Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

GAMERS.ba predlozi!

2.209 pregleda · 61 odgovor · otvorena 26.07.2011. u 09:43

Na ovoj temi pisite iskljucivo predloge, bugovi pisite u temi iznad 
Fino bi bilo dodati neku novu stvar u g.ba shop .

Ne pada mi ništa na pamet trenutno al pametni ste vi skontat će te nešto

Ustari mozda da ubacite neke opcije kao npr da kupujemo drugu boju id-a ili statusa,sad je svijetlo plavo,da nam ubacite da mozemo kupiti roze il neka druga boja ?

Dalje,fino bi bilo da mozemo sami brisati teme koje dignemo,evo ja bih zelio pobrisat neke moje jer sam davno dizao i stid me kakve sam gluposti pisao a admini nemaju vremena da to brišu pa zato kazem da bi bilo dobro .

Takođe mozda da uvedete da se moze slati više bodova preko premium-a a ne samo 200,i da molim vas isključite onaj porez tj. kad šaljemo da nam skine 10 bodova,mislim totalna glupost ti bodovi ne idu nikom a glupo je fakat .

Dodati medalje za Gaming Movies podforum obavezno,mislim taj podforum je sada na 'vrhuncu slave',ima dosta aktivnih moviemaker-a tako da bi medalje fino došle .

Da se dodaju dva nova smajlija tj, one zvjezdice za Fan Art i one kamerice za Gaming Movies jer je puno lakše nego da kopiramo kodove .

Par bugova koje sam primjetio

EDIT : Kao što je mirnes rekao Da se uvede da mozemo vidjeti svaku svoju temu koju smo digli.
- To je omoguceno FaTaL- u odavno.
Veoma korisno bi bilo
Da se uvede da mozemo vidjeti svaku svoju temu koju smo digli.

Slika : http://pokit.org/get/?086594d1e3151379bb427f2a054efca7.jpg
Jer ovo nekom moze posluziti kasnije ako je zaboravio ime svoje neke stare teme pa da je odma' moze naci. Necu je img jer je velika pa da kvarim temu.

Ne znam jel' bug ili nesto drugo ali kad istekne premium ja pola opcija ne mogu koristiti koje sam kupio.

Da se uvede Gaming Movies medalja.

Da uvedete osim Steam ID da mozemo i dodati npr: League of Legends acc, WoW acc tj. armory.

Bice edit ako jos sta skontam.
Doasada je sve ok.
Volio bih da mogu da vidim sve svoje teme .

I jos jedno.
Kada dignemo temu i ako neko nesto na njoj napise da nam izbaci notifikaciju. Da nemoramo stalno refreshat u nadi da nam je neko odgovorio.

To je za sada to.

Ako mi nesto padne na pamet bit ce edit
Ovako:

1. Napraviti neke medalje... Za članove koji su bili pr0 (bodovi), članove koji su dobili više od XXXX aplauza.

2. Novi crveni skin, sličan gametracker.rs (Ovaj Rasta skin treba ubaciti kao gratis u premium -> veća vam je zarada)

3. Skolniti ovo Gatheri (0) . Od kako sam na gamersu (skoro 2 godine) ovo ne radi. I džaba zauzima mjesto u meniju. Skolnite ga, i kad bude radilo, vratite

4. Gamers.ba GAME SKIN (skinovi igrica)
- Predlažem PES, CS, COD, NFS skin. Neke od najpopularnijih igrica. I svako ko voli tu igricu, želio bi takav skin. Nije potrebno ništa puno menjati.... Samo malo header i boje.

5. Medalja za conteste! Imamo FA Winner, sad trebate ubaciti medalju za bilo koji contest na gamers.ba.

6. Vratite opet FA Master. To mi je bila jedina zabava. Izazivati Smokia i Kajotia

7. Češćo podižite FA Show Your Skill teme.

8. Smanjite cijene u shopu: Rasta skin nek bude 200 bodova. Takođe, promena nicka je preskupa!

9. Na profilima postavite linkove koje vežu sa ostalim socijalnim mrežama (Facebook, Youtube, Twitter, Deviantart....)
ukini ovo "Pronadjeno je vise od 200 rezultata, upisite jos neki pojam za pretragu." Nek mi da tih 200 rezultata, ne mogu da nadjem temu
Prijedlog da mozemo mi da dodajemo igre u "http://www.gamers.ba/igre/sve" .
Imam pitanje.Znam da su bili radovi u administraciji te da se nesta ubrzavao gamers ...medjutim meni je konekcija 4 mbps , sve stranice lete osim gamersa gdje trebam cekati po 3-4 sekunde da mi se refresha tema/index. ?

Moj prijedlog bi bio da se dize vise ovih takmicenja u FA,a mozda i u nekim drugim podforumima koji "umiru" da se pokusa to oziviti.

Muzicka riznica je postojala,i definitivno bila 70% razloga sto sam posjecivao g.ba..ukinula se,i nema sanse da se vrati?Warez ? Pa kako je uopste mogla postojati ?
Promjena nika je preskupa, ja nikad necu uspjet skupit 150 bodova kad se aplauzi skoro nikad ne daju, ni kad napises pametan post, a ni kad pomognes nekom, tako da predlazem da se uvede da korisnik moze besplatno 1 godisnje ( ili u 6 mj. ) promjeniti nik :)
Thumbs UP na foru youtuba/15thumbsdowna=Post se "HIDE" i označi kao spam(naprimjer plava boja) 15thumbsUP=Post se označi sa zelenom bojom I korisnik automacki dobija aplauz tj. nema smaranja admina/modova

Da na indexu ima slika dana a pored nje slika sedmice za koju ce onaj koji je postavio dobiti nagradu

Ovdje se vidi da je gotovo duplo više gostiju
http://pokit.org/get/?daf50c58cb90d65b2f4f27d2870b32d7.jpg
Ako bi se moglo zabraniti surfanje gostiju na nekim dijelovima foruma. Npr teme sa nagradom, vijesti(sto bi dovelo da manje kopiraju vijesti na drugoj stranici)
nebi bilo lose uvesti "video dana"
Moji prijedlozi:
- Uvesti da prije objavljivanja posta/teme/vijesti možemo pregledati tj. kako bi izgledalo objavljeno.
- Iskodirati thump up/down sto je spomenuto i na ranijim temama.
- U rasta skinu popraviti ovo browser igre.
- Bilo bi dobro da možemo vidjeti sve teme koje smo otvorili.
- Volio bih kad bi dodali još neke opcije u šop :D

Toliko ;)
Vratite nam recenzije jer je smiješno da 'najveća gaming zajednica na balkanu' nema recenzije. Održite mini contest u pisanju recenzija gdje ćete odrediti ko će pisati recenzije, ili neka bude sistem vijesti, na odobrenje, mada je recenziranje dosta kompleksniji posao od pisanja vijesti. ^^
Darda je napisao/la:
Fino bi bilo dodati neku novu stvar u g.ba shop .

Ne pada mi ništa na pamet trenutno al pametni ste vi skontat će te nešto

Ustari mozda da ubacite neke opcije kao npr da kupujemo drugu boju id-a ili statusa,sad je svijetlo plavo,da nam ubacite da mozemo kupiti roze il neka druga boja ?

Dalje,fino bi bilo da mozemo sami brisati teme koje dignemo,evo ja bih zelio pobrisat neke moje jer sam davno dizao i stid me kakve sam gluposti pisao a admini nemaju vremena da to brišu pa zato kazem da bi bilo dobro .

Takođe mozda da uvedete da se moze slati više bodova preko premium-a a ne samo 200,i da molim vas isključite onaj porez tj. kad šaljemo da nam skine 10 bodova,mislim totalna glupost ti bodovi ne idu nikom a glupo je fakat .

Dodati medalje za Gaming Movies podforum obavezno,mislim taj podforum je sada na 'vrhuncu slave',ima dosta aktivnih moviemaker-a tako da bi medalje fino došle .

Da se dodaju dva nova smajlija tj, one zvjezdice za Fan Art i one kamerice za Gaming Movies jer je puno lakše nego da kopiramo kodove .

Par bugova koje sam primjetio

EDIT : Kao što je mirnes rekao Da se uvede da mozemo vidjeti svaku svoju temu koju smo digli.
Veoma korisno bi bilo
Meni je sve okej?

U skupinu smajlija stavite zvjezdice sa kojima se moze davati ocjena u [PIC] fan art temama i MovieMaking temama.
eldindesign je napisao/la:
U skupinu smajlija stavite zvjezdice sa kojima se moze davati ocjena u [PIC] fan art temama i MovieMaking temama.
hajd ih odradi nabrzaka
- Uvesti zabranu da novi clanovi koji nemaju 20 postova nemogu dizati teme, to bi rezultiralo minimalnim reklamiranjem servera, a mozda i totalnim.

- Napraviti novi status a to je VIP. Naravno VIP bih se dobijao u određenim podforumima, samim dobijanjem istog tog statusa, bili bi povecane sanse za moderatora. Taj status "VIP" bi imao slijedece opcije, davati samare, koji bi oduzimali 5 bodova, a samom potvrdom moderatora, taj samar bi bio dodijeljen kao od strane istog moderatora. Stavljanje tema u zanimljive. Dizanje kontesta sa nazivom GAMERS.ba, bez odobrenja moderatora/globala/admina.

- Takoder uvesti Thump Up/Down sistem ali samo u komentarima, 10 thum up-ova, rezultiralo bih aplauzom, dok 10 thump down-ova, samarom.

- Gather iskodirati, napraviti mIRC channel ili mozda web gather. Mozda bi bilo jednostavnije popraviti sadasnji. Ali staviti u gather da se mogu igrati slijedeci mixevi: dotA, LoL, Haxball, CS, CoD.

- Ispraviti, tj vratiti ih jer je to gaming sajt i trebalo bi da ih ima. Recenzije staviti 60 bodova da se dobija ukoliko se napise jedna recenzija. Jer su recenzije vece, a i teze ih je pisati. Tako da bih "osvanulo" mnogo njih u recenzijama, povecavanjem nagrade.
Dodati da se može staviti LoL karakteri.

Opcija brisanja iz klana.
Predlažem da korisnici mogu vidjeti sve svoje teme i postove koje su napisali na GAMERS.ba (recimo u novom prozoru koji bi nam to pokazivao).
Isto tako, bilo bi dobro (iako ne znam da li je uvedeno) da se opomene nakon određenog vremena brišu.
Također, bilo bi dobro da se uz smajlije stave i sistemi ocjenjivanja za podforume Gaming Movies i Fan Art.
I još jedna stvar vrlo bitna za GAMERS.ba u borbi protiv fake profila. Treba se napraviti da se korisnik, koji već ima account na portalu, više ne može registrovati s ovom IP adresom. Tako bi smanjili nepotrebne, tj. duple profile i u slučaju da neko dobije ban - morat će pauzirati.
- Kao što su prethodni rekli ubaciti da vidimo svoje teme. Bio to novi prozor, ili tamo gdje pise Započete teme svejedno.

- Da određeni članovi mogu brisati svoje teme/postove, jer sam prije 2-3 dana gledao svoje teme, i smijao se bruki

- Dodati u shop da možemo promjeniti boju nicka na forumu, okvir kao kod admina, boju IDa.

- SHOP: Dodati da možemo kupiti opciju za veći avatar, jer nekada imamo GIF avatar, npr. 100x100 ali kada se smanji sjebe se rezulocija

- Da možemo vidjeti sve napisane svoje napisane vijesti

- Dodati u TOP10 Uploadera

- Pobrisati klanove sa dva člana ili manje

- Zabraniti kreiranje nekih FAN klanova, tj grupa. Ako hoćete to, imate Dernek.ba pa smarajte tamo.

- U online ubaciti "online moderatora" ; "online global moderatora" i sl.

- Da možemo ubaciti svoj rank

- Da u WebSite možemo linkovati, tj kada kliknemo na to, da nas prebaci na određenu stranicu, kao kod tebe vLex.

- Ubaciti medalju za Gaming Movies

- Da na zadnjih 10/15 odgovora kada kliknemo da nas prebaci direktno, a ne da tražim po temi.

Ako se sjetim još nečega, editovati ću.
Bilo bi lijepo kada bi se slike u galerijama mogle listati kao na fejsu npr. da ne moras svaki put da se vracas u galeriju pa otvaras druge slike, a onako cim udjes u neciju sliku da imas onu strelicu pokraj i listas slike fino, ha ja :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.