Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] york

222 pregleda · 12 odgovora · otvorena 04.08.2011. u 14:19

Ovo mi je 3 i 4 rad u zivotu.
Ponovo sam poceo raditi u Ps-u nakon 10 mjeseci.
1.

2.

Ocjene :

Lepo,lepo šamarajte vi samo

Post dobio šamar od archie

Meni se oba rada sviđaju samo nastavi raditi

Nastavi da vjezbas

Prvi rad je potpuni fail, da se tako izrazim. Ako si vec stavio border, render ga nesmije preci sto je u tebe slucaj. Flowa nikako nema, text se previse izdvaja od rada i privlaci previse paznje. Trebao si bolje mjesto odabrat za light source, mada je i to domisljato. Uglavnom, jos puno tutova i vjezbanja, ima u tebi potencijala.

Sto se tice drugog rada, nemam nesto puno za kritikovati. Svidja mi se, fino odabran text i lijepo pozicioniran. Nekog lijepog flowa, opet nema, a i los odabir rendera. Uvijek nesto trazi sto je u pokretu, da bi mogao dodati fin flow.

Sljedeci put ocekujem vise truda

Dobri radovi, svidjaju mi se oba .

Ocijena 1, zasto ?

Prvi sig dobar treba jos backlighta dodati jer sig bas nije sig kad nema izvor svijetlosti sa neke strane.

Drugi sig je bolji od prvog jer ima bolji font, i izvor svijetlosti i ljepse izgleda ovaj lik sa maskom.

Preporucujem ti da pocnes raditi logo-e imas tutoriale na internetu/deviantartu, al' prije toga radi abstract wallpapere.Nije mi jasno sto radite te sigove kad od toga nema nista :].Radi logoe/wallpapere pa kad to prekucas baci se na kodiranje.

Puno srece u radu
tarikowned je napisao/la:

Ocijena 1, zasto ?

Prvi sig dobar treba jos backlighta dodati jer sig bas nije sig kad nema izvor svijetlosti sa neke strane.

Drugi sig je bolji od prvog jer ima bolji font, i izvor svijetlosti i ljepse izgleda ovaj lik sa maskom.

Preporucujem ti da pocnes raditi logo-e imas tutoriale na internetu/deviantartu, al' prije toga radi abstract wallpapere.Nije mi jasno sto radite te sigove kad od toga nema nista :].Radi logoe/wallpapere pa kad to prekucas baci se na kodiranje.

Puno srece u radu
TI nešto pametuješ a ne znaš ni blizu ovako uradit

@ tema :

Meni se sviđaju oba 2 rada samo nastavi dalje raditi .
Outlawz_v12 je napisao/la:

Odlično za početak.Samo vježba i trud.
Meni se bas dopadaju slike pogotovo prva iako nisam neki profesionalac u tome ali to je moje misljenje

Samo nastavi

1. Rad onako, nema flowa ,dubine,render stopljen s pozadinom i neki lijep izgled-

Ne svidja mi se sto render prelazi border ,ako si vec to htio mogao si kao sto sam vidjeo u jednom kajotyevom radu i glavu gore samu ostavit, znam da si ovdje pokusao da dobijes na dubini ali proslo je lose.
Mozda si trebao i ove boje jos sredit.

Text previse odvlaci paznju sa focala i to nije dobro.

Procitaj Full sig tut koji sam preveo naucit ces puno novih stvari o depthu flowu i bojama

2.Ovdje vidim pokusaj nekog simple siga , u cemu si djelomicno uspio ,jos samo da si uspio uspariti boje rendera i ovog smudganja iza,mogao se ovdje dodati mozda i kakav displace (samo malo) i jos koji gradient map da ove boje uparis.

Nema neke dubine i flowa . Drago mi je sto se trudis i vidim da si poceo dobro ako ti je ovo 3. i 4. rad.

Ocjena

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.