Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Slika i zvuk mi "zalede" u igrama

168 pregleda · 10 odgovora · otvorena 31.07.2011. u 23:16

Pozdrav,
Ne znam kako objasnit problem, idem pokusat redom. Nedavno skinem mafiu 2, instaliram i upadnem u igru, kad belaj.. "zaledi" slika, a za slikom i zvuk. Zvuk postane abnormalno iritantan, neki dijelic sekunde se ponavlja samo, kao neki uber ruzni tehno mix, a slika... slike nema, na ekranu mi se pojavi neko sivilo i tako stoji. Mislio sam da je do instalacije mafie, pa sam je obrisao i nisam vise skidao, ali evo danas sam skinuo i half life 2 - deathmatch i ista stvar mi se desava.

Moj racunar se sastoji iz slijedecih komponenti:
-Procesor TripleCore AMD Athlon II X3 425, 2700 MHz
-Grafička kartica Gigabyte Radeon HD 4670, 1gb dd3, 128 bit-a.
- 4 gb ddr 2
- O.S. Windows XP service pack 3

Da dodam da sam instalirao posljednje drivere, sa oficijalne stranice proizvodjaca graficke karte.
Stvarno ne znam sta vise da dodam 
to bi bilo to
Muuu moje ...kada si instalirao te zadnje drivere jesi obrisao one stare iz kontrol panela + iz c/program files-a gdje ti se vec nalazio folder instaliranih proslih drivera  ?

Testiraj sa HWMonitor-om koliko ti se grije procesor i hard diskovi ...
Ocisti racunar od virusa i nekih programa,igrica sto ne koristis 
mirofa je napisao/la:
Muuu moje ...kada si instalirao te zadnje drivere jesi obrisao one stare iz kontrol panela + iz c/program files-a gdje ti se vec nalazio folder instaliranih proslih drivera  ?

Testiraj sa HWMonitor-om koliko ti se grije procesor i hard diskovi ...
Ocisti racunar od virusa i nekih programa,igrica sto ne koristis 
Procesor i hard diskovi se normalno griju . Virusa nema i bespotrebnih programa i igrica, sistem je obaran prosle sedmice  ...

@off

Kako mi je drago sto se to pokvarilo nakon mog odlaska, jer da se pokvarilo dok sam ja bio tu, imam osjecaj da bih bio kriv :/.
istu sam stvar imao sa call of duty 4 .. igram igram i sve mi zaledi, cuje se taj ruzni zvuk i moram restartovat komp preko dugmeta
instalirao sam zadnju verziju directxa onako od muke i nakon toga nikakvih problema nisam imao,probaj i ti
Racunar precist 
Nema virusa, driveri instalirani kako treba, bas drzim do toga, mislim na to da imam uredan racunar, cist i da je uvijek up to date =D
I temperature su odlicne.
Jarane mozda će ti zvučati glupo al otvori malo pc usisaj prašinu,malo kuler ispuši i vjeruj mi pomoći će .

Znači isto mi se to dešavalo jedno vrijeme i uzmem bezveze otvorim očistim i odtad mi se nije više nikad desilo .

Jebiga još je sad ljeto vruće je i kompjuteru,vidi kako ti kuler radi i vidi da nije prevruće u sobi .
Ja taj isti problem imam, fakat ne znam kako da riješim, ono igram cs-a, i u nekoj frci, najcesce kad zumam sa awpom a neko baci heg on zastopa, i onda se cuje neki iritantni zvuk ono 'trrrrrrr' i komp mi opali restart.

Baš me nervira  
Darda je napisao/la:
Jarane mozda će ti zvučati glupo al otvori malo pc usisaj prašinu,malo kuler ispuši i vjeruj mi pomoći će .

Znači isto mi se to dešavalo jedno vrijeme i uzmem bezveze otvorim očistim i odtad mi se nije više nikad desilo .

Jebiga još je sad ljeto vruće je i kompjuteru,vidi kako ti kuler radi i vidi da nije prevruće u sobi .
Mozda ce tebi takodje zvucati glupo, ali procitaj post iznad 
mofo je napisao/la:
Mozda ce tebi takodje zvucati glupo, ali procitaj post iznad 
Pokusaj FORMATIRATI HDD,vidim imas solidan PC,nakaci Windows7 Ultimate x64 .

Onda vidi hocel se ista cudno desavati.
Licno sam imao isti taj problem, u cutscenes mi se to desava ovamo lik prica jedno a cujem totalno neke druge recenice te kasni...Sad na forumu nekom citam da je slicno napravljen silenthill,ovaj lik sa foruma kaze da samo extractas ovo u folder gdje ti se nalazi mafia2.exe...Moj savjet je da prvo uradis backup ako bude pitalo da zamijenis fajlove :) GL^^
Ja mislim da sam problem rijesio instalaciom uber starih drivera, mislim da ovi poticu iz rimskog doba, jer su na njemu ugravirane areneeee i par gladijatora, uglavnom javim se opet ako pocne zezat, igrao sam half life 2 10tak min i nije se nista desavalo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.