splatter brush i gradient map koji i eto.

Logo ne valja nikako , samo si text napisao i eto , card design ne valja samo napisao text u cosku :S .

mozes ti puno bolje, samo deri  .

rason je napisao/la:
Ma razocarao si me ovaj put moram reci  , bilo je i puno boljih radova od tebe.

Ovaj ca sig je dobar ali ima stvari koji mu kvari flow i boje su stopljene previse .

Sig sa zenom prejednostavan , samo su blurao iza dao neki displace ili splatter brush i gradient map koji i eto.

Logo ne valja nikako , samo si text napisao i eto , card design ne valja samo napisao text u cosku :S .

mozes ti puno bolje, samo deri  .

Jednostavnost nije uvijek mana...

iMZ je napisao/la:
Jednostavnost nije uvijek mana...
Nije ako je estetski slozis 
rason je napisao/la:
Nije ako je estetski slozis 
Onaj, vidim da dosta toga ne primjetis kod ovog siga sa zenom al nema veze, jer jos uvijek ti nemogu objasniti. Kad pocnes cesce radit shvatit ces. Logo je osvojio 4/5 zvjezdica na contestu za 1250$ tako da, ne bi reko bas da je sranje. Sto se tice prvog siga, mislim da je flow sasvim ok, mozda je malo depth los. Svejedno, hvala na komentarima 

Drugi rad mi je predobar, samo da ima text il' da je na njemu Lima 
Prvi sig mi se svidja, vidio sam ga i u SYSkill temi. Dimenzije odlicne, render odlicno obradjen, font na mjestu. Mozda da si dodao jos jedan preko ovoga, bijeli. Zamjerke ? Nema, jedino mozda jos koji ton boje, flow ostaviti kakav jest, pusti ove dole xD.

Drugi sig mi je dosta losiji. Ne moze se ni porediti sa gornjim. Necu ni pisati sta mi se ne svidja, jer mi je komplet los.

Sto se tice logo/a, neznam koliko si vremena potrosio, sta je sve originalni font (mozda si to trebao navesti). Uglavnom kad ovako pogledam, mislim da ti je ponestalo inspiracije, jer nije ono #da me obori sa nogu#. Ovo jaca/slabija crna je isfuralo vise.

, najvise zbog drugog siga.

Svaka cast svaka cast ovako malo ko zna uradit sve je kako treba 

smoki je napisao/la:
Prvi sig mi se svidja, vidio sam ga i u SYSkill temi. Dimenzije odlicne, render odlicno obradjen, font na mjestu. Mozda da si dodao jos jedan preko ovoga, bijeli. Zamjerke ? Nema, jedino mozda jos koji ton boje, flow ostaviti kakav jest, pusti ove dole xD.

Drugi sig mi je dosta losiji. Ne moze se ni porediti sa gornjim. Necu ni pisati sta mi se ne svidja, jer mi je komplet los.

Sto se tice logo/a, neznam koliko si vremena potrosio, sta je sve originalni font (mozda si to trebao navesti). Uglavnom kad ovako pogledam, mislim da ti je ponestalo inspiracije, jer nije ono #da me obori sa nogu#. Ovo jaca/slabija crna je isfuralo vise.

, najvise zbog drugog siga.
http://99designs.com/logo-design/contests/create-next-logo-vdc-90296/brief

Nisam imo izbora nikakvog. Frajer je naveo da oce crno bijelu opciju, znaci da jedan dio teksta bude boldiran, drugi soft. Naveo je primjer kakav zeli logo. Tacnije, nije dao nikakvog prostora za neke druge ideje.
Prvi rad nije los, onako na prvu, ali kad se malo dublje zagledam ima se tu sta komentarisati. Pricali ste svasta gore o flow-u, pa evo da i ja iskazem svoje skromno misljenje. Dakle mislim da si dobro poceo sa flovom, dakle sa lijeve na desnu stranu, sto je ok, jer je render takav, ali si ga onda prekinuo na desnoj strani? Mislim, i ovako nije los, ali ja bih u svakom slucaju nastavio desno.

Time sto nisi nastavio izgubio si dio flowa, ali si dobio jako ruznu prazninu :S, samo nesto zblurano, bezze.

Text mi se nikako ne svidja, ali bas nikako. 1. stavio si ga na dobro mjesto, ali si mu smanjio opacity ili sta si vec radio - low, 2. totalno se izgubio, i tek sam ga vidio kad sam 2-3x gledao rad. Ako vec hoces da smanjih opacity, pomjeri ga ispod brade ovog lika, mada ni to nije bas sjajno rjesenje.

Ovakve boje nikad nisam volio. Jedan gradient mapa, na color/linear dodge cini mi se, i to je to sto se tice boja :/ . Ubaci nesto drugo da razbije tu monotoniju nijansi jedne boje.

Kompo pocetnicka, premalo elemenata za bilo sta. Na lijevoj strani neki low smudge, sa nekim brushevima, c4d i ugl to je to. Kao sto si i sam rekao nema dubine.

LS mi je ok, iako je mogao biti bolje izveden, ali dobro, nije lose. Ja bih ga mrvicu smanjio.

Drugi rad, totalno low, da ne znam ko si, rekao bih koje je ovo dijete radilo :/.

Stavio si samo glavudzu, i ona ti je zauzela ~1/3 rada. Glava kao glava je staticna, te tu nema sanse da napravis ikakav flow. Ako si vec htio da istaknes glavu, trebao si napravio veci canvas, pa zahvatiti malo vrata i grudi, a ne ovako. Drugo, efekti, strasno. Pozadina blurana do jaja, dodat neki effect c4d ili splatter brush, nisam siguran sta je, neka gradient mapa i to je to.

Kad smo kod boja, jaako lose, pola siga je u crnoj boji. Da ne spominjem dubinu, kompoziciju. LS moze i proci.

Logo mi se ne svidja zbog ovog inner shadow-a, onda ovaj font, ali ako je lik tako naveo onda nista

Prvi rad, uz jos malo rada bi bio ok, dok drugi sto prije zaboravi.

-

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.