Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 30 bodova

[Preporuka] Novi champ!

376 pregleda · 14 odgovora · otvorena 09.08.2011. u 01:02

Zdravo, prije juce sam poceo igrati navedenu igru te sam odmah na pocetku kupio Annie. Eh sad imam 2000 IP, i nikako da se odlucim kojeg heroja da uzmem, tu vi dolazite na red, znaci zelim da mi izdvojite heroja i da kazete zasto on.

Champs:

Nasus
Veigar
Alistar
Taric
Twisted Fate
Cho
Trebao bi krenut s nekim heroj easy to play.

Kao npr. Ashe.
Veigar :

Simpatican , dobri AOE spellovi , dobar passive

:D
ako zelis jednog "je****g killera i carrya" savjetujem ti karthusa,zbog njegovog je****g ultija zbog kojih mnogi rage quitaju,ali je dosta tezak za igru,,,

ako si vise ljubitelj tankanja i team playa onda uzmi amumua koji je idealan tank i jungler u isto vrijeme,dosta je jak kao tank ali sa njim se moze i po dosta ubiti tako da je meni jedan od najdrazih heroja.

takodjer jedan tank rammus koji je kako kazu igraci lola over powered,jer sa svojim pasivnim skillom koji pretvara armor u dmg je izvrstan tank ali uz to je i dobar ad heroj sa kojim mozes preokrenuti mnoge igre u svoju korist.

blitzcrank jedan heroj sa kojim sam igrao na pocetku i kojeg sam zavolio zbog svog cudnog izgleda,ali i zbog svojih skilova koji su stvarno prejaki,njegova kuka ti moze u svakom dijelu gamea donijeti opasnu prednost jer mozes u early gameu,kad bjezis od neprijatelja i kad misle da si 100% mrtav,ti samo kukom privuces i sa power fistom stunas i za tren se situacija okrenula...mozes ga igrati kao ad,ap i tanka tako da je pogodan za svaku situaciju...

ta 4 su ti po meni odlicna sad ne sjecam se koliko kostaju ip-ea pa da se ne ljutis ali ova 4 bi trebao imati u kolekciji!

Post dobio aplauz od riSk

Ovdje imaš sve fino objašnjeno za veigara pa možeš vidjeti da li ćeš njeg uzeti 

http://gamers.ba/forum/38/142329/-guide-veigar-the-tiny-master-of-evil/
Vi pričate liku koji je tek poceo igrat o tankovima i sličnom. Njabolje ti je za početak uzmi nekog laganog heroja kao što su Veigar i Ashe
http://trotsware.net/cgi-bin/quiz.cgi

probaj ovo, mozda ti bude pomoglo :]
Rješenje
Na početku igre moraš da shvatiš sve karakteristike championa, pa da odrediš kakvi ti champi najbolje pristaju. Nakon toga, relativno jednostavno će ti biti biranje heroja 

Dakle, u LoL-u postoje tri "glavne" grupe championa, i to:

Carry
- Carry pravi dosta damagea protivnicima, a najčešće imaju i self-buff spelove. Ovakvi championi su inače lahko ubijani zbog slabe odbrane i/ili malog healtha.

Tank
- Samo ime mu objašnjava ulogu. Tankovi su dizajnirani da podnesu puno damagea, a da svojim spelovima danonoćno razbijaju linije odbrane kod protivnika. Drugim riječima, njihov zadatak je da uđu među neprijatelje te natjerati protivnike da se fokusiraju na njega čime otvara prostor za ranjivije championa. Kao što su supporteri ili carryi 

Support
- Ovo su championi koji pomažu svojim saigračima healajući ih ili povećavajući im statse (buffanjem), a većina njih može i smanjivati statse kod neprijatelja. Supporteri se klone većih teamfightova i ostaju sa strane radeći ovaj svoj posao.Također imaju veliku ulogu u timu; posebno pri "težim" mečevima supporteri određuju ishod mečeva.

Svi championi se mogu podijeliti na ove tri kategorije, ali nije to tako jednostavno. Postoji još par karakteristika koje objedinjuju sve champione a to su: magic damage, physical damage, i da li su ranged ("dalekometni", tj. udaraju sa daljine) ili melee (udaraju sa blizine).

Kada shvatiš koja ti najbolja vrsta heroja "leži", tada počni sa eksperimentisanjem. Pošto si novi u igri, iskoristi priliku i igraj sa onim besplatnim herojima što dolaze svake sedmice  Tako možeš iskusiti razne nove stvari i, šta znaš, možda nađeš "svojeg" championa. 

Također, počni igrati sa jednostavnijim championima. Pošto si novi možda želiš da ostaneš na daljini i vodiš takve sukobe. Pa, znam takva dva heroja, a to su Ashe i Tristana. Za Ashea si čuo, s onoga tutorijala na početku igre. Vrlo je lagan za naučiti da se igra, a opet, ako se znaš dobro pozicionirati, vrlo ga je teško ubiti. Ne znam da li si ikada čuo za tristanu. Ona ti ima najveći range od svih championa  Zbog ovoga je vrlo j*b*** igrati protiv nje, a posebno što može farmati gold i tako kupovati sebi dosta itema RANO u igri. Pokušaj igrati sa njima pa vidi kako prođe.

Sa tankovima nikada igrao nisam, nek ti to neko drugi preporučuje  Ustvari, ja igramo SAMO sa supporterima, i o njima ti mogu pričati. Moja 3 najdraža championa su: Karma, Sona i Lux. Karma je izuzetno težak heroj za igrati jer zahtijeva dosta pravilnog tajmiranja napada i dobrog pozicioniranja. Iako je ranged champion, relativno je spora (čini mi se da joj je speed oko 330-340, ne znam tačno) pa moraš dobro pratiti ako koji neprijateljski champion odjednom mia (missing-in-action, tj. ako vas pokuša gankovati). Također, vrlo je interesantno igrati sa njom, nikada ti ne može dosaditi  Lux, s druge strane, je relativno lagan champion za igranja. Sa svojim slowom i stunom za DOBRO nervirati protivnike. Ali kao što inače biva sa support herojima, moraš se "ušteliti" sa njom, ali kada se ušteliš... Mah, samo ću reći da će te protivnički igrači brzo zamrziti  I na kraju Sona. Između ovo troje, po mom mišljenju, najviše okrenuta prema klasičnom supportu. Od svoja 4 skilla, 3 skilla su buffovi (1 pravi i damage neprijatelju), i to kakvi buffovi. Jedan pojačava movement speed kod sebe i saigrača, jedan pojačava AP i damage kod sebe i kod saigrača, a posljednji heala OPET sebe i saigrače u blizini.  Šta da ti kažem, ultimate support 

Eto, par riječi od mene. Nisam ni ja iskusan toliko što se LoLa tiče, ali eto. Ovo su ionako basics 

Uživaj 
http://eune.leagueoflegends.com/champions imaš listu campova,
znaš kakve ti voliš npr. jake, visoke, puno HP, jaki spelovi. Nadješ takvog heroja i izabereš a ne da ti mi izabiramo pa ti se posle ne svidi.;D
Zavisi šta hoćeš,ako želiš dobrog tanka tu su Alistar i Taric,neuništivi tankovi.

Cho' Gath je odličan pusher kao i Nasus.Samo što je Cho mage a Nasus dps.

Twisted Fatea su nerfovali dosta u zadnjem patchu plus je dosta težak pa ti ga ne preporučujem ukoliko nisi malo iskusniji igrač.

Veigar je odličan mage,diluje dosta dmga sa meteorom i ultijem.
Jedino što ti je potrebno na početku je DOSTA mane,inače ćeš u tri magije izgubiti svu manu.

Pa ti odluči koji tip heroja 'oćeš.
aTiLa je napisao/la:
ako zelis jednog "je****g killera i carrya" savjetujem ti karthusa,zbog njegovog je****g ultija zbog kojih mnogi rage quitaju,ali je dosta tezak za igru,,,

ako si vise ljubitelj tankanja i team playa onda uzmi amumua koji je idealan tank i jungler u isto vrijeme,dosta je jak kao tank ali sa njim se moze i po dosta ubiti tako da je meni jedan od najdrazih heroja.

takodjer jedan tank rammus koji je kako kazu igraci lola over powered,jer sa svojim pasivnim skillom koji pretvara armor u dmg je izvrstan tank ali uz to je i dobar ad heroj sa kojim mozes preokrenuti mnoge igre u svoju korist.

blitzcrank jedan heroj sa kojim sam igrao na pocetku i kojeg sam zavolio zbog svog cudnog izgleda,ali i zbog svojih skilova koji su stvarno prejaki,njegova kuka ti moze u svakom dijelu gamea donijeti opasnu prednost jer mozes u early gameu,kad bjezis od neprijatelja i kad misle da si 100% mrtav,ti samo kukom privuces i sa power fistom stunas i za tren se situacija okrenula...mozes ga igrati kao ad,ap i tanka tako da je pogodan za svaku situaciju...

ta 4 su ti po meni odlicna sad ne sjecam se koliko kostaju ip-ea pa da se ne ljutis ali ova 4 bi trebao imati u kolekciji!
Kada si vidio carry khartusa? ;*

Khartus treba uci u tfight, umrijeti, napraviti što više dmga pasivnom i bacit ulti a ne carryat :]
Ako vec hoces da uzmes heroja od 1350 preporucujem ti veigara ako volis burst dmg. Stanujes ga drugi prvi ulti i pogotovo ako je target ap heroj poginuo je 

A ako vec volis da igras tank preporucujem ti ammumua jer je dobar jungler, ganker, tank 
Sad cu ti objasniti preko PM-a.

Post dobio šamar od 4rm4n1

evo posto si zamolio za ove champs ja cu ti reci po nesto o njima .. ako te zanima sta jos javi se na pm..

Nasus-dobar late game, treba samo farmat..farmat...farmat i late game je bas unkillable sto bi se reklo 
Veigar- previse jak, al previse squishy za pocetnika..
Alistar- dobar support al isto tezak za igrat za pocetnika...
Taric - dobar za pocetka supportanja al mislim da ti support nece trebati na pocetku dok jos pocinjes do ranked gamea...
Twisted Fate- je nerfan trenutno i mislim da je trenutno los champ...
Cho- po meni on ili nasusa ako hoces bas ove heroje da igras, zato sto je lagan za igrati ne moras se puno paziti jer nije squishy, mozes ga igrati i kao ap i kao tank..(moja preporuka je ap jer je i tada kao tank )
Za početak preporučujem da igraš sa jednostavnim herojima, dok ne skontaš kako ide igra i ostalo.
Master Yi
Master Yi je dps heroj jednostavan za igru. Pravi jak dmg i po meni je najjači za pushanje i rušenje tornja . Spajaš mu iteme za AD, AS, malo LS i dobar. Ako se Master razvije, postaje među jačim herojima u game-u.

Ashe
Isto tako dps heroj, sa range-om ( 600 ) . Pravi jak dmg i prebolesne kritikale zbog pasivne. Jedina mana kod nje je što lako pada, ali kombinacijom pravih itema je prejaka. Spajaš joj iteme za AD, AS, i LS.

Ryze
Ryze je speller, prejednostavan za igranje. Svaka moć dobija bonus "štete" tako da imaš što više mane. Dakle njemu spajaš manu, a isto tako možeš ići čak na nekog hibrida, tj. polutenka.

Kada sam počinjao igrat, igrao sam sa ovim herojima i s vremenom, kada sam skontao odprilike kako to ide počeo sam igrati sa drugim herojima.
Sva tri gore navedena heroja koštaju 450 IP-a.

AD - Attack Damage
AS - Attack Speed
LS - Life Steal

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.