Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] Waxon

247 pregleda · 11 odgovora · otvorena 12.07.2011. u 22:21

Pozdrav ,

Evo poceo sam i ja malo da radim u PS .. Procitao sam par tutova i odlucio sam da pokusam sam uraditi ..

1.

2.

Sistem ocjenjivanja

Kritike i pohvale su dobrodosle.

Not bad !

Svidja mi se samo tako nastavi

Post dobio šamar od KajotY

a zasto svi trcite odmah na te pishljive sigove, kad ih nikad necete naucit radit? hrpa vas pocetnika i svi na sigove.

zasto ne naucite prvo radit manipulacije i gledat takve tutoriale, od kojih cete imati neku svrhu? usput, na manipulacijama mozete naucit mnogo toga oko blendinga i light sourca.

nikad, ali fakat nikad necu razumjeti: zasto svaki pocetnik na ovom g.ba trci odmah na sigove. shvatio bih kada bi bili sigovi ispod svakog posta na g.ba, ali toga nema.

jedan tutorial vas nece uciniti boljim, pogotovo ne kad ste pocetnik. niti cete bit bolji tako sto dizete svakih 5 dana temu sa novim radovima, gdje ste napravili isto sranje samo dodali novi efekat koji ste naucili. fino sjest, procitat 100 tutoriala, i iskombinovati najbolje od toga

i jos jednom ponavljam, savjet za sve ostale pocetnike i "pocetnike" koji misle da znaju (da ih ne imenujem, previse ih je ovdje): CITAJTE TE TUTORIALE I POKUSAJTE SAMI SHVATITI STA TO, ZAPRAVO, CITATE. a ne predzonit tut sa svojim renderom i evo ga ja nacio

ocjena:

Ne sviđa mi se font na 2 radu , i 1 rad je dosta bolje urađen od 2, barem meni tako izgleda, ali i 1 ima grešku djevojka izgleda nekako razvučeno .

Sve u svemu prolazno je .
Moraš još puno raditi i vježbati

pajamastyle je napisao/la:
Još vježbanja, za sad je slabo.

TopSigSites
Čitaj želis se ovim bavit.
To salja reci mu ti znas kako se pravi DuckZz Sig pravi

Ma nesmijem davati ocjene za sigove jer se bas i ne razumijem u tezinu uradzenih radova, moze neki rad izgledat prejako a da je uradzen za 10 minuta bez truda i dobit 1 zvijezdu od recimo smokija

/Edit normalno da drugi sig ne valja kad se ja spominjem u njemu

Po meni bi jos dugo trebao vjezbati ali sta je tu je ocijena je za trud.

evo posto moram zvijezde staviti recimo jedna solidna dvica zbog prvog rada... iako je render slika malo izbacena u odnosu na ostatak efekata. Nju vise ne bih komentarisao jer se bojim da nesto krivo ne kazem

Druga slika vala i za moje oko izgleda jednostavno, ubacen render,dodana mozda maksimalno dva brusha i pozadina gradient ili sta vec. Font mi se nekako ne uklapa .

Jedino sto mi se na njemu svidza je ovo DuckZz koji svaki rad spasava donekle
Dobro ba sta ste napali na lika vidite da je pocetnik naucit ce jbt

topic: prvi sig mi se svidja, lijep background itd a sto se druge tice ona je slabo skroz uradjena

Sve u svemu nastavi raditi i nedaj se

1.Sig Nepravilna transformacija rendera, kada transformises render , drzi sift da se ne izgubi proporcionalnost, izvora svjetlosti nema, dephta nema (dubine) uklapanje boja slabo .Samo smudge si radio u ovom prvom.

2.Sig Warp square , malo ponavljao , ubacio render i to je to , ostalo nista ne postoji u njemu , ali ugl. ako te to zanima trudi se i uspjet ces , ja ne smijem nikom ni reci za svoju prvu pic temu ,kada sam tek poceo , ali vremenom sam naucio. tako ces i ti ali ako se budes bavio s tim konstatno gk

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.