Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa paljenjem racunara :S

87 pregleda · 6 odgovora · otvorena 11.08.2011. u 22:11

Dobro vecer svima.
Naime,imam problem sa racunarom,tacnije sa njegovim paljenjem...Danas sam malo surfao netom i brat mi je "slucajno" ugasio kompjuter preko prekidaca(iskopcao kabal iz uticnice...) i od tada kompjuter ne moze da se upali tj. upali se i pojavi mi se nesto crno na ekranu sa nekim opcijama "Safe Mode" "Safe Mode with networking" "Safe mode with ..." "Last good configuration.." i "start windows normally" i sad mogu da biram izmedju tih 5 opcija...na kraju ekrana imam neki timer koji mi odbrojava 30 sekundi,kad istekne 30 sekundi on sam nastavi dalje i dodje do onog punjenja crtica(WINDOWS XP u pitanju)...kad se to napuni odjednom mi postane plava slika i racunar se restartuje...tako bude koju god opciju da odaberem...

Molim vas ako neko zna rjesenje,ako se neko susretao sa problemom neka mi pomogne u ovoj temi.

Inace ovo pisem sa laptopa -.-

Hvala unaprijed
Evo procitao sam nekoliko tema na g.ba od nekih clanova koji su imali slican problem kao ti..

znaci u pitanju je da ti je neka komponenta crkla il se pokvarila
Moguće da je neka komponenta otišla ili
sistem je radio neki proces, koji se 'nije smio', čitaj, nije trebao prekinuti.

Pokušaj da ponovo digneš sistem, ako ne može, odnesi u servis, nemoj da se peglaš.
BSOD = Blue Screen of Death, ne mora znaciti da ti je ista crklo pokusaj da pokrenes u Safe Mode ako ti se opet pojavi plavi ekran uradi reinstall operativnog i trebalo bi da je sve uredu, vjerovatno se ostetio neki sistemski fajl.
Vakoo... Prvo sto ces uraditi jeste da slomis brata, nije se s tim igrat :). Drugo, kao sto su rekli probaj preko safe mode-a, ako nemoze onda zovi majstora da ti RR komp.

Sretno ubuduće.

GLOOMYSTYLE.
Ajde meni se to dogodilo vise puta
Samo podigni na novo sistem i sve bi trebalo raditi kao i prije i da ubij brata
sombrerox je napisao/la:
BSOD = Blue Screen of Death, ne mora znaciti da ti je ista crklo pokusaj da pokrenes u Safe Mode ako ti se opet pojavi plavi ekran uradi reinstall operativnog i trebalo bi da je sve uredu, vjerovatno se ostetio neki sistemski fajl.
isao sam preko svih modova i uvijek se pojavi plavi ekran Ma najgore od svega bi bilo da mi je crklo nesto...

btw. Jedino sto sam mogao prekinut od "bitnijih" programa je Automatic Updates Windows XP-a koji se pokrenuo na prije 30-tak minuta...vjerovatno da je to

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.