Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] aer0

362 pregleda · 20 odgovora · otvorena 19.07.2011. u 17:22

Evo i mene nakon jedne duze pauze, dosao je raspust, a samim tim i malo vise vremena za gfx, te sam se prvo malo 'podmazao' komentarisanjem vasih radova, pa onda i sam krenuo u izradu svojih.

Za ovu temu sam pripremio 2 (low) rada, tj 2 povratnicka

1.

verzija bez texta

2.

Malo sam zbrzio, a i ponestalo mi je ideja

nemojte biti strogi :$
Prvi , vrh odrađeno al si se zajebao sa drugim trebao si malo sačekati dok ti ideja neka sine pa da onda odradiš

Ocjena :

btw' krugovi na 1 su malo preoštri.

prvi je uredu -bolji sa tekstom
drugi onako moze bolje

Nisam strog uradio si lose ovaj 3 je slab,1 moze se reci da je dobar,2 samo text napisao mogao si jos sta izmijeniti ali eto ocijena za trud
Za prvi:

Bolja je verzija s tekstom. Sviđaju mi se ove aurora borealis boje, neko jednom reče :"i govno bi uljepšale". Rad nije govno, ali s ovim bojama si pogodio. Ne sviđa mi se što ima dva light source-a, ali nije ni bitno. Nice flow. Render ili stock, sta vec je odličan.

Za drugi:

Nemaš focala na ovom, presvijetlo je. I ovaj bijelo zuti box sa strane mi odvlaci paznju. Render je oversharped. Uglavnom, moze to bolje

Welcome back, btw.

Prvi rad mi se sviđa. Predobro urađen. Savršen osjećaj i raspored! Izvori svjetlosti su dobri po mom mišljenju (iako su dva, na dobrim su pozicijama).

Drugi rad ti je oborio ocjenu.

Sve u svemu, solidno.
1. Render dobar, dobra pozicija blizu powerpointa , text na savrsenom mjestu , kombinacija boja najbolja .

Text ima dobar izgled i dobro si uradio sa ove 3 kockice ispod . Flow ima , ima sve ostalo za njega ocjena :

2.Boje su mogle biti ljepse da su u malo tamnijoj nijansi i da nema ovog naranzastog koji mi, kad smo vec kod njega ,odvlaci paznju od focala ( tako je nestalo i focala) .

Ne svidja mi se ovo preko cure ovaj c4d ili shape sta vec , pokusao si dobiti dubinu dobru ali nisi uspio nazalost ispalo je samo flat.

Ove narandzaste linije nekako nisu estetski ., a i ovi krugovi okolo kao lens flare neki sta ja znam , ne cine sig boljim, mozda bi cak bilo bolje kada bi makao ovu transparentnu bijelu boju i ostavio samo ovo okolo 2px kruznicu.

Ovo u lijevom cosku donjem ova kocka , mogao si malo tamniju sivu stavit , bilo bi ljepse a ionako se ova ne vidi , mogao si cak dodati i plavu boju iz pozadine tu .

ocjena za drugi :

Samo nastavi gl

Nije nešto, nastavi raditi i vježbati
Prvi sig:

- font totalno prevelik, ali pozicija ga nekako izvlači,
- šta ti je ovdje focal? pozadina?
- bio je dovoljan samo gornji lijevi light source, kao i jedan od ova dva kruga desno,
- nema flowa, a ni deptha..

Drugi sig:

- totalno loš, prazan, ali pored toga ima puno bolji flow nego prvi sig,
- presvijetao, također nema focal niti depth,
- ove dvije kockice vamo neću komentarisati..

Prijedlog

Imao si prije puno boljih radova..

Dobri radovi
Prvi sa textom je odlican dok drugi nije nesto jer bolje mu stoji sa textom...Treci solidno ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.