Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Gamers.ba] Moderatori zasluge i nepravde??

849 pregleda · 20 odgovora · otvorena 13.07.2011. u 12:44

Pošto se u ovom podforumu može "kritikovati" i "žaliti" kako piše u opisu, imam par kritika na račun "Administracije" mada ne cijele(pronaći će se oni).

Zanima me par stvari:

1. Zašto je Semir van der Schneider, dobio moderatora u podforumu Web & Development? Koliko sam ja na gamersu ove skoro 3 godine(stari profil neznam PW, nikada nisam vidio da je napisao nešto korisno u ovom podforumu, možda koji post oko glupog Webspella, ali to je 0.03%.

Do sada se obično moderator dobijao po zasluzi izgleda od sad po šteli i ko se više "ulizuje" i "visi" na Teamspeaku -.-

Sjećamo se svi da je semir prije nekih mjesec dana imao Permanent BAN, jer je koristio LOGOUT kodove i "igrao" se sa tim (dijete). Pa prije toga koliko je spamao(skakavci), pa prije par dana i virus na profilu, pa neznam i za taj ID i premiume što ima odakle mu, a i kada mu je skinut Permanent svi iz administracije su se bunili al' prešlo se preko toga.

Zanima me samo zašto je on "bolji" od mene ili nekog drugog koji se trudimo i pišemo korisne teme, tutorijale, vijesti i slično?

Evo primjer samo mojih 6 tutorijala u ovom podforumu, a još minimalno 200 postova gdje sam barem pokušao pomoći drugim članovima što se tiče Web & Development-a?

• <HTML & CSS> Tutorial - II
• <HTML & CSS> Tutorial - I
• Instalacija DRUPAL CMS-a
• Instalacija JOOMLA CMS-a
• Instalacija WEBSPELL CMS-a
• Balkanski Web Hosting Provideri

I da napomenem, svaka čast, evo Nermin je zasluženo dobio moda u ovom podforumu, jer znam da se od prije trudio pomagao itd, ali neznam koja je svrha ovako slabo aktivan podforum da ima 3 moderatora?

Još nešto, svi znamo ko je reaveNzi šta je sve pisao u zadnje vrijeme i koliko se trudio a niko taj trud da nagradi..

Hvala, i molim da se ne javlja svako.
Nermin i Semir mi pomazu u razvoju sajta kao i jos mnogi korisnici ovog sajta pa sam ih nagradio, al polako jos nista nije zavrseno tek smo poceli, necu jos nikoga da imenujem na forumu, kad se sve zavrsi znacete sve 

Nepotrebna tema 

@Btw sto se reavezna tice, nemoj misleti da njegov trud niko nije uvideo, ja nisam takva osoba jer se ipak zna kako sam ja dosao na ovu poziciju, isto kao i on, visegodisnjim trudom zatim sam postao moderator softwarea i konekcija, posle oko godinu dana i global moderator zatim administrator, kasnije koordinator pa sam evo sad preuzeo sve da vodim i ispravljam 
Nemoj da i ja dobijem moderatora 
Pa evo posto se pravis neki pametnjakovic, od takvih stvari sve i krene, nije sve u kopiranju tutoriala i ocekivanjem da ces tako nekome skrenuti paznju, logout kodovi, pretty cool  dobio sam ban naravno, ali kasnije je skinut uz konsultovanje sa riddlom da necu vise taj kod koristiti i to je to, na gamers-u sam samo iz najboljih namjera i tu sam vec 6 godina 

Sto se tice mog moderatora, vidjeli ste ovih dana na gamers-u mnogo promjena koje smo uveli, ali to nije nista bit ce jos puno vise, krenuvsi od public server sa stats-om pa do gathera i klanova 

Pozdrav

Post dobio šamar od vLexinho

vLexinho je napisao/la:
Nermin i Semir mi pomazu u razvoju sajta kao i jos mnogi korisnici ovog sajta pa sam ih nagradio, al polako jos nista nije zavrseno tek smo poceli, necu jos nikoga da imenujem na forumu, kad se sve zavrsi znacete sve 

Nepotrebna tema 

@Btw sto se reavezna tice, nemoj misleti da njegov trud niko nije uvideo, ja nisam takva osoba jer se ipak zna kako sam ja dosao na ovu poziciju, isto kao i on, visegodisnjim trudom zatim sam postao moderator softwarea i konekcija, posle oko godinu dana i global moderator zatim administrator, kasnije koordinator pa sam evo sad preuzeo sve da vodim i ispravljam 
Kako da ne, svaka čast Nerminu rekao sam to, čuj Semir ti pomaže razvoju sajta, pa pomaže jer je ušao u Staff na štelu, ja kad šaljem PM ko te j**e? Što sam uradio novi skin i tome zaprdiš? Ma ja...

@ Semir

Ti mi ništ nemoj govorit svegat'.

Slobodno ti njemu vlado Aplauz daj što se mene tiče, nema problema slobodno šamaraj mene i sve druge, a nisi ni ti nevino mače i ti sam znaš..
Prije svega hvala što si me spomenuo. Znači nisam znao o ovome, nego kada je otvorena tema dobio sam link.

Slažem se u svemu sa Ismetom. Ja koliko vidim nema nijedna tema od Semira da je napisao tutorijal ili slično, ali sam mu čestitao na MSNu. Nemam protiv dečka ništa, ali služba je služba družba je družba.

Lancashire je zaslužio moderatora, a pored toga se bavi i dizajniranjem.

Gazzel? Napisao 2 tuta za instaliranje Swift panela, koji i ja znam instalirat, i podešavanje EPS servera.

Nermin - Sve pohvale za njega, prije godinu dana mi je pokazao svoj CMS koji je on radio, i bio sam očaran. +1 za njega

Ja u pripremi imam milijardu tutova, a samo da se nakanim da slike i to ostalo sredit, pa ćete vidjeti.

U planu imam napraviti opširnu temu, gdje će biti svi tutorijali sa sajta, ali baš svi.

Ako mi šta padne na pamet da napišem, editovat ću post.
HAHAHAHAHAHAHAHHAH SEMIR MOD ! ? ? ? ! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA
BOZEEEEEEE
Dobro ljudi su dobili moda sta sada???
Mi obicni clanovi tu nemamo sta tj.ne mozemo nista 
Sve je to uredu, vi razvijate portal. Al nemojte rec da semir nema privilegije od administracije 
Semir mod, j**o ja seb' sve, umro G.ba 

Post dobio aplauz od 100kaa

mofo je napisao/la:
HAHAHAHAHAHAHAHHAH SEMIR MOD ! ? ? ? ! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA
BOZEEEEEEE
Brate jel treba da se vratim(o) ? da nastavimo ne dovrseni posao ?
massiv je napisao/la:
Brate jel treba da se vratim(o) ? da nastavimo ne dovrseni posao ?
Zajedno cemo, je**s ovo =)
Realno ismete nisi ga ni ti zasluzio .

Na g.ba si godinu dana,tih 6 tutoriala si uradio nedavno i očekuješ odma moderatora,ne ide to tako .

Taj semir,slabo znam lika al priča se da je tu od početka a to da li je on zasluzio ti ne mozeš procjenit .

Puno gurate nos u tuđe stvari,brinite se za sebe 
E moj boze. Sta bi od onakvog sajta.
Javljam se sa fakulteta, kradem im internet umrlo im *ebem! Sad okin'o ispit, ubicu nekog! Semir van der Mystery ubercoolgigamega tip!:D Nece on preko stele, nije Svemirko takav!
hahaahhaha ... i poslije reci da je sve to zasluzeno ... on dobio moda sto ce ti pomoci radi par linija koda da ispravite ovo sranje , a ovi na portalu sto se trude vec par mjeseci , od njih nista ...
reavenz je najvise zasluzio to sve ...
vLex , jesam ti se javio na PM za pomoc oko tih stvari i sve lijepo napisao , a neces ni da odgovoris ...
i vjerujem da nisam jedinii koji se prijavio za to , a nisi uopste ni odgovorio , vec si "slucajno izabrao njih dvojicu" :?
Kako smarate sa ovim temama "ja trebam dobit mod", "zasto samar?", "ko mi brise temu" , itd..
Po mom mišljenju ( možete se svi sad smijat ) Semir nije za moderatora nego za ADMINISTRATORA gamersa ! Momak je malo neozbiljan i ne vjerujem da će se on "peglat" oko pomaganja drugoj raji što se ovog podforuma tiče ali bio bih uvjeren da bi bio dobar administaror (koder). Kako sam čuo, a imao prilike i da vidim zna sve i svašta oko toga.. Uz normalnog lika uz sebe ( vlexa naprimjer ) na gamersu bi dobili raznorazne novine i nijedna ne bi bila fail.. ( ako ste razumjeli šta sam htio da kažem..)

Ne kažem da nije bilo raje koja je više zaslužila moderatora, al u prošlosti je bilo mnogo, mnogo skakavaca koji su kasnije dobili poziciju na ovom sajtu..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.