Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Novi zakon o saobraćaju

776 pregleda · 0 odgovora · otvorena 23.12.2006. u 11:00

Novi zakon o saobraćaju

Koga boli ku**c za ono što neki ministri izglasaju. Heh, izglasali su da se svašta nešto u ovoj državi ne smije raditi ali narod to i dalje radi. Stoga, ako majmun radi ono šta hoće, zašto majmun, ovaj narod ne bi sam sebi donosio zakone?

Član 1 - Žurba opravdava sredstva
Znate onu "u ljubavi, ratu i žurbi sve je dozvoljeno"? Ukoliko je vozač "u žurbi" njemu je dozvoljeno:

- proći kroz crveno svjetlo
Da li bi ste vi dopustili da vašu kolonu svatova prekine jedno mizerno crveno svjetlo? Da li bi ste vi došli na posao u 8:22 umjesto u 8:21, bez obzira što je radno vrijeme od 8:00? Da li bi ste vi voljeli zakasniti u ponedjeljak u kladionicu uplatiti tiket za utakmicu koja se igra u srijedu? Kako bi se vama sviđalo da 40 auta prođe kroz zeleno a vi niste dovoljno sprašili svojim Golfom 2 dizelom na pravcu kod Maršalke pa vas sad kači crveno kod Skupštine. Niko ne voli da se ovo njemu desi i u ovakvim situacijama potpuno je opravdano proći kroz crveno svjetlo.

- pregaziti pješaka
Golf 2 dizel polako izumire. Novi se ne prave. Za razliku od pješaka koji se vazda mogu nakotiti. Stoga, zgazimo ih. Veća riba jede manju, opstanak jačeg - onog trenutka kada pješaci mognu ozbiljno naštetiti vašoj masci hladnjaka ili spojleru tada će trebati obratiti pažnju na njih. Do tada, je**t im mater.

- preći iz srednje trake u krajnju ispred prvog vozila na semaforu
Jarane, ti možeš čekati na raskrsnici, ali meni se žuri, ja ne mogu čekati 3 zelena, ja ulijećem iz srednje trake ispred tebe, preko pješačkog (gazim pješake) i onda u retrovizoru gledam kad kreneš da i ja krenem. Nemam ja vremena za gledati u semafor.

- napraviti polukružno skretanje gdje god na cesti bili
Kao i gore, nemam ja vremena da se vozim još 300 metara do raskrsnice, ja moram odmah skrenuti jer sam se zajebao, ostala mi je koka na drugoj strani ceste a nećeš da me Aidica čeka, večeras joj je rođendan pa je vodim u Aqua diskoteku.

- prvenstvo prolaza u jednosmjernim ulicama
Ukoliko vozač uđe u ulicu i nakon 3 cm shvati da je ušao u jednosmjernu ulicu sa pogrešne strane, on ima pravo prvenstva bez obzira na broj vozila koja se u toj ulici kreću ispravnim pravcom. Dapače, što je više vozila zakrčeno, to vozač u pogrešnom pravcu ima veće pravo da od svih njih traži da se vrate u rikverc da on prođe. Po potrebama koristiti se isprikama poput "ne radi mi rikverc, ne radi mi ručna (u slučaju nizbrdice), ne radi mi retrovizor" i tako dalje.

- koristiti se trotoarom
Kada nužda natjera čovjeka da filmski uleti na trotoar i parkira se pred kafanu - nema se tu šta pridodati. Dok god iz auta izletiš kao gonjen svim vrazima - oprošteno ti je. Ako polako staneš i izađeš onda si j**i mater. Nema veze ako izletiš pa zaglaviš 6 sati, to je u redu, jebiga žurilo ti se. Zaglaviš u kafani - u kafani. Šta ćeš, tako je to.
Isto važi i za promjenu pravca kretanaj preko trotoara. 6 ljudi ne pokriva svih 6 metara trotoara, mogu ja tu sa svojim Rav-om da sasječem.

- horizontalna signalizacija
Ovim zakonom horizontalna signalizacija izlazi iz upotrebe. Pune linije služe navođenju vozača da vozilo vozi sredinom nje ili da utvrdi razdaljinu od vozila koje pretiče (znači, vozilo ide ispred vas, vi vidite punu liniju sa njegove lijeve strane, znači morate voziti dalje od nje kako ne bi ste udarili vozilo prilikom preticanja. Na isprekidanim linijama to nije moguće jer se gubi koncentracija pa se ne preporučuje preticanje na njima).

- upotreba sirene
Sirena na službenim vozilima koristi se za ličnu upotrebu i svaki vozač Golfa zadužuje je u vrijeme smjene. Šta će on sa njom da radi nije stvar MUP-a nego njega lično. Hoćel' on njom krčiti put do buregdžinice ili do granapa - svejedno. No, u slučaju kriminalnog čina potrebno ju je isključiti kako zločinci ne bi skontali da dolazi murija (vizuelna signalizacija na vozilima je zanemariva pošto su svi naši lopovi bivši polaznici doma za slijepe i kratkovidne osobe)

- pravilno raspoznavanje boja na semaforima
U slučaju da vozač zna da će poslije crvenog uslijediti žuto, a za njim i zeleno svijetlo, dozvoljeno mu je da pokrene svoje vozilo prema pravilima sportskih takmičenja, na paljenje najvišeg crvenog svjetla. Ukoliko je vozač neiskusan i ne zna da poslije crvenog dolazi žuto a zatim i zeleno svjetlo, preporučuje se start na žuto svjetlo. Ukoliko se vozaču žuri, nema potrebe da se zaustavlja na semaforu uopšte.
Sa semafora se kreće po principu "k'o zadnji magarac" - što brži start kako bi se stiglo do sljedećeg semafora prije zelenog svijetla, to jeste kako bi se razvila potrebna žurba zbog koje se ne treba zaustavljati na tom semaforu.

U slučaju istovremenog paljenja zelenog svjetla za vozila i pješake prevladava zakon jačeg u kombinaciji sa onim "ko prvi djevojci sam u nju pada" - ko prije na raskrsnicu, njegovo zeleno. Ukoliko je to pješak, njega se može slobodno pregaziti, ima ih u rezervi sigurno.

- upotreba žmigavca
Zbog zastarjelosti modela automobila danas često viđamo automobile sa žmigavcima. Neka vas to ne buni, novi automobili ih neće imati a vozači se već rađaju sa telepatskim sposobnostima kojim šalju poruke u umove pješaka kuda i kada će skrenuti. Nema potrebe za pomicanjem ručice.

Član 2 - Pravilo sva četiri žmigavca

- žurba opravdava kršenje zakona, sva četiri odobravaju kršenje sobraćajnih propisa
Bez obzira gdje stali, paljenje sva četiri žmigavca su opšte poznat znak raspoznavanja među je*****a matera, ovaj vozačima. Sa upaljena sva četiri možete se zaustaviti u koloni koja juri 150 km/h, možete se zaustaviti po sred trojelbuske/autobuske stanice - koje se ovim zakonom preimenuju u zaustavna proširenja - možete se popeti na trotoar po sred najprometnije ulice, možete čak automobilom ući u objekat dok god imate opravdanje u vidu upaljena sva četiri žmigavca.

Član 3 - Automobil je naše najveće blago

- korištenje nogu za išta osim pritiskanje gasa i naglo pritiskanje kočnice u cilju izazivanja mučnine kod suvozača je zabranjeno. Djecu od malih nogu treba naučiti da je automobil Bog Allah i da ni jedna relacija nije kratka da se on koristi. Odlazak u školu pješke, ukoliko jedan od roditelja ima automobil, strogo se zabranjuje. Odlazak u granap, videoteku… bilo gdje, također se zabranjuje. Ako već imamo pravo na žurbu zašto ga ne koristiti. Ako na putu do škole možemo pogaziti dva'est ljudi, zašto ih pustiti da žive?

- u cilju sačuvanja automobila, prilikom parkiranja koriste se dva (brojem 2) parking mjesta. Crte na asfaltu koristiti za centriranje vozila. U cilju sačuvanja guma, iste ne izlagati pritisku na tvrdi materijal (asfalt) već birati mekše podloge (zelene površine).

Član 4 - Pješaci

- pješacima se nalaže sljedeće:
Ulice ne prelaziti na semaforima već ih prelaziti na najprometnijem dijelu poslije semafora, kada vozila razvijaju najveću brzinu. Sačekati da vam u susret krene najveći broj vozila i onda kročiti na cestu. Kretati se što sporije, te zaustavljati vozila u svakoj traci. Bodovi se skupljaju što većom kolonom vozila koje zaustavite a zvučni signali iz istih neka vam posluže kao podsticaj. Bespotrebno i besmisleno zadržavanje u trakama je preporučeno. Žene u godinama iznad 60-e sa što više cekera su prvaci u ovome i odajte im poštovanje.

Koristiti što manje trotoara jer parkinga nema dovoljno i može se sasvim fino hodati u koloni jedan-po-jedan, nema potrebe za uporedim hodanjem. Prostor na trotoaru mnogo je potrebniji vozačima u žurbi.

Pravilnom upotrebom ovog zakona, svi ćemo imati ljepši i ugodniji život u našim Golfovima 2.
Dizel, naravno.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.