Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Acer Aspire 7736ZG

105 pregleda · 9 odgovora · otvorena 26.07.2011. u 12:29

Pozz svim gamerima. Potrebna mi je vaša procjena oko novog lap topa.

Radi se o: Acer Aspire 7736ZG

RAM: 3GB
HDD: 320 GB
Geafička: NVIDIA GeForce G210M 512MB vram
Procesor: Intel Pentium 14500 (2.3 GHz, 800 Mhz fsb)
17,3" HD + LED LCD
DVD REZAČ
Čitač kartica
Wireless
6 cell Li-ion baterry
Kamera

Cijena: 1150 km.

Da li je ovaj lap top vrijedan tih para? (Već sam kupio ga, pa da vidim kako sam prošao.)

Hvala. 
Nije loš, čak je malo i ispod cijene po nekom našem standardu  A zavisi sve za šta ti treba, jer ako ćeš nešto bezveze po njemu prčkati, onda možeš i slabiju konfu uzeti, manje te košta  A ako ćeš nešto poslovno, zahtjevno onda se isplati 
ZES je napisao/la:
Nije loš, čak je malo i ispod cijene po nekom našem standardu  A zavisi sve za šta ti treba, jer ako ćeš nešto bezveze po njemu prčkati, onda možeš i slabiju konfu uzeti, manje te košta  A ako ćeš nešto poslovno, zahtjevno onda se isplati 
Gamers, Youtube, Facebook, photoshop, nešto za školu... i Counter Strike. 
ako je tako bolje da za te pare kupis ovo http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1252
ramch3 je napisao/la:
Onda si mog'o i slabiju uzeti, jedino ako ćeš nešto jako zahtjevno u PSu raditi, onda vrijedi. Ne znam kako i koliko se baviš tim, ali ako je profi nivo onda sretno u radu 
ramch3 je napisao/la:
Dobar laptop. Mogao si uzet i malo slabiji kad vec to radis al' nema veze.
Jes ovaj google čudo 

Što trebate znati o ACER ASPIRE 7736ZG – 434G32?
Jedan od najjeftinijih 17 inčnih laptopa na hrvatskom tržištu (cijenu i gdje kupiti pogledajte na dnu članka) solidnih performansi i vrlo dobrim ekranom od 1600 x 900 piksela, te velikom i odličnom tipkovnicom. Za vas kojima treba solidna, povoljna, i dovoljno brza zamjena za stolno računalo, ovaj laptop je pametan izbor. Ovo prijenosno računlo nije namjenjeno stalnom prenošenju (baterija traje oko 2,5 sata), nego korištenju u uredima i kod kuće, za uredske aplikacije, surfanje internetom, prezentacije, manje intenzivnu video i foto obradu, manje zahtjevne igrice, te gledanje HD filmova.
PROCESOR
Intel Dual Core T4300 na 2.10 GHz, sa 1 MB L2 cache, i FSB 800 MHz. Ovaj procesor je slabija verzija Intel Core 2 Duo procesora, izrađen je modernom 45 nm tehnologijom. Sporiji je od Core 2 Duo, ponajprije zbog L2 cache memorije. No zato predstavlja jako dobar ulog za vaš novac. Dovoljno je brz i pouzdan, te će većinu zadataka obaviti više nego dovoljno brzo.
MEMORIJA
4 GB DDR2 na 667 MHz, raskoš ne osobito brze memorije. No, brzina memorije u ovoj klasi neće biti od toliko presudne važnosti, pa će 4 GB biti dovoljno za žedne aplikacije poput Adobe Photoshopa i sl.
GRAFIČKA KARTICA
Nvidia GeForce G210M je solidan grafički čip niske potrošnje, i dovoljno dobrih performansi. U rangu je sa čipom ATI Mobility Radeon HD4570, koji se pokazao nešto bolji u igricama. Podržava hardversko dekodiranje HD videa, što znači da ćete nesmetano moći uživati u Blue Ray i HD filmovima, čak i bez opterećivanja glavnog procesora. Sve uredske aplikacije, kao i manje intenzivne foto i video aplikacije radit će bez ikakvih problema. Što se tiče igrica, starije DirectX 9 igrice radit će uglavnom na srednje do visokim detaljima, dok će novije raditi uglavnom na srednjim, a često i samo na niskim detaljima i razlučivostima. GeForce 210 M dolazi sa vlastitih 512 MB memorije.
EKRAN
17.3 inčni 16:9 ekran rezolucije 1600 x 900 piksela, te odziva 8ms. Osvjetljenje je LED izvedbe, a ekran je napravljen u CineCrystal tehnologiji, koja daje žive boje, odličan kontrast i svjetlinu, dok u istom vrijeme nudi solidnu zaštitu od refleksije ambijentalnog svjetla. CineCrystal je identična tehnologija upotrebljena u HP laptopima pod imenom BrightView, ili TrueBrite kod Toshiba laptopa.
HARD DISK
320 GB SATA brzine 5400 okretaja/min, nudi dovoljnu količinu prostora, te solidne performanse, pogotovo za ovaj cjenovni rang.

OSTALO
HDMI izlaz za spajanje s HD televizorima i monitorima, gigabitna mrežna kartica, bežična mrežna kartica, b/g/n standarda, bluetooth, 4 USB porta, 5 u 1 čitač kartica, tipkovnica pune veličine, web kamera.
Težina ovog laptopa je 3.25 kg, što je prosjek klase 17 inčnih laptopa. Ugrađena baterija ima 6 ćelija, a vrijeme autonomije je 2.5 sata.

POZITIVNO
Niska cijena, raskošan i kvalitetan 16:9 ekran, solidan procesor i grafika, raskošna tipkovnica, gigabitna mrežna kartica, wireless N. Vrlo dobra i povoljna zamjena za uredsko stolno računalo, ali i manje zahtjevno kućno.
NEGATIVNO
Kratko trajanje baterije, Linux operativni sustav

:)

Post dobio aplauz od skile

Iskreno za te pare mogao si bolji uzeti.

Toshiba Satellite C660-1CJ

Intel Core i3 - 380M @ 2.53GHz
3GB RAM DDR3
320GB HDD @ 5400rpm
ATI Mobility Radeon HD5470 512MB
DVD +/- RW DL, LAN 10/100, Wireless 802.11 b/g/n, Card Reader Web kamera, Bluetooth
2x USB, boja bijela, Garancija: 2 godine.

Ovaj ima puno Bolji CPU i graficku .
Preporuka:

Uzmi sebi Acer Aspire 7741G.
Na tu svotu novca sto imas nabaci jos nesto malo i uzmi sebi ovaj. Ja ga licno imam i prezadovoljan sam. Pogledaj malo na google.
Dobar je laptop i ja sam slican uzeo samo sto je Toshiba i malo me je*e sto je procesor 1.0 Athlon al' et' :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.